Zakaj?

Kadar umre nekdo, s katerim sem se srečala na poti in mu v zadnjih letih ali mesecih pred odhodom poskusila približati resnico o neskončnem bivanju, o krogu rojstev in smrti, o zakonu karme…se vedno znova soočam z velikim protislovjem. Po eni strani me objame radost, kadar se duše že pred smrtjo osvobodijo navezanosti, čustvenih obremenjenosti, miselnih kletk.. in je smrt pravo rojstvo v novo življenje. Na drugi strani pa pritisne zemeljska bolečina tistih, ki ostajajo..mame, otrok, partnerjev….in vprašanja Zakaj, zakaj, zakaj….

Ponavadi ni razumljivo:
Zakaj je kljub molitvam nekdo odšel. Zakaj je umrl nekdo, ki je bil po srcu dober. Zakaj ni ozdravel, če se je zdravo prehranjeval in si pomagal z alternativnimi metodami zdravljenja. Zakaj ga niso čuvali angeli….
Zakaj? Zato, ker vse našteto ni merilo notranje spremembe, ki edina ozdravlja na vseh nivojih. Kadar pa nekdo notranje ozdravi, s tem lahko doseže tisto kar se je namenil narediti v tem življenju in lahko tudi odide.

Resnica je brezčasna, v bistvu ni nobene nove in nobene stare. Iz tega sledi, da ni nobenega starega znanja in nobene new age duhovnosti.
Ves čas se vrtimo v “bolezni”, ker zanikamo brezčasno resnico, o kateri so na isti način učili pred 15.000 leti Avatar Rama, pred 5.000 Krišna, pred 2.000 Jezus, v tem času Sai Baba in še kdo.

Človek je res sam svoje usode kovač do takrat kadar želi, ravno zato ker izloča iz svojega življenja tisto kar presega njega samega. To kar presega njega samega, pa mu dopušča, da se preko posledic svojih dejanj uči in izkuša. Do tukaj tudi sega naša svobodna volja- do učenja, izkušanja, trpljenja in ponovnega rojevanja v fizično telo.

In kot pravi Sry Sathya Sai Baba:”Dokler svet ne bo razumel nauka o karmi in ponovnem rojstvu, do takrat ne bo ozdravitve, nobene resnice, poštenosti, nobenega miru in nobene zlate dobe.”

Andreja

http://www.domnotranjeizpolnitve.si/
https://www.facebook.com/domnotranjeizpolnitve

SOS strategije
SOS - sprejemanje, osvobajanje, sobivanje; odprta interesna skupnost, kjer je vsakdo prijazno povabljen sprejeti in osvoboditi svoje naravno človeško stanje ter ga na pristen način deliti v obliki preprostega sobivanja. Dobrodošel, dobrodošla.

PUSTI SPOROČILO: