ZAREČEN KRUH

… čas polzi kakor pesek v peščeni uri … v zadnjih mesecih se je toliko zgodilo…ogromno spremenilo. Tudi jaz. Nekatere dolgoletne želje so same nežno ugasnile, nekatere se na novo rodile. Nekaj ljudi je odšlo, nekaj prišlo in prisotnost slednjih je prinesla mnogo blagoslovov v moje življenje.

In zadnji meseci so resnično potrdili, da je edina stalnica v življenju sprememba. Ljudje se spremembam upiramo in to povzroča bolečino. Plavamo proti toku, vse dokler nismo popolnoma izmučeni in to je trenutek, ko se končno prepustimo. Naše ideje o tem, kako bi moralo biti, so v veliki meri naši največji neprijatelji, saj nas potisnejo v kletko in omejijo svobodo izkustva.

V zadnjih dveh mesecih sem pojedla precej zarečenega kruha. Bolj vztrajamo v svojih »to pa 100% ne«, večjo žlico si lahko pripravimo. Tudi sama sem bila sveto prepričana, da točno vem, kaj si želim početi in tudi kakšen partner mi ustreza. A življenje me je postavilo na pot, ki si je ne bi niti v sanjah zamislila. In sem potrebovala čas, da sem zarečen kruh dobro prežvečila. Nikoli ne recite nikoli, kajti že naslednji trenutek lahko prinese preobrat.

Kadar pridemo do točke, ko rečemo Življenju »pripravljen sem, da se pomaknem naprej«, se nam sprva zdi, kot da smo duhca izpustili iz stekleničke. Aladina, ki nam na pot prinaša mnogo simbolov, katere moramo prepoznati in upoštevati. Če pade knjiga s police, jo preberite. Ko se pojavi možnost, da odpotujete, ne recite, da si tega ne morete privoščiti, marveč pojdite. Če si že dolgo želite partnerskega odnosa in vam pot prekriža oseba, za katero bi sicer rekli, da ni čisto po vaših merilih, si jo kljub temu dovolite spoznati in začutiti. Zdelo se vam bo, kot da nič nima smisla, a vendar je to neprecenljiv način, s pomočjo katerega nam Življenje pomaga opuščati stare vzorce in prepričanja. Mnogokrat smo prepričani, da vemo, kaj je za nas najboljše, a v resnici se nam niti ne sanja.

Pred časom mi je nekdo dejal »človek obrača, a življenje obrne«. Paket ni vedno dostavljen v barvi in obliki, ki smo si ju mi zamislili. Morda vaš logični um česa ne bo razumel, a če je občutek dober, si zaupajte in občutku sledite. Življenje vas zna prijetno presenetiti, kakor je tudi mene.

Estera

(maj 2016)