Duhovno potovanje in voden ogled bosanskih piramid z Dr. Semirjem Osmanagićem; Ogled izdelave geopunkturnih megalitnih krogov v »Arheološkem parku Ravne 2« z g. Markotom Pogačnikom; 28. – 31.07.2016

Duhovno potovanje in voden ogled bosanskih piramid z Dr. Semirjem Osmanagićem

Ogled izdelave geopunkturnih megalitnih krogov v »Arheološkem parku Ravne 2« z g. Markotom Pogačnikom
28. – 31.07.2016

Srečanje s starodavno energijo iz preteklih časov, ki je shranjena na redkih krajih Zemlje

Program potovanja
Četrtek – dne, 28.07.2016
Odhod iz Ljubljane ob 22.00 uri izpred parkirišča pred Dolgi Most na Viču, ob 22.50 uri iz Novega Mesta izpred Qulandije. Sledi nočna vožnja preko Zagreba, Slavonskega Broda v smeri Sarajeva.

Petek – dne, 29.07.2016 Kamnite krogle, piramida Meseca, tuneli Ravne in »Ravne 2«
V zgodnji jutranji uri bomo prispeli v kraj Zavidoviči, kjer si bomo po jutranji kavi v čarobni soteski ogledali kamnite krogle. Kasneje bomo med vožnjo pogledali diapozitive o kamnitih kroglah po svetu in njihov pomen. Pot bomo nadaljevali v Visoko, kamor bomo prispeli zgodaj dopoldne in odšli v naselje na malico. Nato nas bo vodnik odpeljal na Vidikovac, od koder se nudi lep razgled na dolino bosanskih piramid. Sledi vožnja do vznožja piramide Meseca. Ob pešpoti proti piramidi, se bomo lahko osvežili s čisto pitno vodo, ki teče iz nje. Popoldne se bomo odpeljali do prazgodovinskih podzemnih labirintov Ravne. Seznanili se bomo z načinom gradnje tunelov, ki so jih ustvarile pretekle civilizacije. Vodniki nas bodo seznanili o namenu megalitnih kamnov K1, K2 in K5. Ob njih bomo imeli krajšo meditacijo. Po končanem ogledu bomo odšli v muzej pri tunelih, kjer so shranjene izkopanine iz tunelov. V leseni hiši, ki stoji poleg vhoda v tunel, bo možen nakup knjig in video kaset o piramidah, ki so avtorsko delo Dr. Semirja Osmanagića. Sledi ogled »Arheološkega parka Ravne 2« https://www.youtube.com/watch?v=MfhkRuq3A9E. Tu bo g. Marko Pogačnik (kipar in zdravilec zemlje, ki je bil letošnjega februarja imenovan za Unescovega umetnika za mir), s 16. člani šole geomantije zaključeval klesanje energetskih kozmogramov na skale, postavljenih v megalitnem krogu, ki si jih bomo ogledali. V večernih urah se bomo zapeljali v hotel v Visokem. Po namestitvi v sobah, bo večerja v hotelu z bosansko hrano. Za vegetarijance bo posebni meni.

Sobota – dne, 30.07.2016 Tuneli Ravne in »Ravne 2«, Tumulus, piramida Sonca, Sarajevo
Po zajtrku, se bomo odpeljali do podzemnih labirintov Ravne, kjer bomo ostali dve uri. Nekaj časa se bomo zadržali v »zdravilni sobi«, si nato ogledali tako imenovano »sobo orbov« (imenovano po številnih orbih, ki se zadržujejo na tem mestu, ki jih je možno fotografirati), pogledali podzemni izvire vode in imeli ne vodeno meditacijo ob megalitnih kamnih K1, K2 in K5. Če bo kdo želel oditi iz labirinta po prvi uri, ga bo lahko ven spremil vodnik. Ponovno bomo odšli do megalitnega parka k skupini g. Markota Pogačnika. Sledi ogled Tumulusa v vasici Vratnica. Nato se bomo odpeljali na kosilo v lokalno restavracijo, nameščeno ob reki Fojnici. Tu nam bodo domačini »na domačem ognju« pripravili znane, zelo okusne bosanske specialitete (za vegetarijance je posebni meni). Popoldne bo ogled S strani piramide Sonca, do katerih se bomo povzpeli peš. Po spustu s točke z betonskimi ploščami, se bomo s taksiji odpeljali na sam vrh piramide Sonca, ker bo glasbeni koncert. V poznih popoldanskih urah sledi vožnja v Sarajevo in sprehod po Baščaršiji. Imeli bomo prost večer, čas za večerjo ter nakupe spominkov. Po dogovoru s skupino, bomo namesto obiska Sarajeva odšli na predavanje g. Markota Pogačnika. V pozni večerni uri se bomo vrnili v hotel.

Nedelja – dne, 31.07.2016 Tuneli Ravne in »Ravne2«, Bosanski stečki in Baščaršija
Po zgodnjem zajtrku se bomo zapeljali do tunelov Ravne, kjer se bomo zadržali v prostorih z megaliti K1, K3 in K5, kjer bo ne vodena meditacija. Nato bomo odšli do skupine g. Markota Pogačnika v megalitnem parku »Ravne 2«. Sledi vožnja v Sarajevo, kjer bomo pred Zemaljskim muzejem BiH, pogledali originalne bosanske stečke, ki stojijo pred njim. V obdobju od 10. do 14. stoletja so jih ustvarili bogomili, ki so takrat živeli na tem področju. Med vožnjo bomo na avtobusu imeli predavanje z barvnimi diapozitivi o njihovem življenju. Lokalni vodnik nas bo nato odpeljal na panoramski ogled Sarajeva in nato peš po Baščaršiji, kjer nas bo seznanil z zgodovinskimi objekti v centru mesta. Sledi prosti čas za kosilo in nakupe spominkov. Pozno popoldne se bomo odpeljali proti domu. Ob postankih bomo izvajali vaje Feng Shui, za boljšo prekrvavitev meridijanov. Prihod v Ljubljano je predvidoma okoli polnoči.

Potovanje organizira Turistična agencija Jereb d.o.o., Trg OF 13, 1000 Ljubljana

Pisne prijave zbira Irena Jarc, Trnovče 16, 1225 Lukovica.
Email: irenajarc9@gmail.com GSM 031 670 392 www.mandala.si

Stroški potovanja znašajo 175,00 EUR pri udeležbi najmanj 40 potnikov. V primeru, da je prijavljenih manj potnikov kot 40, je cena 185,00 EUR.

V ceno je vključen prevoz z avtobusom, dve nočitvi z zajtrkom v eno, dve in tri posteljnih sobah, v hotelu s 4* v Visokem, strokovno voden ogled arheoloških objektov in piramid v Visokem, vse vstopnine za oglede podzemnih labirintov Ravne, eno kosilo, voden ogled z lokalnim vodnikom po Sarajevu in vsi stroški organizacije izleta. V ceno ni vključeno dodatno zdravstveno zavarovanje Coris, večerja v hotelu na dan prihoda, ki znaša 8 EUR na osebo, doplačilo za enoposteljno sobo (15 EUR na noč), ostali obroki preko dneva in vožnja s taksijem na vrh piramide Sonca (5 EUR na osebo).

Z nami potuje g. Ivan Novak, ki bo po vaši želji opravil radiestezijske meritve vaših teles, vam določil barvo avre, vam svetoval glede številnih stvari v vašem domu. Na vrhu piramide Sonca bo glasbeni koncert.

Dr.Osmanagić: http://www.piramidasunca.ba/bs/ http://www.alternativnahistorija.com/

Prisrčno vabljeni.

Popotniški pozdrav,

Irena Jarc, prof. ped.

PREDAVANJE DR. SEMIRJA OSMANAGIĆA V VELENJU: 11.11.2016