Ko zdravje postane navada in navada zdravje

Povsem smo navajeni, da naša kultura dobesedno posiljuje našo anatomijo: telesno, duševno, družbeno, duhovno. Povezav med vsakdanjimi navadami in boleznimi, ki nas pestijo, ne znamo razumeti. Navade niso nekaj, kar bi lahko spremenili čez noč. Tudi ko se zavemo neke škodljive navade, ki nas je spremljala dolga leta, prej ali slej trčimo ob dejstvo, da jo je nemogoče kar tako izklopiti. Stara navada je prav zares železna srajca.

Na predavanju bomo spoznali, kako najprej sprejeti obstoječe navade in jih nato spreminjati brez nasilja — z uvidom, potrpežljivostjo, spoštovanjem in ljubeznijo.

Vabljeni na predavanje, ki bo v petek, 23. oktobra, ob 19.00 uri

v predavalnici Žarek, Brezje pri Grosupljem 75 a

Nara Petrovič je v prvi vrsti pisatelj, ki živi sonaravno in o takem življenju piše na podlagi lastne izkušnje. Poleg tega se odlično odreže kot prevajalec, vegetarijanski kuhar, zabaven in navdihujoč predavatelj, organizator, motivator in maser. Je avtor petih knjig ter več kot tristo člankov in esejev. Je soustanovitelj prvega ekološkega naselja v Sloveniji. Avgusta 2009 je bil pobudnik za zagon akcije „Očistimo Slovenijo v enem dnevu!”.

Več o predavatelju na http://narapetrovic.wordpress.com/

Narine knjige boste lahko kupili s popustom.

Priporočamo sproščena oblačila, ker bo del predavanja tudi nekaj preprostih praktičnih vaj, s katerimi bomo poglobili teoretske uvide.

Vstop je prost, želeni prostovoljni prispevki za pokritje stroškov. Prijave po e-pošti zarek@siol.net ali telefonu 031 614 898

V predavalnico ne vstopamo v čevljih, lahko si prinesete svoje copate.