Osnove budizma


Uvodni tečaj v nizu petih srečanj 1x na teden

Prvo srečanje: 21. september 2015

Osnove budizma je uvodni tečaj, ki popolnim začetnikom nudi splošen pregled budistične filozofije in načel ter enostavna navodila za meditacijo.
Tečaj je organiziran v nizu petih srečanj enkrat na teden, s pričetkom v ponedeljek 21. 9. 2015.
Vsako srečanje traja dve uri in vsebuje predavanje, s katerim se podajo nove informacije, kratko meditacijo in obilo časa za pogovor.

Program je pripravljen ter voden v Fundaciji za ohranjanje Mahajana tradicije (FPMT; http://fpmt.org/), katere del je tudi Študijska skupina Chagna Pemo. Naša želja je vsem, ki jih to zanima, ponuditi osnovni pregled nad budizmom, njegovo filozofijo in načeli ter predstaviti osnove meditacije.

Podrobnosti o programu tukaj: http://chagnapemo.weebly.com/te269aj-osnove-budizma.html

Tečaj je zastavljen tako, da v njem ni obveznega materiala za branje, z izjemo izvlečkov posameznega sklopa, ki jih tečajnik dobi na tečaju ter besedila “Oris poti do razsvetljenja”, ki ga je napisal Nick Ribush.
Seznam priporočenega čtiva povsem osnovnih knjig za začetnike tečajnik dobi na tečaju.
Prav tako po tečaju ni zaključnega izpita. Tečaj je začetniški in je sestavljen z namenom, da poda pregled nad budistično potjo in omogoči osnovo za bolj poglobljene tečaje o budizmu.

Lokacija: Ljubljana (natančna lokacija bo na voljo pred pričetkom tečaja)

Izvajalec tečaja: Študijska skupina Chagna Pemo (tečaj bo vodil Marko Gospodjinački)

Priporočena donacija: 50€ za 5 srečanj, ob prijavi je potrebno prispevati 20€.

Prispevki za tečaj so namenjeni izključno pokrivanju stroškov organizacije in za delovanje študijske skupine. V primeru finančnih težav nam to brez oklevanja sporočite, saj denar ne sme biti omejitev za udeležbo na učenjih.

Prijave: tukaj

Dodatne informacije:
chagnapemo@gmail.com ali tel. 051 686 320 (Karmen)