Pisatelji

Deepak Chopra

Deepak Chopra, dr. med., je prehodil ugledno poslovno pot kot pisatelj, predavatelj in zdravnik. Je avtor mnogih svetovnih knjižnih uspešnic in ustanovitelj Choprovega centra za dobro počutje v Carlsbadu v Kaliforniji.

Rodil se je v  Indiji leta 1946, večkrat so ga imenovan tudi pionir alternativne medicine, ki se lahko pohvali z milijoni prodanih knjižnih izvodov po vsem svetu.

V slovenski jezik so prevedena nekatera njegova dela: 

  • Sinhrousoda,
  • Življenje onstran smrti,
  • Knjiga skrivnosti,
  • Pomladite se, živite dlje!,
  • Duša vodenja,
  • Povratek Merlina,
  • Sinhro usoda,
  • Zakon odvajanja

Iz knjige Duša vodenja: “Še nikdar nismo tako močno potrebovali razsvetljenega voditelja, kot ga potrebujemo zdaj. Prav gotovo je ta refren mogoče slišati že stoletja, pa vendar. V drugem desetletju enaindvajsetega stoletja je človeštvo grožnja za svoj lastni obstoj, s tem ko slepo spodkopava nosilne stebre okolja, ki oskrbuje naše življenje. V iskanju rešitev za velike težave našega časa se ne moremo več obračati na oblast, pa naj bo še tako dobronamerna, ali na kogar koli drugega razen na nas same. Pa še pri zanašanju nase moramo poseči globlje od neprestanega vpitja ega, globlje od logike in razuma, vse do mirnega prostora v sebi: do kraljestva duše.”

Iz knjige Sinhro usoda:”Kot pravi v uvodu, je v svojih dosedanjih knjigah pisal o posameznih področjih življenja, npr. o tem, kako doseči zdravje, kako najti pot k ljubezni in kako spoznati Boga. To knjigo je napisal s širšim ciljem voditi ljudi k spoznanju najgloblje resnice, ki leži za iluzijo vsakodnevnega življenja, in na podlagi tega k odkrivanju posameznikove resnične usode – in k njenemu oblikovanju.”

Spletna stran avtorja: http://www.deepakchopra.com/

Deepak Chopra Radio

Knjige Deepak Chopra  : v Trgovini Duhovnost

Tagi
Pokaži več

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Close

Deli to s prijateljem

NAROČI SE NA NAŠE E-NOVIČKE ;)
Bodi med prvimi obveščen(a) o novostih, ugodnostih in akcijah.
  Kadar koli se lahko odjaviš !