Utrinek z delavnice Karmične diagnostike

Vesolje. Brezmejna razsežnost informacij za vse. No, pa se je izpeljala še ena ‘moja’ Delavnica karmične diagnostike. Saj v resnici ni moja, si je ne želim lastiti, res ne. Skozi mene se samo izpelje kar se skreira od tega edinstvenega Vira, ki ga v različnih tradicijah in deželah imenujejo različno. Pa naj si gre za Boga, Božanskost, Najvišjo Zavest, Absolut… ali kakor koli pač to imenujemo… vseeno mi je, ker zame je kreiranje take delavnice naprimer le predanost Viru. Tistemu, ki je vir brezmejnih možnosti in potencialov, vseh informacij o vsem in zame ni vezan na religijo, inštitucijo, četudi za nekoga prisotnega v skupini morda je, a to tako ali tako ni pomembno. 

Že par dni prej se dogaja. Zaznavam kako se moje misli in čustva urejajo in postavljajo znotraj mene na svoje mesto. Hm, občutek je tak, kako se vse to, kar se bo fizično čez nekaj dni šele dogajalo, že znotraj mene postavi in ustredišči na tak način, kot da bi v knjižno omaro lepo po nekem sistemu človek zložil vse knjige. Težko je ubesediti ampak zaznati je red in v tem redu popolnost. Ko se proces zaključi, preverim delavnico na energijski ravni. Njena energija je ‘lepa’, ko pa ozavestim še nekaj malenkosti v zvezi z njeno izvedbo je delavnica čisto zares pripravljena, da jo, kot sama rečem, prizemljimo. Medsebojni odnosi. Ja, to bo rdeča nit te delavnice. No, pa dajmo, prizemljimo jo. 

Že uvodna meditacija nas je kar malce odnašala… Težko je biti tukaj in zdaj, a kljub temu izjemna moč povezovanja steče med nami z enim samim namenom, da vse kar ne potrebujemo opustimo in družno ter vsak zase stopimo korak naprej. 

Sledi postavitev družine na energijski ravni ter prevrtavanje filma življenja nazaj, kot pravimo. Spomini. Čiščenje vzorcev, travm se prične… Počasi in mirno potujemo po časovnici življenja nazaj, proti trenutkom naših rojstev, skupaj, a hkrati vsak zase. In nato še nazaj. V čas nosečnosti naših mam z nami. Auč. Koliko bolečin. Tu se tokrat zadržimo najdlje. Koliko ene nesnage, ki jo še nerojeni otrok absorbira od staršev, od mame, očeta, zaradi vsakega zase in zaradi njunega skupnega odnosa drug do drugega, ki je pač takšen kot je… a se človek kar malce zgrozi, kaj vse še nerojeno dete od staršev prevzame nase. In potem zdrs v čas spočetja, ki je pravi balzam za dušo. Mir. Luč. Radost. Jaz pravim, najveličastnejši trenutek našega življenja… Tu si od napornega odpočijemo. Viva! 

Pa gremo z našo delavnico naprej. Vzorci, travme,… pripravljeni na razrešitev, ki so najbolj odraženi v skupini ta hip. Ah, čisto pozabim kakšna je že ‘naša’ rdeča nit. Sploh se nanjo ne spomnim. Začnem. Nekje. Hm, ne vem kje, najbrž na začetku… Prvi podzavestni vzorec. Vzorcu sledi še en vzorec in še en, pa še en,… vse na temo medsebojnih odnosov… V nekem trenutku pogledam po vzorcih nazaj in me prešine. Saj res, to je rdeča nit tokratne delavnice. Joj, kako je ta um ‘smotan’. Vedno kaj pozabi, zaplete, komplicira, pobrka vse živo… Torej še sam zase ne zmore skrbeti. Kaj pa Vesolje z vsem svojim Stvarstvom? Pod njegovim okriljem je vse in še več, pa ni zapletov, ni pozabljivosti in ni niti ene samcate napake? Delamo naprej. Dihamo. Ozaveščamo. Odpuščamo in hkrati kreiramo nov trenutek za sveži jutri. O, to je pa res lepo. 

Velike kovčke čustvene pritljage pustilmo za seboj. Veliko spominov zbledi, veliko ran se zaceli… Izjemna delavnica je za nami. Pridni smo bili. 

Vprašam udeležence, ali bi kdo kaj podelil… Tišina. Potem pa se nekdo ojunači in prične svojo pripoved… In pravi, da ja, prav fajn je tale delavnica, ker se njej čisti res natanko to, kar ta hip potreuje… ker… je v njenem življenju prav sedaj to in to in to… Prav neverjetno, a ne?! Ampak tako je. Vse se zgodi ob pravem času, točno takrat in niti sekunde prezgodaj in niti sekunde prepozno. Za um sicer kar malce naporno dojemanje, ja, ja… ampak tako je in nič drugače. 

In potem nadaljuje,.. da se ji tokrat dogaja, da še preden jaz povem vzorec, ga na nek način začuti sama. Waaau, oblije me kurja polt. Neee, nisva se dogovorili in nisva si šepetali, prepisovali vzorcev med seboj… Ne. To je namreč to. V Vesolju so vse informacije dane na voljo vsem. Ne meni, ker sem za to poklicana ali izbrana. Ampak čisto in prav zares vsem. A kaj, ko včasih nočemo slišati, ker um pravi, da nismo dovolj sposobni. Da mi tega ne zmoremo. Ne znamo. Ne vidimo. Ne čutimo… V bistvu pa je vse na voljo prav vsem, samo odpreti se je treba. 

Uf, kolikokrat nam je na predavanjih naš učitelj Marjan pravil prav to. Ker on znanja zajetega v knjigah ne ščiti z avtorskimi prvicami, kot to počne večina. Ali ni smešno ščititi in si lastiti znanje in informacije, nekaj kar prihajajo iz Vesolja in je na voljo vsem? In je od vseh. Nekdo le-to zbere in uredi, da je nekoliko lažja pot tistim, ki stopajo po sorodni poti za njim in to je prav vse. 

In tako tudi jaz pravim, da delavnica ni prav nič moja. Najbolje bo, da naslednjič kar vsi sodelujemo in naj prav vsak pove kar vidi, čuti in sliši… Treba je dati priložnost in treba je zaupati vsemu in vsem, ker itak je vse za vse od vseh…   

Avtorica: Marjeta Gerkšič, glasbenica in bioterapevtka
Utrinek iz Delavnice Karmične diagnostike 22.junij 2012 v Ljubljani

ANAVITA LAURENI
Prepletanje umetnosti in duhovnosti v čarobnost bivanja, zavedanja, polnost življenja.Intuitivno svetovanje (prebujanje posameznika, odkrivanje njegovega nezavednega, ozaveščanje ter transformacija vzrokov nastalih težav, vpogled v prejšnja življenja, prestopanje mej znanega in omejujočega, duhovna in osebna rast, stik s samim seboj) Šola za odkirvanje glasu in lastnih potencialov izražanja

PUSTI SPOROČILO: