Delavnica »Pot srca«: Razkošje božjega

Kraj: Novo mesto, Ulica Slavka Gruma 9

Pričetek: petek, 19.06.15, ob 17.00 uri

»Popeljem te na Pot Srca, da duša v ljubezni zapoje, zaigra.«

Neštetokrat nas življenje z vsakodnevnimi problemi, boleznimi in neuspehi usmerja v to, da bi se zazrli vase. Da bi pogledali, kje tičijo vzroki za naše težave, zakaj smo nesrečni, bolni, zakaj ne najdemo globoke partnerske ljubezni, zakaj z otroki ne moremo razviti čudovitega odnosa, zakaj nikakor, pa če se še tako trudimo, ne moremo ustvariti obilja … Vzroki so v nas samih in ko pogledamo resnici v oči, spustimo težo odvečne prtljage ter se zavemo, kdo smo, zakaj živimo in kaj je naše poslanstvo, se življenje prične čudežno spreminjati. Nikoli ni prepozno in da se. Kot je botra Pehta v Kekcu modro dejala, da za vsako bolezen rož’ca raste, tako se za vsakega človeka najde rešitev trenutne situacije. Splača se videti, slišati, ljubiti – doživljati vso lepoto samega sebe, svojega srca, čudovite narave, človeštva kot celote.

Namen delavnic »Pot Srca« je, da zopet postanemo Človek z veliko začetnico. S pomočjo iger drug drugemu odstiramo življenjske zgodbe, meditiramo, prisluhnemo kanaliziranim sporočilom naših vodnikov, angelov, starodavnih prednikov, se predajamo zdravilni moči glasbe, beremo zgodbe iz knjige “Po poti mojega Srca” … Se skupaj smejemo in solze sreče brišemo… Raziskujemo najgloblje globine našega obstoja, ki prinašajo magične rezultate tako na mentalnem, čustvenem kot tudi na fizičnem in dušnem nivoju. V sebi znova začutimo v ljubezen, radost, obilje. Začutimo utrip srca. Začutimo življenje.

V sklopu osmih srečanj se vzpenjamo po stopnicah našega življenja. Pričnemo v trenutku pred spočetjem, ko pred mojstri in vodniki podpišemo pogodbo z našimi starši ter izberemo poslanstvo. Nadaljujemo s fizičnim rojstvom in se s pomočjo sporočil posameznih čaker ter obredov, ki ustrezajo slednjim, pomikamo skozi življenje. Zaključimo s smrtjo, ko prestopimo reko večnosti in se zlijemo z Ljubeznijo. Delavnice so globoko izkustvene in namenjene tistim, ki smo pripravljeni na večje spremembe ter resnično delo na sebi.

Delavnice potekajo ob petkih, vsake 14 dni in običajno trajajo šest ur (od 17.00 do 23.00 ure). Prijavite se na e-pošto: milena.matko@siol.net. Cena delavnice je 50 EUR.

Na osmem srečanju se bomo posvetili »RAZKOŠJU BOŽJEGA«.  Prepustili se bomo blagoslovom božji milosti, se nežno zlili z (vse)mogočnostjo Boga ter dovolili, da vse, kar nam ne služi več, dokončno odide iz naših življenj. Oblečeni bodimo v športna oblačila in s seboj prinesimo pismo, ki smo ga napisali Bogu.

Kratka vsebina:

 1. Uvodno srečanje »POSVEČENI DOGOVOR«
  Predstavitev vsebine druženj, kratka predstavitev udeležencev, vpogled v pogodbo oz. posvečeni dogovor, ki smo ga sklenili pred prihodom na Zemljo.
 1. Druženje »ČUDEŽ ŽIVLJENJA«
  Poglobimo se v svetost življenja, v odnos s starši oz. primarno družino, objamemo svojo identiteto.
 1. Druženje »STRAST USTVARJANJA«
  Posvetimo se odnosu do premoženja in ustvarjalnosti, spolnosti ter finančne varnosti.
 1. Druženje »KRALJEVSKOST MOČI«
  Poiščemo način, kako zopet postati odgovoren gospodar svojega življenja. Samemu sebi izpovemo ljubeče spoštovanje in zapišemo svoj kodeks časti.
 1. Druženje »LEPOTA LJUBEZNI«
  Predamo se čutenju ljubezni, njenim tisočerim odtenkom, si jo dovolimo izpovedati, jo širiti in s tem spreminjati nas same ter svet okrog nas.
 1. Druženje »SVETOST IZRAŽANJA«
  Potopimo se v čarobnost resnice in dovolimo svetlobi, da nas objame. Položimo temelje zaupanja vase in poštenosti.
 1. Druženje »VELIČINA MODROSTI«
  Prepustimo se intuiciji, si dovolimo pogledati svoje največje zaklade (talente, darove) ter način, kako jih strastno uporabiti v dobro nas samih ter celotnega človeštva.
 1. Druženje »RAZKOŠJE BOŽJEGA«
  Veličastno se prepustimo svoji domišljiji in božji milosti. Iz življenja odslovimo vse, kar je “mrtvo in končano” ter se povežemo z mogočnostjo Boga.

Ljudje smo čuteča bitja in globoka resnica je, da ne glede na ves napredek še vedno najbolj potrebujemo nežen objem, drobec časa, ljubeč stisk dlani, dotik srčnosti, čuten pogled v oči, svetost radosti, prisrčne besede “rad(a) te imam” … Tako kot kruh rabimo ob sebi ljudi, ki nam dajo vedeti, da je naše življenje smiselno, ki se nam z ljubeznijo v očeh zahvalijo: “Hvala ti, ker si.” Zato odprimo svoje srce, se medsebojno povežimo, drug drugega ljubeče podprimo, da vse okoli nas v polnosti zaživi, da energija ljubezni preplavi zemljo in nebo. Postanimo mogočen gospodar svojega življenja.

Več informacij na tel. 051 664 486 oz. e-pošti: milena.matko@siol.net.

Z ljubeznijo in spoštovanjem,

Milena Matko