Danes je drugi astrološko prelomen dan ob koncu leta: Kolektivno evolucijsko križišče

Danes je drugi astrološko prelomen dan ob koncu leta: Kolektivno evolucijsko križišče

OGLAS

Coaching, v katerem se vibracijsko uskladite s svojimi cilji!

Tretja poravnava –  Mars kvadrat  Pluton

Na današnji dan, se zgodi še zadnja, tretja poravnava dveh, izjemno dinamičnih planetov Plutona in Marsa. Oba predstavljata moč; Mars osebno, zunanjo, fizično in Pluton transpersonalno, notranjo. Njuna povezava skozi aspekt kvadrata, ki je 90 stopinjski kot, prinaša srečanje moči skozi izziv na vaši poti, lahko celo silo, spopad in konflikt z nekimi zahtevami, osebo ali situacijo. V biti se kaže na povečano vznemirjenost, frustracijo in celo jezo, ki vas preko izziva in spopada z obstoječimi okoliščinami prisili, da lahko izrazite svoj potencial.

Skozi vse leto so te poravnave sovpadale s protesti, ki smo jih iz različnih razlogov videli po vsem svetu. Ker je to končna točka teh poravnav, lahko samo upamo, da bomo prejeli občutek globljega razumevanja, ki nam bo nato omogočila, da se bomo slišani in videni.

Ko planeti prehajajo znamenja skozi kvadrat, smo priča na eni strani trčenju med svojimi nagonskimi željami, zunanjimi razmerami, ki se jim moramo prilagoditi in na drugi strani s stopnjo samoobvladovanja, ki jo moramo doseči, da gremo lahko samozavestno naprej.

Mars v Ovnu  – Odkrivanje občutka za smer

Mars je naš notranji ogenj. Zdaj potuje v tranzitu skozi domače znamenje Ovna, ki je surova, primitivna in divja sila, z ostro in odločno energijo. Mars predstavlja arhetip bojevnika in orožje, kot je nož, katerega naravna naloga je, da nam služi, nas brani in varuje. Mars v Ovnu je v svojem senčnem izražanju po navadi nestrpen, odkrit in uživa v ustvarjanju konfliktov brez razloga: jeza in agresivne težnje zlahka uidejo iz nadzora, postanejo lahko uničujoče in škodljive zase in za druge.

V astrologiji Mars predstavlja vodilni rob našega kolektivnega razvoja: položaj Marsa nam pokaže, kje je trenutno delovanje, na kaj nas spodbuja, da se kot družba osredotočimo. Če uspemo zavestno izkoristiti njegovo surovo moč, nas lahko ta tranzit Marsa približa ciljem, okrepi moč volje, odločnost in vzdržljivost.

Vseeno moč Marsa uporabite konstruktivno, kar pomeni, da  ne bodite le priča njegovega razpleta. Če boste samo nemi, jezni opazovalci in ne boste izkoristili Marsove energije, obstaja možnost, da njegove učinke doživite preko izzivov, prek drugih ljudi ali dogodkov.

Pluton v Kozorogu –  Razbijanje starih struktur

Pluton velja za višjo oktavo Marsa, kar pomeni, da gre za višje vibracije podobne kakovosti. Mars predstavlja želje ega, ki se jih zavedamo, Pluton pa želje naše Duše, ki se je nikoli ne zavedamo v celoti. Pluton simbolizira ves vaš nezavedni material: to vključuje tako vaše najgloblje želje kot tudi vaše najgloblje rane. Je prispodoba atomske bombe in je v rimski mitologiji bog podzemlja, ki ne mara ničesar površnega. Prisili vas, da se soočite z najtemnejšimi vidiki življenja in s seboj, da se naučite spoprijeti z njimi, rasti in se preobraziti. Pluton je znan tudi kot sila evolucije, ker trajno spremeni izraz vsega, s čimer pride v stik. Je planet transformacije, uničenja in regeneracije.

Pluton je v tranzitu skozi znamenje Kozoroga od leta 2008 vse do 2023. Njegov namen je razbiti strukturo naše družbe, njegov cilj pa je popolnoma spremeniti sisteme in hierarhije, ki obstajajo že tisoče let. Iz tega razloga vsi na neki ravni doživljate poosebljen občutek stiskanja, potiskanje med občutkom varnosti, ki so vam ga zagotavljali stari sistemi in občutkom nevarnosti, povezane z neznano prihodnostjo. Prepoznate?

Njegovo sporočilo je, da morate kot kolektiv dati konkretno obliko temu, na čemer ste delali, če želite slediti svojim sanjam in korenito spremeniti svoje življenje. Vendar pa… zdaj ne veste več, kako. Zunanji pogoji, ki so vam na voljo in pravila igre so se tako hitro spreminjali, da se lahko počutite izgubljene.

Mars kvadrat Pluton: Spopad želja in evolucijsko križišče

Mars in Pluton imata močno afiniteto, saj sta to dva planeta, ki si medsebojno krepita izražanje. Oba hočeta delati stvari po svoje, s silo in ne sprejemata prav dobro navodil. Ko pride do spopada želja ali navzkrižja interesov, verjetno nobeden od njih ne bo ogrožen. Vaši osebni interesi bodo v navskrižju z kolektivnimi.

Trenutno razmerje med Marsom v Ovnu in Plutonom v Kozorogu odraža krizo v akciji. Predstavljajte si, da ste na križišču in ugotovite, da je dostop do ceste, po kateri ste morali iti, blokiran iz razlogov, na katere ne morete vplivati, in ne poznate nobene druge možnosti. Glede tega ne morete storiti ničesar, edina možnost, ki jo imate, je, da poiščete drugačno rešitev, da pridete tja, kamor želite iti. To je energija trenutnega kvadrata Mars-Pluton.

Edina stvar, ki jo imate moč spremeniti, je vaša reakcija na frustracije, ki jih neizogibno doživljate, ko vas ovirajo pri tem, kar želite.

Smo na kolektivnem evolucijskem razpotju.

V tem času se mnogi od vas soočate z zaporami: ljudje, ki imajo več moči od vas, vlada, zunanje oblasti vam govorijo, kaj lahko in česa ne morete. Trenutno mnogi od vas niste sposobni početi tega, kar si želite. Mnogi od vas niste svobodni, da bi sledili svojim impulzom in prevzeli spontano pobudo. In to vas notranje razjeda, jezi… frustrira. Mars in Pluton vas izzivata, da naj vam bo jasno, za kaj se borite. Pozivata vas, da odkrijete vizijo, ki lahko ogreje vaše srce in dušo, ne samo vašega ega. »Kaj je tisto, kar si v resnici želite? Zakaj si to želite? Ste dovolj pogumni, da greste v tej smeri? Ali se splača potruditi? Ali ste se pripravljeni žrtvovati? Ste pripravljeni na to počakati?« No, s temi vprašanji se najverjetneje ubadate…

Njun kvadrat vas sili, da se soočite tako z zunanjimi okoliščinami kot z nezavedno notranjo dinamiko, ki blokira vašo rast in ovira vaše gibanje v prihodnost. Višji namen aspekta vas navdihuje, da se bolj zavedate svoje moči in to moč usmerjate na konstruktiven način.

Ob koncu leta 2020 boste tako spodbujeni k iskanju zdravih načinov za obvladovanje jeze, frustracije in obrambe. Če izkoristite energijo kvadrata med Marsom v Ovnu in Plutonom v Kozorogu, ter izkoristite, da bo zdaj dobilo moč v svoje roke tudi ljudstvo, ko sta se oba socialna planeta, tako Saturn in Jupiter prestavila iz Kozoroga v revolucionarnega Vodnarja vedite, da je zdaj čas vstajenja. Zdaj je čas, ko lahko izjemno zrastete in pridobite neizmerno osredotočenost, moč, voljo in odločnost. Kako? Skozi aktivno revolucijo! Kdaj? Zdaj! Akcija!

Se beremo, iz srca

  • Članki
»Čutim, da je moje poslanstvo obuditi zavedanje posameznika, da je vsak izmed nas del božanske kreacije in da vam v tistem trenutku, ko na to pozabite, lahko pomagam osvetliti vašo pot, na kateri ste se ustavili.«
Deli to s prijateljem