Meditacija za mir v Sloveniji in svetu

»Slovenci dragi, kdaj nam jasno bo, da ljubezen, mir potrebujemo?«

Tokratna meditacija je namenjena čutenju miru. Milostna energija miru v naše življenje prinese občutek varnosti, topline, sproščenosti … Ko naše srce utripa v ljubezni, ko ustvarjamo obdani z notranjim mirom, se naše življenje prične čudežno spreminjati. Da bi v polnosti začutili in prinesli na površje moč miru, povabimo svoja srca na meditacijo za mir v Sloveniji in svetu.

Pridimo in ljubeče začutimo starodavno resnico našega obstoja. Predajmo se vizijam življenja v miru ter si jih dovolimo uresničiti. Povabimo v svoja življenja blagoslov bitij svetlobe, predvsem pa odprimo naša srca in pošljimo obilje vsega dobrega na vse strani sveta.

KJE: Novo mesto, Glavni trg 24, Tempelj POT SRCA

KDAJ: ponedeljek, 1o.10.16, ob 19.00 uri

CENA: prostovoljni prispevki

PRIJAVA: milena.matko@siol.net

PRIPRAVA NA MEDITACIJO: začutimo in zapišimo ali narišimo, kakšna je naša vizija Slovenije in celotne Zemlje, preplavljene s toplino miru

Meditacija je v osnovi namenjena temu, da se umirimo in povežemo s sabo, da začutimo sporočila naše duše. Načinov meditiranja je nešteto. Nekateri meditativno stanje najlažje dosežemo v popolni tišini zaprtega prostora, sedeč v lotosovem položaju. Drugi enako stanje doživimo med prijetnim sprehodom v naravi ali poslušanjem umirjene glasbe, izvajanjem joge, umetniškim ustvarjanjem, delom na vrtu ali ukvarjanjem s katerokoli drugo dejavnostjo, ki nas vodi v stanje notranje umiritve in sprostitve.

Meditacija, ki jo izvajam, je vodena in okvirno traja 60 min. Na začetku se čim bolj udobno usedemo ali uležemo na tla, zapremo oči ter vsaj nekajkrat globoko vdihnemo in izdihnemo, da sprostimo svoje misli in telo. Sledi prepuščanje zvokom glasbe, na kar vas z besedami vodim skozi proces.

Dobrodošli tudi naši znanci, prijatelji in vsi ljudje srčnosti.

Topel objem in vse lepo do snidenja,

Milena Matko

|||::
Glavni trg 24, Novo Mesto