Ustavi trenutek, čas je za učenje

Spodnji sestavek mi je bil tako zelo všeč, da

…sem avtorja prosila za njegovo dovoljenje za objavo! ♥ Tiste najbolj (meni osebno) sporočilne besede sem odebelila . 😉

“Dajanje in prejemanje:

Za tiste, ki imajo globoko željo uresničiti svoje očiščenje nezavednih vzorcev, kajti to je pogoj pri transformaciji iz dvojnosti v Enost, je zgornji naslov tokratne teme, ena izmed osnovnih pravil bistvenega pomena.
Star način funkcioniranja dualnosti, je za mnoge v tem trdem življenju pomenil jemanje drugemu, zaradi strahu, ki je izviral iz frustracije, dokazovanja, materialistično naravnane osebe ali zaradi tekmovanja, manjvrednostnega občutka, povzpetništva, nadvlade, samopomembnosti, veljave…… skratka zaradi Ega, kateri se mora za svoj obstoj, identificirati z vlogami, ki jih igra za svoje /njegovo preživetje in občutek obstoja. Ego nas je kot ljudi razdelil na dva družbena pola: na revne in bogate. Vsakdo igra svojo vlogo in vsakdo izmed nas je vključen v svoj proces očiščevanja ali razreševanja karme. Ego nas je pravzaprav, rezal od prvobitne resnice – resnice kdo smo. V nevednosti svojega izvora in svoje Biti, smo dovolili da preko Ega, da doživljamo vse tegobe in težave kot svojo bolečino, izgubo, osamljenost, zapuščenost, neljubljenost, pomanjkanje; doživljali smo se kot individualno bitje, ki se mora bati drugih ljudi, da ga ne pohodijo, prizadenejo, ponižajo, izkoristijo, osramotijo, ipd. Tako smo si sami sebi, z svojo odtujenostjo od samega sebe, pravzaprav skreirali izolacijo od ljudi. Veliki stavek: “KAR JE ZNOTRAJ JE ZUNAJ” je tudi tokrat dobil svoj pomen. Postali smo osamljeni individualni jezdeci v puščavi brez vode in hrane ter ljubezni. Samouničenje, je bilo nevarno blizu, in se lahko edinole zahvalimo Vesolju, da nas je rešilo pred apokalipso. Ostanite v tej misli, da boste prebudili občutek hvaležnosti do Kreatorja , do Vsega kar je, čeprav smo tudi sami z našim ozaveščanjem prispevali izredno velik delež k preobratu. Vendar pa, če nam ne bi bilo namenjeno, če ne bi bila to Volja Matere in Očeta Vsega kar je,tudi tega ne bi bili zmožni storiti.
Zadnji stavek je dobra iztočnica, k naslednjemu kar želim povedati. Našega Kreatorja dolga tisočletja nismo priznavali. Vendar to ni bila naša želja in vsekakor ne naš namen. Resnica je bila dobro skrita in prikrita. Bogove, h katerim se religijsko obračamo, so nam bili vsiljeni preko tistih, ki niso želeli, da se osvobodimo dvojnosti. Častili smo pravzaprav Egovskega Boga in v svoji nevednosti vse obrnili na glavo. Kako na kakšen način? Tako, da smo pozabili dajati ljubezen in biti hvaležni ter spoštljivi. Namesto dajanja, smo želeli, da bi prejemali. Od svojih partnerjev smo vedno pričakovali, da bodo naredil nekaj, kar bi zadovoljilo naše potrebe in naša čustva. V primeru, če nas niso zadovoljili, smo bili razočarani, osamljeni, prizadeti; v primeru pa, če so nas zadovoljili, je bilo kratko malo samoumevno ali pa smo želeli še več in še več in še več in ob tem ravno tako ostajali lačni ljubezni. Postopna medsebojna odtujenost nam je prinaša še večji prepad med dvema, ki sta se na začetku svoje poti ljubila.
Tisti, ki so iskali odgovor na svoje težke partnerske zveze, so prišli do naslednjega odgovora: Ljubezni Hvaležnosti in Spoštljivosti se NIKOLI ne išče zunaj sebe temveč znotraj sebe. Če sami pri sebi ne najdemo teh vrednot jih iščemo zunaj nas. Da pa je vse še bolj začarano, tisto, kar smo iskali in želeli dobiti , nismo nikoli našli zunaj nas samih. Te partnerske veze so nas pravzaprav učile naslednje: NE IŠČI ZUNAJ, NAJPREJ POIŠČI PRI SEBI. Ko boš pri sebi našel Ljubezen, boš lahko tudi Ljubljen in Ljubezen bo prišla. Vendar takrat ne boš razmišljal o tem, kaj boš dobil, temveč nasprotno, tvoje srce bo želelo zadovoljiti svojega najbližjega z pozornostjo, z skrbjo, z razumevanjem, z dopuščanjem njegove svobode in njegovih potreb….. z brezpogojno ljubeznijo. Dva, ki sta sposobna tu čutiti in deliti, sva blagoslovljena v njuni ljubezni. Sta združena v Enost. Jing-jang v večnem vrtenju Enosti.
Zdaj pa še nekaj stavkov tistim, ki imajo težavo pri dajanju ali sprejemanju. Ljudje, ki ne znajo ali ne zmorejo dajati, moram povedati brez dlak na jeziku, pa če še tako boli (v tem primeru boli samo vaš Ego)še niso našli svoje Ljubezni pri sebi. Še vedno jo iščejo kje jo bodo dobili, kdo jim jo bo dal, kdo bo spregledal njegovo dobroto, poštenost, trud, še vedno iščejo, kdo jim bo pokazal, da jih imajo radi, ker so po njihovem prepričanju dobre osebe. In tudi po vsej verjetnosti so dobre osebe, vendar, na žalost, še vedno najprej pričakujejo od druge osebe, da prvi pokažejo njihovo ljubezen.Vzrok se nahaja v strahu pred egovskim bolečinam iz preteklosti, ker ne znate spustiti zamere, jeze, …… Kaj pa če vam povem, da ste se med seboj, še preden ste se rodili, da ste se dogovorili kakšne vloge boste med seboj odigrali. Kaj pa, če vam povem, da večjo težo ali vlogo prispevajo ravno tisti, ki so se odločili da vam grenijo življenje. Če bi to razumeli, ali bi še vedno vlekli za seboj jezo in zamero ter bolečino in jih ovrednotili kot slabi, pokvarjeni, negativni..itd. Ne. Prav gotovo ne. Planet Zemlja je Iluzija, je svet boleče medsebojne igre, z namenom da gremo preko bolečin, da združimo dvojnost v Enost. Kajti po tem stališču,… le kako boš potem še lahko sovražil in ne odpustil, če veš, da je vse igra, ki ima za končni cilj Ljubezen, Združitev, Enost. Oba partnerja sta pri tem rastla, se učila, in bolj ko uspevamo odstraniti temo bolj nas vleče v Svetlobo in Ljubezen. Korak za korakom, odpuščamo, ker razumemo zakaj, ker razumemo njegovo vlogo, za katero sta se oba dogovorila in njegova pravica in dolžnost k zavezi temu vajinemu dogovoru ga veže tako dolgo, dokler najdemo Ljubezen znotraj sebe. Od vas pa je odvisno ali boste še vedno Egovsko prizadeto razmišljali ali pa boste končno razumeli ter se osvobodili dualnosti ter prestopili z Ljubeznijo v srcu v Enost. To osnovno pravilo velja za vsa področja. Npr: če vam je partner dajal občutek manjvrednosti, je vaša naloga da poiščete svojo notranjo samovrednoto kot bitje, kot človek, kot ženska, kot mati ali kot mož, oče. Če vam je partner nalagal občutke zavrženosti, je to vaša odtujitev od Kreatorja in je vaša naloga poiskati ponovno vez z Njim. Če vas ali vašo družino Vaš partner ni finančno podpiral, je vaša naloga spregledati vrednote v nematerialnem svetu.
Nikoli nismo bili med seboj ločeni, nikoli nismo bili na nasprotnih bregovih, nikoli si nismo bili sovražniki, čeprav je izgledalo tako. Vsi smo samo popotniki v tem življenju, v katerem se moramo naučiti ponovno združevati ,povezovati, se spomniti KDO SMO, in vzdrževati medsebojno brezpogojno ljubezen. Ljubezen izvira iz našega srca, le-tega vodi naša duša. Našo dušo vodi naš Višji Jaz, in naš Višji Jaz vodi naš Kreator. Mi smo njegova in njena Kreacija, zatorej smo njegovi in njeni otroci, zatorej smo del Njega in Nje, nikoli ločeni ali pozabljeni. Spomnite se !!!”

Avtor: Nova Zlata doba

 Glede moje vere v Boga lahko rečem, da ni bila nikdar bolj trdna, kot takrat, ko sem izstopila iz fizične, organizirane religije. Prej sem se Boga bala, sedaj ga spoštujem. Sedaj ga imam tudi zelo zelo rada. Ne predstavljam si več svojega življenja brez njega in njegovih ljubečih pomočnikov.

PUSTI SPOROČILO: