Delavnica Kristali za vsak dan

Kristale cenimo kot predmete, ki izžarevajo moč in lepoto. Stari so na stotine milijonov let. Nastali so globoko v zemlji. Nekateri kremenovi kristali so stari približno 450 milijonov let, »rasli« pa so 200 – 300 tisoč let.

Beseda kristal izhaja iz grške besede krystallos, ki pomeni led. Nekoč so bili prepričani, da je to zmrznjena voda in so jih imenovali »zmrznjena voda iz nebes« ali »strjena svetloba«.

V vseh civilizacijah častijo kristale zaradi njihove lepote in magične ali zdravilne moči. Arheologi so med izkopavanji povsod po svetu odkrili koralde, amulete, rezbarije in nakit, izdelane iz jantarja, gagata, turkiza, lapis lazulija, čistega kremena in drugih kristalov oz. kamenin. Ljudje so kristale od nekdaj cenili zaradi njihove lepote, čarovnih in duhovnih moči. Vladarji so nosili krone, prstane in meče, okrašene z dragocenimi dragulji. Šamani in zdravilci pa so kristale uporabljali za zdravljenje in zaščito.

Starodavno verovanje pravi, da so kristali kosti Matere zemlje. Kristali so minerali, ki nastajajo v zemlji. Pred milijoni let so se pregreti plini in rudninske raztopine zaradi pritiska dvignili iz jedra skozi zemeljski plašč proti površju. Med ohlajanjem staljenih kamnin, so rudninske molekule oblikovale različne vzorce.

Lastnosti kristala so odvisne od mineralov, ki jih vsebuje, temperature in pritiska ob njegovem nastanku ter hitrosti ohlajanja kamenine. Koristne lastnosti kristalov izvirajo iz njihove sestave. Po geološki definiciji je kristal mineral s pravilno atomsko strukturo, zaradi katere se izoblikuje v pravilne geometrične oblike z ravnimi površinami. Mreži podobna sestava daje kristalom njihove enkratne sposobnosti vsrkavanja, shranjevanja, proizvajanja in sproščanja energije.

Na delavnici bomo spoznali:
– Zgradbo kristalov
– Kako kristali delujejo
– Lastnosti kristalov (trdota, oblika, barva)
– Kako izberemo kristale in kako skrbimo za njih
– Čiščenje in energijsko aktiviranje kristalov
– Kristali in čakre
– Kristali in aura
– Uporaba kristalov v meditaciji in za sproščanje
– Oblikovanje kristalnih mrež (za ljubezen, obilje, harmonijo,…)
– Spoznali bomo kristale za dobro počutje, kristale za lajšanje bolečin, kristale za čustveno ravnovesje,…
– Naučili se bomo uporabljati kristale v vsakodnevnem življenju (kristali za dom, za posel, za potovanja, za ljubezen, …
– Kristali in nadangeli, kristali in angeli
– Delo s kristalnim nihalom:
– priprava nihala za delo
– praktično delo z nihalom (nihalo kot orodje za diagnostiko, nihalo in delo z energijami,…)
– In še in še …

Ker pa so naše delavnice intenzivne in praktično naravnane, vmes poskrbimo tudi za vaše dobro počutje. Ena od vaj, ki jo izvedemo na delavnici je tudi čiščenje in uravnovešanje čaker.