ČUSTVENA PREOBREMENJENOST

V A B I L O

V OKVIRU SVETOVNEGA DNEVA DUŠEVNEGA ZDRAVJA

HUMANA Združenje svojcev v sodelovanju z Mestno knjižnico Kranj organizira in vabi v sklopu projekta »Kako si? Pripravljen na kaos!« na brezplačno strokovno predavanje z naslovom ČUSTVENA PREOBREMENJENOST.

Čustva so močna sila. Delujejo kot voda, ki ruši nasipe, je zapisal filozof Kant. Čustva vplivajo na naše razmišljanje in ravnanje in igrajo pomembno vlogo v medosebnih odnosih. Lahko nas motivirajo k dobremu ali slabemu. In če že ne moremo spreminjati resničnosti, se jo lahko naučimo vsaj drugače sprejemati. Pri tem pa je pomembno, da se naučimo prepoznavati, nadzorovati, obvladovati vsa svoja čustva in jih ustrezno izražati. Čustvena preobremenjenost, nepoznavanje in neobvladovanje svojih čustev vodijo v izgorelost. Ta pa je resen opomin, ki človeku pokaže, da ni na pravi poti in da ne živi svojega življenja, vsaj ne takega, kot bi ga lahko. Čustvena preobremenjenost in posledično izgorevanje nas spodbudita, da se zbližamo sami s seboj in nekaj naredimo tudi zase in prenehamo čustveno zlorabljati sebe in svojo energijo. Če se lahko naučimo voziti kolo, avto, smučati in še marsikaj drugega v življenju, se lahko naučimo tudi ravnati s svojimi in s čustvi drugih. 

Predavala bo ga. Katarina Lavš Mejač, prof. psih in ped.

Predavanje je namenjeno širši javnosti in je v celoti brezplačno.

Vljudno vabljeni!

Sofinancerji programa: FIHO – Fundacija za financiranje invalidskih in humanitarnih organizacij RS (Program in delovanje Humane, združenja svojcev pri skrbi za mentalno zdravje sofinancira FIHO. Stališča Humane, združenja svojcev, ne izražajo stališč FIHO), Zavod RS za zaposlovanje, Mestna občina Kranj, Ministrstvo za zdravje RS.

Za več informacij si lahko ogledate našo spletno stran: http://www.humana-svojci.si/ ali facebook profil: www.facebook.com/humanazdruzenje.svojci.

|||::
Gregorčičeva ulica 1, Kranj, Slovenia