Obred polne lune

»Drage Ženske me, nastopil blagoslovljeni trenutek je našega snidenja, mogočnega videnja. Modre starke, rojenice, babice, čarodejke vse, boginje od nekdaj že, zdravilke in zeliščarke, romarke po svetih krajih moči, popotnice v globine srčnosti – svet nas čakal je, da se zavemo, skupaj zberemo, pripnemo v nedrja dehtečo vrtnico. Da pesmi starodavne modrosti zapojemo, se v tančice lepote ovijemo.

Ženske smo, življenja glasnice, ljubke lepotice, magične umetnice, visoke svečenice. Po zvezdah bleščečih segamo, korenine zemeljske negujemo, ognja svetost varujemo.

Ustvarimo čaroben svet rodovitnosti, dehteče čudovitosti – zato prišle smo na Zemljo. Naše poslanstvo ohraniti družine je svetost, peti božanske ženskosti harmonično pesem ljubezensko, ljubiti svet moškosti, čarati pravljico otroškosti.«

Povabimo svoje srce na obred polne lune, na katerem s pomočjo meditacije, pogovora, petja in tišine začutimo lepoto svojega obstoja, v sebi prebudimo žensko moč, čutnost ljubezni ter medsebojne povezanosti. Podelimo svoje izkušnje ter druga drugo podpremo pri vračanju v svetost ženskosti.

Sedimo v krogu na tleh, zato lahko s sabo prinesemo svoje blazine oz. karkoli potrebujemo za sproščenost in udobje. Obred predvidoma traja tri ure. Vsak mesec se spontano poglobimo v temo, ki jo trenutna polna luna prinese na površje.

Predvideni termini srečanj do konca leta: ponedeljek, 14.11.16; sreda, 14.12.16.

KJE: Novo mesto, Glavni trg 24, Tempelj POT SRCA

KDAJ: ponedeljek, 14.11.16, ob 18.00 uri

CENA: 20 EUR

PRIJAVA: milena.matko@siol.net

PRIPRAVA: intuitivno se povežimo z energijo tokratne polne lune in narišimo svoje občutke (risbo prinesimo s seboj)

Ljudje od nekdaj izvajamo obrede, saj le-ti v dogodke vsakdanjika (rojstvo otroka, poroka, smrt, nastop polne lune ali najdaljše noči, pričetek novega letnega časa …) vnesejo duhovni vidik. Pričarajo nam vzdušje svetosti in hvaležnosti, medsebojne povezanosti in radosti.

Naši predniki so srčno častili luno, ki iz nas izvablja poezijo, povzroča morsko plimo in oseko. Luninim ciklom mnoge živalske vrste prilagajajo svojo rast in selitve, kmetje in vrtnarji si s poznavanjem luninega ritma pomagajo pri sajenju, obrezovanju ter gojenju rastlin. V svetovnih religijah s pomočjo lune določajo verske praznike – krščanska velika noč se praznuje v nedeljo po prvi polni luni po pomladanskem ekvinokciju. Ramadan je določen z luno, enako tudi židovski pasha ali Budov rojstni dan.

V ljudeh polna luna prebuja globoka čustva, odstre tančice vzporednih svetov, pomaga prizemljiti naše vizije. Ženske smo nekdaj imele svoje mesečne cikle usklajene z luno – ob prazni luni je bil čas čiščenja, praznjenja maternice z mesečnim krvavenjem in odstranjevanja vsega, kar se je odvečnega nabralo v naših dušah; ob polni luni je nastopila ovulacija, magični kreativni čas za spočetje novih projektov, idej, otrok … Dovolimo si spet začutiti moč polne lune in praznovati razcvet svoje ženstvenosti.

Dobrodošle tudi vaše znanke, prijateljice in vse ženske srčnosti.

Topel objem in vse lepo do snidenja,

Milena Matko

|||::
Glavni trg 24, Novo Mesto