Išči
Generic filters
Naroči v Trgovini Duhovnost

Cikel dni »brezčasja«

Oglas

Vsako leto se v sredini meseca julija aktivira prav posebna energija.

Obstaja kar nekaj različnih verzij Egipčanskega koledarja, a ta, o katerem bom govorila jaz, izhaja iz konca Starodavne Egipčanske zgodovine. Najstarejši egipčanski koledar je bil verjetno lunaren in je bil posvečen Totu, bogu Lune in časa. Delitev koledarja je določal vpliv tega boga s ptičjo glavo. Vendar pa so Egipčani, zaradi težav usklajevanja lunarnega koledarja s solarnim ciklom, kasneje lunarno leto opustili in prevzeli solarno leto, dolgo 365 dni. Svečeniki, zvezdogledi, so ga pozneje razdelili na dvanajst 30-dnevnih mesecev, zaradi česar so imeli težave s 5-imi odvečnimi dnevi. Te dni so posvetili čaščenju sijanja zvezde stalnice Sotis, nam znane kot Sirius. Njen pojav je postal srčika egipčanskega sistema merjenja časa.

Dnevi brezčasja… pasji dnevi in nastavitev kompasov

Stara egipčanska legenda pravi, da se je v zvezdo Sotis spremenila boginja Izis. Kot zvezda Sotis je bila vladarica začetku leta in tako se je egipčansko novo leto začelo tedaj, ko se je pojavila na nebu, v času poletnega solsticija tik pred sončnim vzhodom. Legenda še pravi, da v tem času Izis roti Nil, ki ga pooseblja bog Oziris, naj naraste in poplavi zemljo v puščavskem predelu ter ga pognoji s svojim vodovjem. Na ta način so veščine svečenikov zvezdogledov pri »branju« neba omogočile načrtovanje prihodnosti. Ko so ob zori na vzhodnem nebu opazili Sotis, so lahko napovedali poplave mogočne in oživljajoče reke Nil, prav tako kot govori legenda.Veščine svečenikov zvezdogledov so vplivale tudi na davno egipčansko arhitekturo. Čeprav ni natančno znano, kako so merili in kakšne tehnike so uporabljali, pa preostale ruševine nedvomno pričajo o njihovi povezavi z nebom. Ohranili so se zapiski o davnem egipčanskem obredu, imenovanem »napenjanje vrvi«, ki so ga izvajali pred začetkom gradnje novega hrama. Med svečanostjo je faraon določil položaj hrama, verjetno povezan z ozvezdjem Gostosevcev, ki so ga stari Egipčani imenovali Bikovo stegno. Vsak mesec se je začel na dan, ko je pojemajoči mesečev srp tik pred zoro izginil z neba. Večina dni v mesecu se imenuje po praznikih ali z njimi povezanih svečeniških opravilih, kar dokazuje verski značaj tega koledarja.
Mogoče te zanima  Premalo cenimo vsak trenutek, ki ga živimo tukaj in sedaj
Ko sta se okrog leta 3100 pr.n.š. združila Zgornji in Spodnji Egipt, so uvedli nov koledar. Ta je temeljil na solarnem času. Leto je bilo dolgo natanko 365 dni, tvorilo pa ga je 12 mesecev s po 30-imi dnevi in z dodatnimi 5-imi vrinjenimi dnevi. V prid lažjemu trgovanju so mesec razdelili na tri desetdnevna obdobja. Religiozni koledar je za svoje obrede še naprej uporabljal ritem Lune, za njegovo usklajenost s solarnim letom, pa so poljubno vrinili en dan.Sredi julija so tako dnevi, ki so povezani s tem, kako dobro boste nastavili svoj kompas… Zdaj bo vaša namera zelo pomembna, saj bo od nje odvisno kako dobro boste pognali svoje korenine.

Od 14. do 18. julija bo pomembna vaša naravnanost… saj prihajamo v cikel dni »brezčasja«.

Konec julija začne na nebu s Soncem vzhajati zvezda Sirius, ki je v ozvezdju Velikega psa. Ta velika sijoča zvezda, je ena najsvetlejših zvezd na nebu. Igra močno vlogo, saj je nepogrešljiva za razvoj astronomije. Ime »pasja zvezda« je dobila prav zaradi svoje lege. Vsako leto tako, v sredini julija, vstopimo v izjemno pomembno obdobje »pasjih dni«. To je 5 svetih dni, ki so povezani z namero in kako dobro boste nastavili svoje kompase.To so dnevi namere, kar pomeni: kako boste zastavili svoje življenje, odnose in pot naprej.14. julija je dan, ki mu vlada OZIRIS, egipčanski bog podzemlja. Na ta dan bo staro umrlo in rodilo se bo novo… zato nastavite svojo pozornost na konec starega in rojstvo novega.
Mogoče te zanima  Svoje telo lahko ozdravimo z močjo uma
Vodilo dneva bo: »Ko nebo poljubi Zemljo in Zemlja poljubi Nebo.«15. julija je dan vladavine HORUS-a, boga, ki ga ponazarja sokol. Ta vidik vam odpira vrata v to, kaj boste od zdaj naprej v življenju gledali in kaj boste izbrali…Vodilo dneva bo: »Gledate? Pa tudi Vidite?«16. julija bo zavladal SET, bog kaosa in sile, tako bo dan posvečen globokemu čaščenju in spoštovanju…Vodilo dneva bo: »Kjer je vaša pozornost, tam je rezultat.«17. julija nastopi vladavina IZIS, glavne boginje starodavnega Egipta, dan bo posvečen magiji in manifestaciji.Vodilo dneva bo iz Shanine knjige Orakelj odGovori, ki pravi: »Ona je Njegova kreatorka… je ženski vidik celotnega Stvarstva. S svojo magično Močjo oživlja in je prinašalka Novega… Življenja. S svojo čarobnostjo je oživila svojega moža boga Ozirisa, ki ga je s svojo neizmerno Močjo našla in s poljubom oživila. Isis je energija usklajevanja Duha in Materije, volja – Očeta/Matere – v manifestaciji. Je duhovna inteligenca in abstraktna Univerzalnost Misli. Isis je snov, Njegova oblika in Njegovo bistvo… je Inteligenca, ki izraža Njegovo »moč in voljo« in prinaša čisto Modrost. To, lahko vnese povsod in z Njo prežema vse, kajti Modrosti je dih Sile… Očeta/Matere.«18. julija nastopi vladavina NEPHTIS… sestra dvojčica boginje Izide, žena Seta… na ta dan lahko pridete do razumevanja, kako spremeniti situacije, vaš vpliv na ljudi, in da svoje vizije in sanje spravite na kolo Resničnosti. Predstavlja cikel smrti in ponovnega rojstva… feniks in Vstajenje. S tem se krog svetih julijskih dni zaključi.Vodilo dneva bo: »Izberi Luč… izstopi iz teme.«
Čas kreacije bo… zato kreirajte iz srca…
Ta cikel velike spremembe bo sprožil, da boste na svoje vrednote, skozi novo sprejemajočo kreativnost, gledali popolnoma drugače.
Naroči v Trgovini Duhovnost

Ali ti je bil članek v pomoč?

  • Članki
»Čutim, da je moje poslanstvo obuditi zavedanje posameznika, da je vsak izmed nas del božanske kreacije in da vam v tistem trenutku, ko na to pozabite, lahko pomagam osvetliti vašo pot, na kateri ste se ustavili.«

Izpostavljeni dogodki

PONUDBA TRGOVINE DUHOVNOST

Izpostavljeni svetovalci

Žarek, Helena Cesar s.p.

Žarek, Helena Cesar s.p.

Ni Komentarjev
Edita Tomič

Edita Tomič

Ni Komentarjev
Aleksandra Winkler Drole

Aleksandra Winkler Drole

Ni Komentarjev

Zadnji članki

Numerološka napoved 1. 8. 2021

Numerološka napoved 1. 8. 2021

Numerološka napoved 2. – 8. 8. 2021: Čas hitrejšega manifestiranja

Numerološka napoved 2. – 8. 8. 2021: Čas hitrejšega manifestiranja

Kako pomembna je spolna energija

Kako pomembna je spolna energija

Astrološka napoved 31. 7. 2021: Otvoritev Levjih vrat

Astrološka napoved 31. 7. 2021: Otvoritev Levjih vrat

Numerološka napoved 31. 7. 2021

Numerološka napoved 31. 7. 2021

SPOROČILA VESOLJU

0
Deli to s prijateljem