Tiha Maša

Od vseh težav ,ki nas spremljajo ,raznih stresnih situacij ,razdajanja na vse strani..služba…dom …otroci…je ni hujše,kot je tihožitje doma! Nekomunikacija med partnerjema..

Povzročiltelj? To bo nihče drug kot mi sami! Večino časa se dejansko ne zavedamo v kaj rinemo,ko smo, vsak zase tako pametni in nepopustljivi in arogantni …ne rabimo pomoči…sploh ženskam nam gre to super od rok. Jezne smo na cel svet, ko čakamo, kdaj se bo naš dragi premaknil s kavča, zamenjal daljinec z viledo ali sesalcem, odnesel vsaj smeti. Začnemo se pogovarjati same s seboj…naši monologi so vse daljši in negativa se kopiči in kopiči. Bog ne daj,da bi kaj naredil prav…saj mu to me preprečimo, ker mu iz gole žlehtnobe niti ne dovolimo …me znamo bolje in hitreje.Kakšna napaka!!! Kot, da je važno koliko časa bo porabil…glavno, da nam pomaga .In tako se začne.
Mislim, da je parom ozirom zakoncem kaj kmalu jasno v kaj so se spustili, ko zaživijo na svoje.Ampak takrat je še ozračje dokaj sproščeno. Časa je dovolj za vse..še najmanj se ga nameni za kompliciranje. A, ko se rodi otrok ,se pa zadeva obrne na glavo.Tempo življenja se totalno spremeni, s tem pa tudi naše navade.Skregamo se zaradi malenkosti…kakšna stvar se pozabi…včasih ne zmoremo  vsega…naporne službe…obsojanja…. en kup slabe volje,ki se stopnjuje do točke, ko nam več ni, da bi sploh še odprli usta .Odveč nam je vsaka beseda, vsaka prošnja, naš ponos je ranjen, ranjena je naša duša…spraševati se začnemo zakaj smo se sploh poročili…kaj nam je tega bilo treba, če se pa niti gledati več ne moremo.Hodimo en mimo drugega in najraje bi se naredili nevidnega,samo, da ne bo slučajno potrebno kaj reči.Ženske ponavadi namenino vso pozornost samo še otrokom…našim dragim pa ni nič jasno. Oni se ves čas sprašujejo, zakaj smo tako tečne in mora biti vedno po naše…nazadnje si rečejo…pa naj bo tako…hotel sem pomagati ampak sedaj pa res ne bom! Če ne more malo počakati potem pa nič.Moški ne komplicirajo…moški naredijo..čeprav včasih ne takoj.Taki pač so.Moški možgani delujejo čisto drugače kot ženski.To pa na žalost potegne za sabo marsikaj.V postelji se obračamo vstran….ne želimo si več dotikov…še manj sexa.Tudi, če je druga stran še zato, ga zabijemo tako močno, da se nas tudi več ne bo upal vprašati.Totalen razkol. Namesto,da se po službi veselimo iti domov, nam je kar slabo.Doma je popoln mrk.Tudi otroci postajajo nemirni…čutijo ,da nekaj ni vredu. En do drugega ne čutita  čisto ničesar več…sta samo še cimra, ki prihajatao in odhajata. Po potrebi si izmenjata samo še  nujne informacije…večinoma zaradi otrok…to je pa tudi vse. Nihče ne popusti.Velikokrat nas ljudje okoli nas sprašujejo kaj se dogaja…kaj je narobe…obema se vidi  žalost v očeh…nasmeha ni več…gleda se tja v en dan brez cilja..brez misli…v sebi pa imamo veliko črno luknjo ali še bolje,krater.Smo samo še lupina z zelo mračno notranjostjo in sedaj več ne znamo prit z nje.Tu se končno začne obračati na bolje.Vedno pride moment, ko tega stanja več ne moremo živeti.To je dno in takrat je potrebno zbrati pogum in se opravičiti, odpustiti, se pogovoriti kam in kako naprej. Od tu gre potem samo še navzgor! Čez čas se boste le še držale za glavo, ko boste pomislile,kaj ste si uspele skuhati! Ja ,točno tako! Samo eno življenje imamo pa se ga zapravlja oziroma se ga en čas sploh ne živi ,kot bi se ga moralo, zaradi takih malenkosti? Je bilo vredno, da smo zaradi tega zapravili morda 2 , 5 ali 10 let? Zakaj je bilo potrebno vse držati v sebi in pri tem tako vojaško vztrajati? Koliko vas je zbolelo zaradi tega na živcih? Zbolelo na kak drug način? Ni vredno!!! Pogovarjajte se! Povejte…razdelite delo po vseh članih v družini…če ni efekta takoj počakajte…samo brez panike!! Ne pozabite…bolj, ko boste zahtevale oz. trmarile, bolj se vam bo izmikalo….še radi vam bodo pomagali!
Ko boste nazaj vzpostavili komunikacijo, vam bo lepše kot kdajkoli prej! Tega kar sledi, ne morete pričakovati, ker bo bolje, kot ste si sploh upale predstavljati! Šele takrat se boste zavedale, da se ni potrebno pretegniti, temveč samo reči prosim in o slabi volji več ne bo ne duha ne sluha….. presenečene boste, ker je zadeva otročje lahka…

 

PUSTI SPOROČILO: