INTENZIV RAZSVETLJENJA- 15.4. do 17.4.2016 na Magolniku

    “Poznavanje drugih je inteligenca. Poznavanje sebe je razsvetljenje.“ ( Lao Tze )

 

  

 Intenziv Razsvetljenja na Magolniku                                                                                                 

Končni cilj večine duhovnih praks in učenj je samospoznanje, prebuditev, nekateri temu pravijo tudi »razsvetljenje«.

Ena od poti s katero se spozna svojo resnično naravo je Intenziv Razsvetljenja.

Večino stvari, ki jih v življenju doživljamo in občutimo niso resnično naše, temveč so samo produkt našega uma in čustev. Pretirana identifikacija z različnimi elementi naše osebnosti nam onemogoča življenje videti tako, kot v resnici je. Pogosto so to etikete in nalepke…Jaz sem pameten…Jaz sem depresiven…jaz sem bogata…jaz sem revna… jaz sem zdrav…jaz sem bolana…Vseskozi samo JAZ. Od trenutka, ko se zjutraj prebudite in do trenutka, ko greste spat….JAZ, JAZ, JAZ… Več kot očitno je to, da je vse, kar doživljamo pripeto na ta JAZ občutek…

Z Intenzivom Razsvetljenja ta »Jaz« spoznamo, ga odstremo in  integriramo v naša življenja.

Integralni Intenziv Razsvetljenja je celovitejši pristop, saj zajema poleg originalnega Intenziva Razsvetljenja še učenje Advaite Vedante, ene najstarejših duhovnih poti. Vključuje učenja velikih mojstrov in razsvetljenih učiteljev: Ramane Maharshija, Nisargadatte Maharaja in Roberta Adamsa.

Vsak Intenziv Razsvetljenja je po svoji naravi edinstven, enkraten in neponovljiv. Sama atmosfera in energija Intenziva posameznika vodi do sebe, ne glede na to, kaj doživlja. Podpora vodje Intenziva in delo na sebi pomaga razstopiti lastno nevednost in ujetost v delovanje pogojenega uma. Tišina, odsotnost misli in občutek globoke izpopolnjenosti in nepogojenosti, omogočata uvid v lastno brezčasje svoje resnične narave.

Vsak dan bo na programu tudi Kvantna Transmisija – energijski prenos čiste Zavesti, ki bo še dodatno aktiviral in poglobil proces samospoznavanja.

Cilj, ki ga ima Intenziv Gnoze je odgovor na to vprašanje…Kdo sem jaz? Kaj sem jaz? Kaj je življenje?

Ko spoznate kdo ste, imate v sebi novi center. Pridobite v sebi sposobnost, da razlikujete sebe od svojih identitet in identifikacij, od svojih čustvenih in mentalnih vsebin, kar vam bo omogočilo boljše razumevanje sebe in svoje vloge v tem svetu.

Intenziv omogoča direktno izkušnjo resnice. V nekem trenutku Intenziva Gnoze se mentalni in čustveni elementi našega uma spraznijo. In v tem stanju je možno doseči direktno izkušnjo resnice in doživeti svojo resnično naravo, ki je edini resnični in trajni vir sreče.

Intenziv Razsvetljenja je ena od najhitrejših metod s katero lahko v kratkem času spoznamo svojo resnično naravo, ki ni pogojena, ki ni opisljiva…ki samo je. Čista zavest, brez objekta in subjekta.

Posamezniki, ki so spoznali samega sebe veliko hitreje napredujejo v svojem življenju na vseh področjih. Raziskava, ki je bila narejena na večjem vzorcu ljudi, ki so se udeležili intenziva razsvetljenja to potrjuje.

Integralni Intenziv Razsvetljenja bo vodil Grega Gregorec, ki se je svojega prvega Intenziva Razsvetljenja udeležil leta 1991. Nekaj časa je tudi prebival v ašramu Ramane Maharshija, enega od največjih modrecev prejšnjega tisočletja. Tam se je pobliže spoznal in prakticiral tehniko samoizpraševanja, ki jo bomo prakticirali tudi na samem Intenzivu.

“Modrost mi pravi, da sem nič. Ljubezen mi pravi, da sem vse. Med tem dvem moje življenje teče. Sem oboje in nič od tega in onkraj vsega “ ( Nisargadatta M.)

Komu je Intenziv namenjen?

Vsem iskalcem resnice, ki želijo spoznati svojo lastno nepogojeno naravo in so pripravljeni na to potovanje.

Intenziv ni primeren za posameznike, ki imajo daljšo zgodovino psihičnega in mentalnega neravnovesja, hujše srčne bolnike in posameznike z epilepsijo.

Več o konceptu, ciljih in zgodovini Intenziva Razsvetljenja najdete TUKAJ

Cena Intenziva Razsvetljenja: 150 evrov

Čas in kraj: od petka 15.4.2016 z začetkom ob 17:00 uri in do nedelje 17.4.2016 popoldne na Magolniku ( hiša je na samem), kjer bomo imeli res primerne pogoje za delo na sebi.

V ceno je všteto vodenje Intenziva, nastanitev, vegetarijanska/veganska prehrana

Vse prijave in ostale informacije na 051/783-072 ali po e-pošti:  grega.gregorec@gmail.com

Intenziv na Magolniku