Duhovno potovanje in voden ogled bosanskih piramid v Visokem – BiH

Posebni program ob poletnem solsticiju z Dr. Semirjem Osmanagićem

18. do 21. junij 2016

Srečanje s starodavno energijo iz preteklih časov, ki je shranjena na redkih krajih Zemlje

Sobota – dne, 18.06.2016

Odhod iz Ljubljane ob 22.00 uri izpred parkirišča pred Halo Tivoli (Šiška), ob 23.50 uri iz Novega Mesta izpred Qulandije. Sledi nočna vožnja preko Zagreba, Slavonskega Broda v smeri Sarajeva.

Nedelja – dne, 19.06.2016

Kamnite krogle, tuneli Ravne, piramida Sonca in Meseca

V zgodnji jutranji uri bomo prispeli v kraj Zavidoviči, kjer si bomo v čarobni soteski ogledali kamnite krogle. Na avtobusu bomo kasneje med vožnjo ob predstavitvi v Power point tehniki pogledali razlago o kamnitih kroglah po svetu in njihov namen. Pot bomo nadaljevali v Visoko, kamor bomo prispeli zgodaj dopoldne. Odšli bomo v naselje na malico. Nato se bomo z vodičem odpeljali na Vidikovac, od koder se nudi lep razgled na dolino bosanskih piramid. Sledi vožnja do prazgodovinskih podzemnih labirintov Ravne, kjer je še ohranjena prvinska energija Zemlje in Šumanova resonanca 7,83 Hz. Seznanili se bomo z načinom gradnje tunelov, ki so jih ustvarile pretekle civilizacije. Tu bomo med drugim videli megalitne kamne K1, K2 in K5. Po končanem ogledu se bomo lahko osvežili s svežo pitno vodo iz potoka, ki teče iz tunela. V leseni hiši, ki stoji poleg vhoda v tunel, bo možen nakup knjig in video kaset o piramidah, ki so avtorsko delo Dr. Semirja Osmanagića. Nato se bomo z avtobusom odpeljali do vznožja piramide Sonca in se peš povzpeli do arheoloških odkritij severne strani. Po spustu sledi ogled piramide Meseca, ki se nahaja v bližini. Ob pešpoti se bomo ustavili pri potoku s svežo pitno vodo iz piramide Meseca. V večernih urah sledi vožnja v hotel, ki je v Sarajevu. Po namestitvah v sobah sledi večerja z domačo bosansko hrano (za vegetarijance bo posebni meni).

Ponedeljek – dne, 20.06.2016

Tuneli Ravne, Tumulus, program z Dr. Osmanagićem

Po zajtrku se bomo odpeljali do podzemnega labirinta Ravne, kjer bomo ostali dlje časa. Za začetek se bomo ustavili v »zdravilni sobi«. Nato bomo obiskali tako imenovano »sobo orbov« (imenovano po številnih orbih, ki se zadržujejo na tem mestu, in jih fotografirali). Odšli bomo mimo podzemnih izvirov vode in imeli ne vodeno meditacijo ob megalitnih kamnih K1, K2 in K5. Če bo kdo želel oditi iz labirinta po prvi uri, ga bo ven spremil vodič. Nato se bomo odpeljali na ogled Tumulusa v vasici Vratnica. Sledi kosilo v lokalni restavraciji ob reki Fojnici, kjer nam bodo domačini »na domačem ognju« pripravili znane, zelo okusne bosanske specialitete (za vegetarijance je posebni meni). Popoldne se bomo s taksiji odpeljali na sam vrh piramide Sonca, kjer se bo ta dan zbralo nekaj sto ljudi z vsega sveta. Program bo vodil dr. Semir Osmanagić. Ob glasbenem koncertu, bomo pričakali prihod poletnega solsticija. V večernih urah se bomo zapeljali na Baščaršijo, kjer bo čas za večerjo in sprehod, nato sledi povratek v hotel.

Torek – dne, 21.06.2016

Bosanski stečki, Baščaršija, Iliža, tuneli Ravnesemir-dr-osmanagic-6-ff

Po zgodnjem zajtrku se bomo zapeljali pred Zemaljski muzej BiH, pred katerim so v parku postavljeni originalni bosanski stečki. V obdobju od 10. do 14. stoletja so jih ustvarili bogumili, ki so takrat živeli na tem področju. Med vožnjo bomo na avtobusu imeli predavanje z barvnimi diapozitivi o življenju bogumilov. Lokalni vodič nas bo nato odpeljal na ogled Baščaršije in nas seznanil z zgodovinskimi objekti v centru mesta, ki si ga bomo ogledali peš. Sledi prosti čas za kosilo in nakupe spominkov. Med vožnjo v Visoko se bomo ustavili na Iliži v tako imenovanem Verelu Bosne ali izviru reke Bosne s številnimi jezeri. Nato se bomo odpeljali v tunel Ravne, kjer se bomo zadržali v prostorih z megaliti K1, K3 in K5, kjer bo ne vodena meditacija. Sledi vožnja proti domu. avraOb postankih bomo izvajali vaje Feng Shui za boljšo prekrvavitev telesa. Prihod v Ljubljano predvidoma okoli polnoči.

Potovanje organizira Turistična agencija Jereb d.o.o., Trg OF 13, 1000 Ljubljana

Pisne prijave zbira Irena Jarc, Trnovče 16, 1225 Lukovica.

Email: irenajarc9@gmail.com GSM 031 670 392 www.mandala.si

Stroški potovanja znašajo 170,00 EUR pri udeležbi najmanj 40 potnikov. V primeru, da je prijavljenih manj potnikov kot 40, je cena 180,00 EUR. Potovanje lahko plačate v dveh obrokih, enega v maju, drugega do 10. junija 2016.

V ceno je vključen prevoz z avtobusom, dve nočitvi z zajtrkom v tri in štiri posteljnih sobah, v hotelu s 3*, ki je cca. 3 KM oddaljen od Baščaršije, strokovno voden ogled arheoloških objektov in piramid v Visokem, vse vstopnine za oglede podzemnih labirintov Ravne, eno kosilo, vstopnina v naravni park Iliđa, voden ogled z lokalnim vodičem po Sarajevu in vsi stroški organizacije izleta.

V ceno ni vključeno dodatno zdravstveno zavarovanje Coris, večerja v hotelu na dan prihoda, ki znaša 8 EUR na osebo, ostali obroki preko dneva in vožnja s taksijem na vrh piramide Sonca (5 EUR na osebo).

Z nami potuje radiestezistka ga. Breda Šuštar in radiestezist g. Ivan Novak, ki bosta po želji opravila meritve vaših energij pred in po izstopu v tunel Ravne.

Prisrčno vabljeni.

Popotniški pozdrav, Irena Jarc, prof. ped.

Dr.Osmanagić: http://www.piramidasunca.ba/bs/ http://www.alternativnahistorija.com/