Meditacija za spoštljive odnose med prebivalci Slovenije

»Prijateljstvo. Čarobna beseda, ki človeku smisel obstoja da, bivanja. Občutek varnosti, da lahko zares si to, kar si. Zavezništvo. Pomoč. Zvestoba. Opora v trenutkih trpljenja in srčen nasmeh skupnega ustvarjanja. Objem Ljubezni, dotik nežnosti.«

Tokratna meditacija je namenjena ljubečim medsebojnim odnosom v naši lepi deželi. Čas je, da v polnosti sprejmemo sami sebe, ustvarimo srečne družine, se medsebojno povezujemo, spoštljivo pogovarjamo o svetli prihodnosti in jo zaživimo … Da bi v polnosti prinesli na površje duhovno ter materialno moč našega naroda, povabimo svoja srca na meditacijo za spoštljive odnose med prebivalci Slovenije.
Pridimo in začutimo moč povezanosti slovenskega naroda. Predajmo se vizijam srečnih družin. Zahtevajmo, da državne in religiozne institucije delujejo v dobrobit ljudi. Povabimo v svoja življenja ljubezen bitij svetlobe, predvsem pa odprimo naša srca in pošljimo obilje vsega dobrega na vse strani sveta.

KJE: Novo mesto, Glavni trg 24, Tempelj POT SRCA
KDAJ: ponedeljek, 11.07.16, ob 18.00 uri
CENA: prostovoljni prispevki
PRIJAVA: milena.matko@siol.net
PRIPRAVA NA MEDITACIJO: začutimo in zapišimo, kakšne medsebojne odnose želimo v naših družinah in okolju (v službi, uradih, ustanovah …)

Meditacija je v osnovi namenjena temu, da se umirimo in povežemo s sabo, da začutimo sporočila svoje duše. Načinov meditiranja je nešteto. Nekateri meditativno stanje najlažje dosežemo v popolni tišini zaprtega prostora, sedeč v lotosovem položaju. Drugi enako stanje doživimo med prijetnim sprehodom v naravi ali poslušanjem umirjene glasbe, izvajanjem joge, umetniškim ustvarjanjem, delom na vrtu ali ukvarjanjem s katerokoli drugo dejavnostjo, ki nas vodi v stanje notranje umiritve in sprostitve.
Meditacija, ki jo izvajam, je vodena in okvirno traja 60 min. Na začetku se čim bolj udobno usedemo ali uležemo na tla, zapremo oči ter vsaj nekajkrat globoko vdihnemo in izdihnemo, da sprostimo svoje misli in telo. Sledi prepuščanje zvokom glasbe, na kar vas z besedami vodim skozi proces.

Dobrodošli tudi naši znanci, prijatelji in vsi ljudje srčnosti.

Topel objem in vse lepo do snidenja,
Milena Matko

|||::
Glavni trg 24, Novo Mesto