Deva Premal in Miten z Manosem – koncert 19. in 20.10.2015


2 VEČERA V LJUBLJANI

Ponedeljek, 19.10.2015, ob 19.30
Torek, 20.10.2015, ob 19.30

Vstopnice: 26/ 29,5/ 35 eur, označeni sedeži, parter in balkon

INFORMACIJE IN PRODAJA VSTOPNIC

Vesna Forca Prema 041 293 955
Peter Pavkovič Pero 041 269 213 (od 12h-20h)
www.om-music.com
www.ezofest.net

Vsa prodajna mesta Eventima po Sloveniji (razen Petrola).
Internetna prodaja: www.eventim.si

Svetovno znana čant umetnika Deva Premal in Miten bosta, skupaj z nepalskim bansuri virtuozom Manosem, pela pesmi za Sango na njihovi svetovni turneji 2015.

Sangha prevedeno iz sanskrta pomeni duhovna skupnost – na koncertu smo povabljeni v čudovit svet samozavedanja in sodelovanja v petju ter čantanju.

Na teh navdihujočih večerih glasbe in meditacije, ta edinstven par podpira transformativne premike z milostjo in humorjem. Prestavimo se v prostor, kjer se naš duh in energija povzdigne in osveži, da smo se pripravljeni ponovno soočiti z izzivi sveta v teh nemirnih časih.

Deva in Miten sta v ospredju rastočega globalnega Chant fenomena že več kot 20 let. Spoznala sta se leta 1990 v Indiji. Skozi raziskovanje meditacije s svojim učiteljem Oshojem, sta začela skupno potovanje v ljubezni in ustvarjalnosti in njuna glasba je postala zvočni spremljevalec za skoraj vse zdravilne metode 21. stoletja, pa naj bo to joga, pilates, šamanski obred, masaža, rebalansing, detox ali akupunktura.
Njuni albumi dosegajo vrh lestvic po celem svetu. Izdala sta 18 albumov, prodaja je presegla milijon izvodov. Njune vsakoletne turneje napolnjujejo koncertne dvorane, katedrale in festivale po celem planetu. Na koncertni turneji 2014 sta obiskala 24 držav.

Starodavne sanskrtske mantre sta pripeljala tudi v kibernetski prostor, kjer je na njunih 21-dnevnih Online Mantra meditacijah sodelovalo več kot 200.000 udeležencev.
Devina in Mitenova praksa čantanja manter nudi tolažbo mnogim. Naj navedemo le nekaj izmed njih, ki so še posebno izrazili zahvalo: rakavi bolniki, zaporniki, novinarji, pisatelji, pripadniki mirovnih sil, vojni veterani, odvetniki, nevrokirurgi, šamani, učitelji avtističnih otrok, babice iz porodnišnic, hospic spremljevalci…vsi pričajo o zdravilni moči njune neverjetne glasbe.

Deva in Miten vidita sebe kot nosilca plamena starodavne tradicije. “Glasbo, ki jo ustvarjava, prihaja iz posvečanja duhovni praksi. Meditirava, raziskujeva in najina glasba je posledica te izkušnje. Gre bolj za življenje in smrt, kot za zabavo.”

Kar želita Deva in Miten podeliti svetu, je izraženo v preprosti in elegantni viziji: “Vsakdo, ki govori, lahko poje in vsakdo lahko skozi dih v telesu izkusi lastno božanskost.”
“Najina vizija, motivacija in življenjsko delo je ustvarjati po svetu srečanja, kjer se ljudje družijo v praznovanju in meditaciji.”

O njuni glasbi pravijo:
“… Čista čarobnost …” Eckhart Tolle
“… Moj najljubši album za jogo …” Cher
“… Strastno in močno …” Anthony Robbins
“… Lepa, lepa glasba …« HH Dalaj Lama
“… Najboljša pevca na svetu …! “Greg Douglass (kitarist Steve Miller Band/ Van Morrison)

Več o Devi in Mitenu na: www.DevaPremalMiten.com