Bachovi cvetovi za sedanji čas

Na predavanju bomo spoznali čisto osnovo Bachove cvetne terapije in delček zgodbe, ki stoji za dr. Edvardom Bach in kako je prišel do tako preprostih rešitev.

Ujeta čustva in njihovo doživljanje lahko povzročijo prave bolezni in težave, kako jih cvetovi sproščajo in preobražajo. Kako nas cvetovi vodijo po naši dušni poti in nam pomagajo, da zakorakamo po njej z dvignjeno glavo in brez strahu. Takrat se vsa vrata odpro …

Vabljeni na predavanje  BACHOVI CVETOVI ZA SEDANJI ČAS, ki bo v sredo, 25. marca ob 19.00 uri,  v predavalnici Žarek.

Predavanje poteka v sklopu projekta Boginja zdravja, ki ima za cilj izobraževanje na področju zdravilnih rastlin, cvetnih esenc s pomočjo refleksoterapije in zvoka gonga in s tem vas tudi vodi po poti osebne preobrazbe.

Vodja projekta  je Marijanca Bahar, uradno kemičarka in refleksoterapevtka, ki ljubi zdravilne rastline in naravno zdravljenje.

Na predavanju si boste lahko pripravili osebno mešanico Bachovih cvetov za 10 €.

Lahko pa si boste izbrali svoj cvetni medaljon, to je glineni obesek, z Bachovo esenco za 14 € on novost Cvetno pobarvanko, cena 15€.

Delacnica traja 2 šolski uri. Vstop je prost.

Prijave na zarek@siol.net ali po telefonu 031 614 898

V predavalnico Žarek vstopamo v copatih, ki jih lahko prinesemo s seboj.

Več o projektu Boginja zdravja: BODIMO ZDRAVI 

Naravne oblike premagovanja težav počasi, a vztrajno utirajo pot v vsak dom. Včasih so imeli modre, ki so ljudem pomagali pri premagovanju težav. Znanje se je v veliki meri ohranilo in prav je, da se naučimo zopet uporabljati tisto, kar že poznamo, in tudi tisto, kar s pridom uporabljajo stara ljudstva po svetu.

Ljubezen do naravnega zdravljenja me je pripeljala do raziskovanja zdravilnih rastlin, Bachovih cvetov in zvoka s posebnimi terapevtskimi inštrumenti, vse to pa lahko kombiniramo tudi z refleksno masažo stopal.

Spoznajmo najbolj uporabne Bachove kapljice-Rešilno Zdravilo.

Zakaj se imenuje Rešilno?

Predvsem zato, ker jih dejansko uporabimo kot kapljice za prvo pomoč ob raznih čustvenih in duševnih pretresih. Rešujejo nas iz raznih zelo stresnih situacij kot so razne napetosti, stanja panike, šoka, ob prometnih nesrečah ali raznih drugih nezgodah, pred in po operacijah. Prav tako jih zelo koristno uporabljamo tudi pri otrocih, kadar se težko umirijo, so sitni, ne želijo k zobozdravniku, se težko skoncentrirajo ali jih je pogosto strah. Rešilno zdravilo je sestavljeno iz petih cvetnih pripravkov in sicer so v njem združeni: Češnjelika sliva, Betlehemska zvezda, Nedotika, Popon in Srobot. V kratkem času nas notranje umirijo in nam pomagajo prebroditi težavne situacije umirjeno in z notranjo gotovostjo.

Kadar težave vztrajajo dlje časa je pa vsekakor smiselno obiskati terapevta, ki vam svetuje vašo osebno mešanico cvetnih pripravkov ali pa se potrudimo sami in si izmed vseh 38 Bachovih kapljic izberemo tiste, ki nam najbolj ustrezajo v danem trenutku. Izbira je lahko zelo intuitivna ali pa zelo razumska. Kadar uporabljamo intuicijo je najbolje izbiro prepustiti naši roki in izberemo od tri do pet cvetov. Kadar pa izbiramo z razumom, si najprej preberemo opise vseh cvetov in na koncu se odločimo za tri težave, ki nam takrat delajo največje preglavice in bi jih najprej radi rešili ali vsaj napredovali. Kapljice uravnavajo naše čustveno stanje in nam ga uravnovešajo.

Poznamo cvetove med katerimi lahko izbiramo v primeru strahov, za različne negotovosti, potem za ljudi, ki nimajo dovolj zanimanja za trenutno situacijo. Nato imamo skupino cvetov za osamljene in za tiste, ki so preobčutljivi za ideje in vplive drugih ter za malodušne in obupane. Prav tako svoje rešitve najdejo tisti, ki so preveč zaskrbljeni za druge.

Kako so že včasih rekli?

Za vsakega raste rožica. In tudi pri Bachovih cvetovih je tako. Za vsako čustveno stanje obstaja pravi cvet, ki negotovost spremeni v gotovost, strah v zaupanje in osamljenost v prijetno druženje.

Vaša  Boginja Zdravja