Duhovno potovanje v dolino bosanskih piramid v Visokem (BiH) 28. – 31.10.2016 – Jesenske počitnice

Duhovno potovanje v dolino bosanskih piramid v Visokem (BiH), 28. -31.10.2016

Srečanje s starodavno energijo iz preteklih časov, ki je shranjena na redkih krajih Zemlje

Petek – dne, 28.10.2016                                                                                     

Odhod iz Ljubljane ob 22.00 uri izpred parkirišča pred Dolgi Most na Viču, ob 22.50 uri iz Novega Mesta izpred Qulandije. Sledi nočna vožnja preko Zagreba, Slavonskega Broda v smeri Sarajeva.

Sobota – dne, 29.10.2016           Kamnite krogle, tuneli Ravne, piramida Meseca

V zgodnji jutranji uri bomo prispeli v kraj Zavidoviči, kjer si bomopo jutranji kavi v čarobni soteski ogledali kamnite krogle. Na avtobusu bomo kasneje med vožnjo pogledali diapozitive o kamnitih kroglah po svetu in njihov pomen. Pot bomo nadaljevali v Visoko, kamor bomo prispeli zgodaj dopoldne in odšli v naselje na malico. Nato nas bo lokalni vodič odpeljal na Vidikovac, od koder se nudi lep razgled na dolino bosanskih piramid. Sledi vožnja do prazgodovinskih podzemnih labirintov Ravne. Seznanili se bomo z načinom gradnje tunelov, ki so jih ustvarile pretekle civilizacije. Tu si bomo med drugim ogledali megalitne kamne K1, K2 in K5 in imeli krajšo meditacijo. Po končanem ogledu bomo odšli v muzej pri tunelih, kjer so shranjene izkopavanine iz tunelov. V leseni hiši, ki stoji poleg vhoda v tunel, bo možen nakup knjig in video kaset o piramidah, ki so avtorsko delo Dr. Semirja Osmanagića. Nato se bomo z avtobusom odpeljali do vznožja piramide Meseca. Ob pešpoti proti piramidi, se bomo lahko osvežili s čisto pitno vodo, ki teče iz nje. V večernih urah sledi vožnja v hotel, ki se nahaja v Sarajevu. Po namestitvi v sobah, bo večerja v hotelu, kjer pripravljajo domačo, bosansko hrano. Za vegetarijance bo posebni meni.

Nedelja – dne, 30.10.2016      Tuneli Ravne, Tumulus, piramida Sonca, Sarajevo in Baščaršija

Po zajtrku, se bomo odpeljali do podzemnih labirintov Ravne, kjer bomo ostali dve uri. Nekaj časa se bomo zadržali v »zdravilni sobi«, si nato ogledali tako imenovano »sobo orbov« (imenovano po številnih orbih, ki se zadržujejo na tem mestu, ki jih je možno fotografirati), pogledali podzemni izvire vode in imeli ne vodeno meditacijo ob megalitnih kamnih K1, K2 in K5. Če bo kdo želel oditi iz labirinta po prvi uri, ga bo  lahko ven spremil vodič. Nato se bomo odpeljali na ogled Tumulusa v vasici Vratnica. Sledi kosilo v lokalni restavraciji, nameščeni ob reki Fojnici, kjer nam bodo domačini »na domačem ognju« pripravili znane, zelo okusne bosanske specialitete (za vegetarijance je posebni meni). Sledi ogled S strani piramide Sonca, do katerih se bomo povzpeli peš. Po spustu s piramide, se bomo s taxiji odpeljali na sam vrh piramide Sonca, ker bo glasbeni koncert. V poznih popoldanskih urah sledi vožnja v Sarajevo in sprehod po Baščaršiji. Imeli bomo prost večer, čas za večerjo ter nakupe spominkov, nato povratek v hotel.

Ponedeljek – dne, 31.10.2016     Bosanski stečki, Baščaršija, park »Ravne2« in tuneli Ravne

 Po zgodnjem zajtrku se bomo zapeljali pred Zemaljski muzej BiH, pred katerim so v parku postavljeni originalni bosanski stečki.  V obdobju od 10. do 14. stoletja so jih ustvarili bogumili, ki so takrat živeli na tem področju. Med vožnjo bomo na avtobusu imeli predavanje z barvnimi diapozitivi o življenju bogumilov. Lokalni vodič nas bo nato odpeljal na panoramski ogled Sarajeva. Oglede bomo nadaljevali peš po Baščaršiji, kjer nas bo vodnik seznanil z zgodovinskimi objekti v centru mesta. Sledi prosti čas za kosilo in nakupe spominkov. Nato se bomo odpeljali v nov park pri tunelih v Visokem, tako imenovane »Ravne 2«. Tu so postavljeni številni megalitni labirinti in skulpture. Za zaključek bomo ponovno odšli v tunele Ravne, kjer se bomo zadržali v prostorih z megaliti K1, K3 in K5, kjer bo ne vodena meditacija. Sledi vožnja proti domu. Ob postankih bomo izvajali vaje Feng Shui, za boljšo prekrvavitev meridijanov. Prihod v Ljubljano predvidoma okoli polnoči.

Potovanje organizira Turistična agencija Jereb d.o.o., Trg OF 13, 1000 Ljubljana

Pisne prijave zbira Irena Jarc, Trnovče 16, 1225  Lukovica.

Email:   irenajarc9@gmail.com            GSM 031 670 392           www.mandala.si

Stroški potovanja znašajo 170,00 EUR pri udeležbi najmanj 40 potnikov. V primeru, da je prijavljenih manj potnikov kot 40, je cena 180,00 EUR. Potovanje lahko plačate v dveh obrokih, prvega v mesecu septembru, drugega do 18. oktobra 2016.

V ceno je vključen prevoz z avtobusom, dve nočitvi z zajtrkom v dvoposteljnih sobah, v hotelu s 3*, ki je cca. 3 KM oddaljen od Baščaršije, strokovno voden ogled arheoloških objektov in piramid v Visokem, vse vstopnine za oglede podzemnih labirintov Ravne, eno kosilo, voden ogled z lokalnim vodičem po Sarajevu in vsi stroški organizacije izleta. V ceno ni vključeno dodatno zdravstveno zavarovanje Coris, večerja v hotelu na dan prihoda, ki znaša 8 EUR na osebo, doplačilo za enoposteljno sobo (15 EUR na noč), ostali obroki preko dneva in vožnja s taksijem na vrh piramide Sonca (5 EUR na osebo).

Z nami potuje g. Ivan Novak, ki bo po vaši želji opravil radiestezijske meritve vaših teles, vam določil barvo avre, vam svetoval glede številnih stvari v vašem domu … (proti doplačilu 20 EUR). Na vrhu piramide Sonca bo glasbeni koncert.

Prisrčno vabljeni.

Popotniški pozdrav, Irena Jarc, prof. ped.

Dr.Osmanagić:      http://www.piramidasunca.ba/bs/       http://www.alternativnahistorija.com/

  1. –  06.10.2016 ZDRAVILNI ODDIH V ZDRAVILIŠČU »REUMAL« V OSRČJU BIH

Kopanje v bazenu z radioaktivno mineralno termalno vodo, ki zdravi bolezni sklepov in okostja, revmatske, kožne, nevrološke težave, kardiovaskularne bolezni, presnovo… Brezplačen pregled zdravnikov specialistov na dan prihoda v Zdravilišče »Reumal«, Wellness, svet saen, kozmetične storitve…Organiziran ogled Franjevačkog samostana, Atik džamije v mestu Fokjnica.

Dr. Semir Osmanagić in voden ogled tunelov Ravne v Visokem,  muzej,  Arheološki park Ravne 2, voden ogled Sarajeva s stečki in Baščaršijo

Potovanje organizira Turistična agencija Jereb d.o.o., Trg OF 13, 1000 Ljubljana

Pisne prijave zbira Irena Jarc, Trnovče 16, 1225 Lukovica.
Irena Jarc, prof. ped.: irenajarc9@gmail.com GSM 031 670 392 www.mandala.si

11.11.2016 ob 19.00 uri – PREDAVANJE DR. SEMIRJA OSMANAGIĆA : “Piramide i megalitne lokacije kao pojačivači energija”.

Knjižnica Velenje, Šaleška cesta 21, Velenje. Vstop je prost. Zaželeni so prostovoljni prispevki.