Izzivi mladosti – Prihodnost in uspeh

Vprašanje prihodnosti je v današnjih negotovih časih, ko je že težko dobiti službo, precej aktualno. Pogosto je celo težko obdržati svojo staro službo. In kako si zdaj ustvariti življenje? Kako uspeti?

Najprej se velja vprašati: »Kaj so merila uspeha? Kaj je za nas uspeh?« Kajti če si postavimo napačna merila bomo nesrečni, tudi če bomo uspešni. V tem primeru bomo veliko časa in energije zapravili za manj pomembne stvari, in ko se bomo po dolgih letih tega zavedli, nam bo težko. Tako težko, da si ne bomo hoteli priznati, da smo večji del življenja zapravili … in naprej bomo živeli s temnimi očali iluzij, ki smo si jih sami nadeli, a v srcu sanjali o resničnem uspehu in o sreči, v katero bomo morda nehali verjeti.
Zato je treba o tem dobro premisliti, še ko smo mladi in še preden začnemo graditi svojo pot!
Šele potem lahko govorimo o drobnih dejstvih, ki nam pomagajo do uspeha. Na predavanju se bomo dotaknili vprašanj, kot so: kaj v nas nam preprečuje pot do uspeha? Kaj nam daje moč in vztrajnost? Kakšna mora biti naša naravnanost? Kolikšno ceno smo pripravljeni plačati za dosego uspeha? Kaj za to dobimo? Ali je lahko vsakdo uspešen?
Ko stremimo k uspehu, se nujno spreminjamo – moramo se! In videli bomo, da nam lažni uspeh navidez veliko da, vendar nas še zdaleč ne osreči tako, kot smo pričakovali. Ko pa dosežemo resnični uspeh, ta človeka nagradi veliko bolj, kot si je na začetku predstavljal …

Več: http://www.akropola.org/predavanja/predavanje.aspx?id=102