Obred polne lune (svetovni dan invokacije)

»Drage Ženske me, nastopil blagoslovljeni trenutek je našega snidenja, mogočnega videnja. Modre starke, rojenice, babice, čarodejke vse, boginje od nekdaj že, zdravilke in zeliščarke, romarke po svetih krajih moči, popotnice v globine srčnosti – svet nas čakal je, da se zavemo, skupaj zberemo, pripnemo v nedrja dehtečo vrtnico. Da pesmi starodavne modrosti zapojemo, se v tančice lepote ovijemo.
Ženske smo, življenja glasnice, ljubke lepotice, magične umetnice, visoke svečenice. Po zvezdah bleščečih segamo, korenine zemeljske negujemo, ognja svetost varujemo.
Ustvarimo čaroben svet rodovitnosti, dehteče čudovitosti – zato prišle smo na Zemljo. Naše poslanstvo ohraniti družine je svetost, peti božanske ženskosti harmonično pesem ljubezensko, ljubiti svet moškosti, čarati pravljico otroškosti.«

Ženske – povabimo svoje srce na obred polne lune, na katerem bomo s pomočjo meditacije, pogovora, petja in tišine začutile lepoto svojega obstoja, v sebi prebudile žensko moč, čutnost ljubezni ter medsebojne povezanosti. Podelile bomo svoje izkušnje ter druga drugo podprle pri vračanju v svetost ženskosti.
Sedele bomo v krogu na tleh, zato lahko s sabo prinesemo svoje blazine oz. karkoli potrebujemo za sproščenost in udobje. Obred bo predvidoma trajal tri ure. Vsak mesec se bomo spontano poglobile v temo, ki jo bo trenutna polna luna prinesla na površje.
Polno luno v juniju poznamo tudi kot svetovni dan invokacije. »Invokacija« pomeni zavesten, osredotočen priklic duhovnih energij v naše življenje, lahko tudi s pomočjo molitev, manter. Zato še posebej prisrčno vabljene, da začutimo starodavno moč žensk, skupaj odplešemo ples srčnosti, lepote in strasti.

Predvideni termini srečanj do konca poletja: petek, 20.05.16; ponedeljek, 20.06.16; sreda, 20.07.16, četrtek, 18.08.16.

KJE: Novo mesto, Glavni trg 24, Tempelj POT SRCA
KDAJ: ponedeljek, 20.06.16, ob 18.00 uri
CENA: 20 EUR
PRIJAVA: milena.matko@siol.net
PRIPRAVA: intuitivno se povežimo z energijo tokratne polne lune in narišimo svoje občutke (risbo prinesimo s seboj)

Ljudje od nekdaj izvajamo obrede, saj le-ti v dogodke vsakdanjika (rojstvo otroka, poroka, smrt, nastop polne lune ali najdaljše noči, pričetek novega letnega časa …) vnesejo duhovni vidik. Pričarajo nam vzdušje svetosti in hvaležnosti, medsebojne povezanosti in radosti.
Naši predniki so srčno častili luno, ki iz nas izvablja poezijo, povzroča morsko plimo in oseko. Luninim ciklom mnoge živalske vrste prilagajajo svojo rast in selitve, kmetje in vrtnarji si s poznavanjem luninega ritma pomagajo pri sajenju, obrezovanju ter gojenju rastlin. V svetovnih religijah s pomočjo lune določajo verske praznike – krščanska velika noč se praznuje v nedeljo po prvi polni luni po pomladanskem ekvinokciju. Ramadan je določen z luno, enako tudi židovski pasha ali Budov rojstni dan.
V ljudeh polna luna prebuja globoka čustva, odstre tančice vzporednih svetov, pomaga prizemljiti naše vizije. Ženske smo nekdaj imele svoje mesečne cikle usklajene z luno – ob prazni luni je bil čas čiščenja, praznjenja maternice z mesečnim krvavenjem in odstranjevanja vsega, kar se je odvečnega nabralo v naših dušah; ob polni luni je nastopila ovulacija, magični kreativni čas za spočetje novih projektov, idej, otrok … Dovolimo si spet začutiti moč polne lune in praznovati razcvet svoje ženstvenosti.

Dobrodošle tudi vaše znanke, prijateljice in vse ženske srčnosti.

Topel objem in vse lepo do snidenja,
Milena Matko

|||::
Glavni trg 24, Novo Mesto