Delavnica divja hrana – spoznavanje in nabiranje samoniklih rastlin

No, pa je. Česar še ni bilo. Prav zdaj: čas za nabiranje divje hrane ter za nepogrešljive divje in druge lačne knjige izpod peresa Daria Corteseja.

Letos nam je v Žarku uspelo zagotoviti že tretji termin za praktično delavnico z Dariem Cortesejem pod nazivom divja hrana’ in sicer:

v soboto, 14. maja, ob 10.00 uri dobili na parkirišču pred samostanom Stična. Pot nas bo vodila po markirani poti do Gradišča, do Lavričeve koče. Predviden čas trajanja do 16.00 ure.

Nabirali bomo užitne rastline (vlažnih) travnikov in gozdnih robov; omenjeni bodo tudi pleveli kot hrana in zdravilo. Ne bodo samo omenjeni, tudi preizkušali jih bomo!

Prispevek za delavnico je 30 € in bo na njej možno kupiti tudi ‘divje’ in ‘lačne’ knjige, ki jih je napisal Dario.

Kontakt za prijavo in informacije: Helena 031 614 898 ali po e-pošti zarek@siol.net. Minimalno število udeležencev je 10.

Delavnice se odvijajo v vsakem vremenu, zato poskrbite za primerno obleko in obutev; hoje ni veliko (v veliki večini ne več kot uro do dve) in niti naporna ni, toliko več pa je postankov in pretikanja med grmovjem; kdor želi shraniti rastline, naj ima s seboj nekaj starih časopisov za vlaganje primerkov rastlin, mapo zanje, ki bo čvrsto držala vse skupaj ter beležko in svinčnik za zapisovanje. Torej je to že začetek zasnove lastnega divjega herbarija.

Zaradi omejenega števila udeležencev in velikega zanimanja za delavnice ste vsi prijavljeni naprošeni za odgovornost do svoje prijave, torej se delavnice, za katero ste se prijavili, tudi udeležite.

Kajti lakota se nadaljuje, saj je brez konca. Mi drugi pa prav tako. Še dobro. Torej dober tek! Na najdaljše proge. Še naprej.

V naši trgovinici lahko že sedaj dobite “divje in lačne” knjige Daria Corteseja: Nekaj divjega v drugo, Kalčki, Semena, Sadje – moč naravne hrane, Suho sadje. Te dni pa smo dodali še eno Zdravi z naravo – 386 receptov ljudskega zdravilstva. V kolikor bi želeli imeti kakšno od teh knjig, nas obiščite v naši trgovinici, lahko nas pokličete ali nam napišete vaše naročilo s podatki. Poslali vam bomo predračun in po plačilu tega boste prejeli želeno knjigo.

Veselimo se ponovnega srečanja z vami!

|||::
Predavalnica Žarek Sončni dvori