Angelska sporočila

Čas polne lune… sveti čas… Vesak

Budistično novo leto je dan, ki oznanjuje rojstvo Bude.

Praznik Vesak predstavlja najmočnejšo točko prihoda duhovnih energij na Zemljo. To je najpomembnejši čas v letu. V temu obdobju, so meditacije in delo na sebi izjemnega pomena, saj je v tem času prav posebna povezava med Zemljo in Kozmosom za rekalibracijo vibracije. Takrat so prisotne najvišje energije božanske svetlobe.

Polna Luna v Škorpijonu in budistično novo leto

Vesak je sveti dan, ki ga praznujejo budisti. Predstavlja rojstvo, Nirvano – razsvetljenje in Parinirvana – ki predstavlja smrt Gautama Bude in je najsvetejši izmed vseh svetih dni budističnega koledarja. Vesak dan je navadno v maju, na 15 dan, četrtega meseca po kitajskem, lunarnem koledarju… in ker se je ta začel 8. februarja, bo Vesak dan letos 10. maja.

Vsako leto ga sicer, praznujemo ob prvi polni Luni, ko je Sonce v znamenju Bika in ko je Luna v znamenju Škorpijona, zato zdaj zavzemite odnos sprejetja, ki vam bo pomagal povrniti svoj občutek notranjega miru.

Nima smisla skrbeti, saj skrb ne prinese nobene spremembe. Verjemite, da so življenjske sile na vaši, ne na nasprotni strani. Naredite kar največ s tem, kar imate, namesto da si želite še več. Vendar pa sprejetje ne pomeni, da se morate odpovedati svojim sanjam, upom ali prizadevanjem. Vedite le, da imajo stvari višji smisel, in zaupajte, da se bo vse končalo za najvišje dobro vas in vseh vpletenih.

Gre za čas, ko je tančica med duhovnim in zemeljskim svetom najbolj prosojna.

Luna v znamenju Škorpijona predstavlja prehod in čas transformacije. Ta oznanja čas kolektivne transformacije zavesti. V tem času so na Zemlji prisotne izjemno močne energije, zato imejte res fokus na tem, kar si želite ustvariti. Vsako duhovno leto se začne s polno luno v Škorpijonu, ta pa je povezana z otvoritvijo portala na mestu, kjer je Mt. Kailas, v Tibetu, ki je Zemeljska kronska čakra.

Buda v sanskrtu in drugih jezikih pomeni razsvetljenega, prebujenega.

Princ Sidharta Gautama, naj bi na ta svet prišel z namenom in ta je, da doseže razsvetljenje. Tako se je v noči polne lune meseca vesaka, na njegov 35 rojstni dan, zgodilo… pod drevesom Bodhi v indijskem kraju Bodhgaja, ko je po izročilu Gautama dosegel najvišje: dokončno prebujenje in tako postal Buda – razsvetljeni.

Po vsem svetu praznujejo budisti praznik vesak na različne načine. Za praznik vedno okrasijo Budove kipe, na Kitajskem jih umivajo z dišečo vodo, v samostane prinašajo darove in prirejajo ognjemete. Budisti po vsem svetu preživijo praznik v meditaciji. To je praznik Budovega razsvetljenja in nekakšno zagotovilo, da lahko vsakdo doseže razsvetljenje, saj ta dogodek pomeni tudi začetek filozofije, ki uči srednjo pot.

In kaj se vam lahko še dogaja?

Zdaj se boste lahko soočali z nerešeno tematiko vezano za partnerski odnos, ki bo odprla stare teme in seveda tudi rane. Te bi vam na plan lahko prinesle ponovno dinamiko nerešenih preteklih vezi in vzorcev, ki jih ponavljate lahko tudi zdaj, v trenutni situaciji v vaših odnosih. Sam izvor leži globje, zato boste zdaj kopali globoko in postavljali v odnosih temelje. Lahko se boste soočali tudi s tem, da boste morali nekaj odLočiti, saj bo ta za vaš odnos in obstoj partnerskega razmerja v prihodnosti izjemno pomembna.

Majska polna luna, v znamenju Škorpijona, bo svoj vrhunec dosegla že dan prej, saj boste v tem obdobju lahko bolj občutljivi, dojemljivi in čuječi, čutili boste, da bo treba stvarem priti do dna… Tema bo, povezana z odnosi, intimo in kam v kateri smeri se boste podali v prihodnosti. Dobro izkoristite te energije za svojo rast v odnosu in učenje. Odpuščajte s srcem in dajte prostor novemu.

Ker si bosta v času polne lune Sonce v Biku in Luna v Škorpijonu stala nasproti ter tako drug drugemu kazala svoj pravi obraz, boste zato lahko močno čustvovali in hitro reagirali na vsak izziv iz okolja. Vsa čustva se bodo manifestirala takoj in to… tukaj in sedaj.

V ozračju ste že tako ali tako takoj na samem začetku meseca začutili več pritiska in energije, zato ne pozabite seveda tudi dejstva, da par dni pred ščipom vlada napetost. V tem času so lahko pogoste hude prometne nesreče, ljudje so lahko bolj razdražljivi in žal je to tudi obdobje, ko lahko pričakujete več »črnih misli« in nasilja, zato ohranjajte mirno kri in ne delajte ničesar na silo. Predvsem pa, hitite počasi predvsem, ko se boste odločali in komunicirajte po pameti. Privežite pasove in dihajte globoko, predvsem pa s svojimi najbližjimi in tistimi najbolj intimnimi… ne ponavljajte priljubljenih igric v svojih odnosih in prevzemajte poPolno odgovornost. Vi odločate, kaj želite zase, zdaj.

Lunarni cikel je val ustvarjanja, ki prinaša izpolnitev,
seveda takrat, ko je luna polna.

Vsaka Polna luna prinaša razodetje in možnosti za zdravljenje telesa, uma in duha. Luna je od koder prihaja Mati, ki kaže Luč duhovnega Sonca, da bi spodbudila podporo, zaščito in prinesla na svet semena ustvarjanja. Polna luna je kot vrč, ki zliva na rano eliksir. Vsa ta energija, pa traja še tri dni po dnevu ob polni luni.

Mir in ravnotežje, globoko dihanje, meditacija, joga, glasba in ples so pomoč za prejemanje blagoslovov iz nebes. Čas vas podpira, da meditirate, molite in pišete priprošnje skozi hvaležnost tukaj in zdaj.

Energije v času veska vas pri temu izjemno podirajo. Vera je tista, ki pospeši vaše molitve in prošnje, ko prosite in se obračate po pomoč. Molitev je takrat, ko se pogovarjate z nebesi. Meditacija pa je takrat, ko poslušate, kaj vam dajo kot odgovor. Jasna namera je ključna energija, ki vas vodi do željenega rezultata, da ste uslišani. Torej… naj se zgodi vaša volja. Tako naj bo.

V tem mesecu boste imeli občutek, da vse teče hitreje, predvsem, da čas teče pospešeno. Zdaj, ko se integracija bliža središču znotraj vaših individualnih in skupinskih doživljanj vedite, da vas odločitve, ki jih boste sprejeli v teh nekaj dneh nagovarjajo, da se pripravite na nove stvari. Vseeno pa, če imate občutek, da ste nekje iztirili… je to popolnoma v skladu s procesi. Odločiti se boste morali… druge ni.

Tagi
Pokaži več

Shana Flogie

»Čutim, da je moje poslanstvo obuditi zavedanje posameznika, da je vsak izmed nas del božanske kreacije in da vam v tistem trenutku, ko na to pozabite, lahko pomagam osvetliti vašo pot, na kateri ste se ustavili.«

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Close

Deli to s prijateljem

NAROČI SE NA NAŠE E-NOVIČKE ;)
Bodi med prvimi obveščen(a) o novostih, ugodnostih in akcijah.
  Kadar koli se lahko odjaviš !