Le en mojster je: Življenje

Le en mojster je: Življenje

Neko drugo življenjsko resničnost pričnemo doživljati šele takrat, ko začnemo spoznavati zakone, ki določajo naše življenje. Potem drugačne življenjske možnosti ne določajo več toliko vzvišene misli, ki nam jih sugerira kak mojster ali religija, tedaj nas uči življenje samo. Življenju stopimo naproti in živimo iz njega samega, začenjamo razumevati, odpre se nam védenje.

Spoznamo, da naše celotno življenje gradijo prepričanja o lastnem življenju. Šele ko se zavedamo samega sebe, prepoznamo silo, ki izhaja iz vseh naših dejanj, občutkov in misli. Tako začnemo spoznavati, da naše nasprotujoče razumsko mišljenje, občutenje in delovanje neprestano gradijo ovire med tem, po čemer hrepenimo in si želimo ter tem, k čemur nas priganja volja univerzuma. Morda se upiramo in se borimo proti bolezni, nesreči in neuspehu. Toda ravno zaradi zagrizenega upiranja vsemu, kar ne želimo, privlačimo sile, ki so nasprotne volji univerzuma. Sledi neravnovesje in trpljenje.

Če prasilo, voljo univerzuma prepoznamo kot silo, ki vodi celotno vesolje, potem lahko naše želje in naše hrepenenje usmerimo tako, da bo resnično življenje spregovorilo tudi v nas. V trenutku, ko pridemo do tega spoznanja, lahko naša lastna samovolja utihne in notranjost se umiri. Potem enostavno sprejmemo življenje kot darilo. Takšno ravnanje se navzven kaže v stanju miru v vseh življenjskih okoliščinah. Odveže nas vsakega strahu, skrbi, stiske in človeške slabosti.

Ključ vsega nastajanja je védenje in v védenju gradnja in zaupanje.

V delavnico sem tvojo zrl,
in videl vedno sem vrtenje,
prelivajoče se življenje,
prerojevanje, prenavljanje,
iz bitja v bitje presnavljanje,
a smrti nisem uzrl nikjer!

(Človeka nikar, Simon Gregorčič)

Vljudno vabljeni na večer!

Le en mojster je: Življenje
|||::
Lectorium Rosicrucianum Ljubljana