Bobnarski Krog v Mariboru

BOBNARSKI KROG v Mariboru vodi Herta Štepihar

Vabim vas, da se nam pridružite na šamanskemu bobnarskem večeru.
Zakaj šamansko bobnanje? Od trenutka spočetja smo vezani na utrip srca matere, Zemlja ima svoj utrip, vesolje in celotno stvarstvo, naš najmanjši delec, celica vidnega in nevidnega sveta, vse ima lasten utrip. In vendar je vse del celote in omreženo.
Šamansko bobnanje, po nekaterih ocenah staro 20.000 do 30.000 tisoč let, predstavlja eno najstarejših zdraviteljskih tehnik, hkrati pa služi tudi kot sredstvo, sibirski šamani pravijo svojemu bobnju konj, ki z monotonimi in ponavljajočimi ritmi omogoča dostop do modrosti in vedenja skritega v brezčasju.
Kljub monotonemu ritmu bobnanja skupine, vsak posameznik najde način, da se preko svojega bobna poveže s svojimi duhovnimi pomočniki in z njimi vzpostavi komunikacijo. Šaman vedno pazljivo posluša svoj boben in sledi temu kar mu le ta govori. S svojim bobnanjem se zahvaljuje, prosi, časti, se povezuje z naravo in s celotnim stvarstvom. Vse to daje skupinskemu bobnanju bogastvo, globino in veliko moč.
Bobnanje, predvsem pa bobnanje v skupini, zelo dobro vpliva na naše počutje. Pri tem pa ne smemo pozabiti na občutek za pravo mero med glasnim in tihim bobnanjem, med sprejemanjem in dajanjem.

Kako bobnanje deluje na človeka in skupnost:
– zmanjša stres
– z bobnanjem odpravimo nepotrebne balaste
– sprostimo se
– napolni nas z močjo
– zaznavamo nove ideje, dobimo nove poglede na stvari
– ustvarimo dobro počutje

Vabljeni ste vsi, ki prakticirate šamanizem, vsi, ki vas šamanizem zanima, vsi, ki bi želeli doživeti šamansko delo in zdravljenje in vsi, ki ste željni doživetja skupinskega bobnjanja. Glasbeno znanje ali izobrazba niso potrebni.

Če se želite udeležiti bobnarskega kroga, pokličite ali pošlite sms/email:
Herta Štepihar
0038651420706
herta.stepihar@gmail.com