Kirtan waves, glasbeni dogodek

Med 2. in 5. oktobrom 2015 se bo v Centru Hare Krišna v Ljubljani odvijal več dnevni dogodek Kirtan Waves, kjer bodo nastopali izvrstni glasbeniki iz celega sveta – Jahnavi Harrison, Ojasvi, Manu Magnin, Haribhakti Dey …

Ob zvokih kirtana bodo obiskovalci lahko začutili moč svetih manter, ki lahko srce napolnijo z notranjim mirom in nas povežejo z našim pravim bistvom. Svete mantre in harmonična glasba dvignejo duha in telo preplavijo z energijo. Kirtan je prav za vsakogar nepozabna izkušnja. Vsi, ki želite to doživeti, ste lepo vabljeni, da se nam pridružite kadarkoli v teh štirih dneh.

Jahnavi HarrisonJahnavi
Jahnavi je odraščala v Veliki Britaniji in se že od otroštva posveča bhakti jogi. Je vsestranska umetnica, študirala je indijski in zahodni klasični ples in glasbo ter kreativno pisanje in vizualne umetnosti. Potuje po vsem svetu in s kirtanom navdušuje občinstvo na raznih glasbenih festivalih. Leta 2012 ji je lordska zbornica Velike Britanije podelila tudi priznanje.

ManuManu Magnin
Manu prihaja iz Belgije in je že od malih nog v kirtanih spremljal očeta na bobnu (mridangi).

Znanje o kirtanu je med drugim poglabljal tudi v zibelki kirtana – Indiji, kjer je nastopal skupaj s priznanimi kirtanijami. Zdaj je glavni organizator kirtan dogodka Radhadesh Mellows, ki vsako leto privabi okrog tisoč ljudi iz vse Evrope in drugih držav. Znanost o kirtanu poučuje tudi na vsakoletnih seminarjih, ki jih organizira Bhaktivedanta college v Belgiji.

Ojasvi Ojasvi
Ojasvi je rojen v Bosni in ga že od otroštva privlači glasba. Ko je preučeval starodavne Vede, ga je pot pripeljala k tradicionalnemu indijskemu glasbenemu slogu, zato je še pred koncem vojne odšel v Indijo, da bi poiskal in izkusil izvorne razsežnosti kirtana. Že več kot dvajset let se uči petja in raziskuje njegove različne globine. Je zelo iskan kirtanija, ki potuje po vsem svetu in s kirtanom deli svojo izkušnjo najglobljih potreb srca.

HaribHaribhakti Dey
Haribhakti je otrok staršev iz različnega glasbenega in kulturnega okolja. Njegov oče je Indijec in se je izučil v popularnem bengalskem ljudskem glasbenem stilu, mama pa Kolumbijka in je zrasla s flamenkom in južnoameriško glasbo. Glasba je njegova strast že od mladih let, zato se je posvetil dolgotrajnemu in zahtevnemu študiju indijske klasične glasbe. Nastopa kot solo umetnik in skupaj z drugimi slavnimi indijskimi glasbeniki. Njegovi koncerti so razprodani v Kanadi, ZDA, Veliki Britaniji, Avstraliji, Dubaju, Braziliji, Hong Kongu in drugje.

Za več informacij nam lahko pišete na kirtanwaves@gmail.com.

FB: https://www.facebook.com/Kirtan-Waves-1641205129502205/timeline/