3. do 6.11.2016 Zdravilni oddih v Zdravilišču Reumal v osrčju BiH, Dr. Semir Osmanagić in vodstvo po tunelih Ravne

  1. do 06.11.2016 – Zdravilni oddih v »Zdravilišču Reumal« v osrčju BiH

Kopanje v bazenu z radioaktivno mineralno termalno vodo, ki zdravi bolezni sklepov in okostja, revmatske, kožne, nevrološke težave, kardiovaskularne bolezni, presnovo…

Dr. Semir Osmangić in njegovo vodstvo po  tunelih Ravne v Visokem, Sarajevo z Baščaršijo  

Program je primeren za vse starostne skupine za obnavljanje vitalnih moči in zdravja

Četrtek, dne 03.11.2016      Odhod iz Ljubljane in Novega Mesta, brezplačni zdravniški pregledi, kopanje

Odhod iz Ljubljane ob 00.05 uri izpred parkirišča pred Halo Tivoli v Šiški, iz Novega mesta izpred Qulandije ob 00.50 uri. Vožnjo bomo nadaljevali mimo Zagreba, Slavonskega Broda, Zenice v smeri Fojnice, ki se nahaja 40 KM pred Sarajevom. Med vožnjo bomo imeli vmesne postanke.

Mesto Fojnica leži na nadmorski višini 600 m. Obdajajo ga planine, gosto poraščene z neokrnjenimi gozdovi. Že stari Rimljani so imeli na tem mestu svoje kopeli in se zdravili v zdravilni mineralni  vodi. »Zdravilišče Reumal« so obnovili v začetku letošnjega leta. Slovi kot najsodobnejše opremljena ustanova za rehabilitacijo, rekreacijo, aktivni počitek in športne aktivnosti. Zahvaljujoč čudodelni radioaktivni mineralni termalni vodi, najsodobnejši medicinski opremi, visoko izobraženim, prijaznim, strokovnjakom, že desetletja dosegajo vidne rezultate pri zdravljenju.

V jutranjih urah bomo prispeli Fojnico. Odšli bomo v naselje na zajtrk in jutranjo kavo. Sledi vožnja v Zdravilišče Reumal. Tu bomo nastanjeni v novejšem Apartmajskem naselju Aquareumal.

Po namestitvah po sobah, nas bodo pregledali zdravniki fiziatri (brezplačen pregled). Z doplačilom,  vendar po zelo ugodnih cenah, vas bodo lahko kasneje po vaši izbiri pregledali tudi drugi zdravniki specialisti in postavili diagnozo (dodatni pregledi so proti doplačilu). Zdravniški izvidi veljajo tudi v Sloveniji.

V bazenu Hotela Nature, se lahko kopamo ves dan. V popoldanskih urah se lahko odločite tudi za kopanje v bazenu z radioaktivno mineralno termalno vodo v Hotelu Reumal. Ta voda zdravi bolezni sklepov in okostja, revmatske, kožne, nevrološke težave, kardiovaskularne bolezni, presnovo…. Zaradi zdravilnega učinka vode, se po zdravniškem pregledu priporoča kopanje le 45 minut na dan (z doplačilom 2 EUR). V zdravilišču lahko obiščete tudi Wellness center z Finsko ali parno savno, obloge iz termalnega blata, podvodno masažo, Jacuzzi, Kneipp in tople klopi, salon z različnimi vrstami masaže, kozmetični salon z najnovejšo opremo  (proti doplačilu vendar po nizkih cenah ).

Dan lahko izkoristite za sprehode ob slikoviti reki Dragači, ki teče ob zdravilišču do Fojnice.. Po večerji bomo po dogovoru imeli skupinsko vadbo Feng Shui za krepitev telesa, duha in uma.

Petek, dne 04.11.2016Fakultativni ogled Franjevačkog samostana, Atik džamije, kopanje

Po zajtrku, se lahko odločite za organizirani obisk Franjevačkog samostana v Fojnici, ki so ga zgradili v 14. stoletju. Krasi ga bogata muzejska zbirka in knjižnica, ki je nacionalni spomenik BiH. V njem se nahaja edinstven dokument o svobodi ljudi iz leta 1463. V zidu samostana so našli najstarejši na roko napisan koran. Sledi ogled Atik džamije. Oba ogleda bosta s strokovnim vodstvom (doplačilo 10 EUR). Po vrnitvi v zdravilišče, lahko tam kosite (z doplačilom 5 EUR). Popoldan se bomo posvečali obnavljanju zdravja s kopanjem. Po večerji sledi skupinska vadba Feng Shui in prost večer.

Sobota, dne 05.11.2016  Dr. Semir Osmanagić in voden ogled tunelov Ravne v Visokem,  muzej,  park Ravne 2, voden ogled Sarajeva s stečki in Baščaršijo

Po zajtrku se bomo odpeljali v mesto Visoko, kjer nas bo sprejel Dr. Semir Osmanagić. Leta 2005 je na tem mestu odkril bosanske piramide. Vodil nas bo po podzemnih tunelih Ravne. Koncentracija negativnih ionov v prazgodovinskih tunelih, ki čistijo atmosfero od bakterij in virusov, je nekaj desetin višja od povprečne, kar razloži blagodejno delovanje na naše telo, obenem pa povečuje prisotnost kisika v krvi in možganih. Celice se spontano obnovijo in prevzamejo svojo funkcijo. Ogledali si bomo tudi muzej pred tuneli, kjer so shranjene izkopanine iz tunelov. Sledi sprehod po novem »Arheološkem parku Ravne2«, kjer so v megalitnih krogih prisotne zelo visoke energije za obnavljanje zdravja. Ustavili se bomo ob geomantijskih kozmogramih vklesanih v skale, ki jih je julija letos ustvaril g. Marko Pogačnik s skupino umetnikov iz vse Evrope. Nato bomo odšli na kosilo v restavracijo ob reki Fojnici, kjer pripravljajo znane bosanske specialitete. Popoldne se bomo odpeljali v Sarajevo. Ogledali si bomo bosanske stečke in s strokovnim vodstvom lokalnega vodiča odšli na  panoramski in peš ogled znamenitosti na Baščaršiji. V večernih ura bo dovolj časa za nakupe spominkov in večerjo po izbiri. Vrnitev v hotel v poznih večernih urah.

Nedelja, dne 06.11.2016Kopanje, povratek v Slovenijo

Po zajtrku se bomo odjavili iz hotela. Do poznega kosila bo dovolj časa za kopanje v bazenu. Sledi vožnja proti domu. Prihod v Ljubljano predvidoma po 22.00 uri.

Potovanje organizira Turistična agencija Jereb d.o.o., Trg OF 13, 1000 Ljubljana

Pisne prijave zbira Irena Jarc, Trnovče 16, 1225 Lukovica.

Irena Jarc, prof. ped.:  irenajarc9@gmail.com       GSM 031 670 392          www.mandala.si

 

CENA POTOVANJA Apartmansko naselje AquareumalNastanitev po dve osebi v sobi Nastanitev v apartmanu z dvema sobama in štirimi osebami
Popust za otroke

(stare od 5 do 14 let)

 

135 EUR

 

122 EUR

Popust za upokojence182 EUR168 EUR
Ostale osebe 195 EUR182 EUR

Ob prijavi na zdravilni oddih, vam bomo poslali vse sezname s cenami za vse dodatne zdravniške  preglede in Wellness storitve

V primeru, da je prijavljenih manj kot 40 oseb, je strošek potovanja za 10 EUR višji na osebo (glede na starostno obdobje in izbiro nočitev). Potovanje lahko plačate v dveh obrokih, enega v mesecu septembru, drugega najkasneje do 25. oktobra 2016.

V ceno je vključeno:  

* prevoz z visoko turističnim avtobusom s stroški in enim voznikom ter turističnim vodičem

* 4x polpenzion (nočitev z zajtrkom in večerjo) v Apartmajskem naselju Aquareumal, nastanitev v dvoposteljnih sobah ali apartmajih po štiri osebe v dveh sobah s štirimi ležišči (nižja cena), TWC, CATV, 1 x kosilo v restavraciji v Visokem

* zdravniški pregled specialistov fiziatrov na dan prihoda, neomajno kopanje v Hotelu Nature

* strokovno vodeni ogled in vstopnina za podzemne tunele Ravne pod vodstvom Dr. Semirja Osmanagića

* strokovno vodstvo lokalnega vodnika v Sarajevu, nezgodno turistično zavarovanje potnikov, organizacija in DDV

 Doplačila po želji:

* riziko odpovedi potovanja 10,00 EUR

* enoposteljna soba za eno noč z doplačilom 17,75 EUR

* Coris zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini za skupino z osnovno ceno 5,91 EUR

* kopanje 45 minut na dan v bazenu z radioaktivno termalno vodo v Hotelu Reumal – doplačilo za obisk 2 EUR

* fakultativni ogled Franjevačkog samostana in Atik džamije – doplačilo 10 EUR

* po želji kosilo v petek v Hotelu Nature v višini 5 EUR

Vljudno vabljeni na sproščen oddih in razvajanje v osrčju gozdov in svežega planinskega zraka.

Irena Jarc, prof. ped.

 

  1. – 31.10.2016Duhovno potovanje in voden ogled bosanskih piramid v Visokem (BiH)

11.11.2016 ob 19.00 uri – PREDAVANJE DR. SEMIRJA OSMANAGIĆA – Velenje

Knjižnica Velenje, Šaleška cesta 21, Velenje. Vstop je prost. Zaželeni so prostovoljni prispevki.