Predavanje in koncert Br. Shubamrite, Amminega učenca

Kdaj: sreda, 3. 6. 2014, od 19.00. do 22.00. ure.

Vrsta dogodka: predavanje (prevajano v slovenščino) na témo: NAJ BO VAŠE ŽIVLJENJE PRAZNOVANJE, petje indijskih tradicionalnih pesmi, kratka vodena meditacija

Kje: Modra dvorana, Zdravniška zbornica Slovenije, Dunajska cesta 162, v Ljubljani.

NAJ BO VAŠE ŽIVLJENJE PRAZNOVANJE

»Ljubezen je os življenja. Ob vsakem svojem dejanju bi hkrati morali ostati osredotočeni na to središče.« – Amma

Mata Amritanandamayi, znana kot Amma ali Mati, je ena izmed najbolj spoštovanih duhovnih in humanitarnih voditeljev na svetu. Slovi po nesebični ljubezni in sočutju do vseh bitij. Vse svoje življenje posveča lajšanju bolečin revnih in trpečih. Amma navdihuje, povzdiguje in preobraža s svojim fizičnim objemom, duhovno modrostjo ter humanitarnimi in okoljevarstvenimi dejavnostmi. Njena brezmejna ljubezen in sočutje presega vse narodnostne, rasne in religiozne omejitve.

Za svoj izjemen prispevek k svetovnemu miru je leta 2002 prejela priznanje Gandhi-King za nenasilje. S svojimi dobrodelnimi projekti, znanimi pod skupnim imenom “Embracing the World” (Objemimo svet) pomaga milijonom ljudi po vsem svetu. Amma je za svoje humanitarne dejavnosti prejela številne nagrade, 25. 5. 2010 celo častni doktorat za humanitarnost na newyorški univerzi v Buffalo, ZDA. Decembra leta 2014 pa je v Vatikanu skupaj s papežem Frančiškom in drugimi znanimi verskimi voditelji svetovnih religij podpisala skupno Deklaracijo proti sodobnemu suženjstvu.

Br. Shubamrita Chaitanya od leta 1989 živi pri Ammi kot meniški učenec. Po vsem svetu redno predava in vodi seminarje za obvladovanje stresa in meditacijo. Br. Shubamrita na podlagi več kot 20-letnih izkušenj kot eden od Amminih najbližjih učencev in osebnih prevajalcev na praktičen in lahko razumljiv način podaja svoje razumevanje vzhodne duhovne tradicije. Znan je tudi kot nadarjen pevec in pisec besedil.

Br. Shubamrita Chaitanya prihaja v Slovenijo že šesto leto in bo med svojim tokratnim obiskom 3. junija 2015 v Ljubljani govoril o praktični uporabi brezčasnih duhovnih načel in vadbi v vsakodnevnem življenju. Pel bo tudi indijske tradicionalne pesmi in vodil kratko meditacijo. Več o njem si lahko preberete tukaj: http://amma.si/aktivnosti/br-shubamrita-v-sloveniji-2/

Zbirali bomo tudi prostovoljne prispevke za Ammine humanitarne dejavnosti „Embracing the World.“ Prav tako bo na predavanju mogoče kupiti Ammine knjige in druge artikle. Ves izkupiček od prodaje je namenjen Amminim humanitarnim projektom.

“Praznovanje pomeni pozabiti nase. To je notranja drža. Da bi do tega prišlo, moramo imeti dober nadzor nad svojim umom. Misel: ‘Jaz sem omejen posameznik’, ‘Jaz sem to telo’, nam ne bo pomagala pozabiti nase. Vera, da sta jaz v meni in zavest v ozadju vesolja ena in ista stvar, je osnova praznovanja,” je 3. januarja 2010  v svojem novoletnem sporočilu dejala Amma.

K temu je dodala: “Takoj ko 31. decembra ura odbije polnoč, naše življenje še ne praznuje. Za to mora biti naš um poln ljubezni in sočutja. Ko ljubezen in sočutje napolnita naše srce, v vsakem trenutku najdete nekaj novega, se nikoli več ne dolgočasite, ste vselej entuziastični, vedno srečni in življenje za vedno postane praznovanje. ” 

In kaj bo povedal Br. Shubamrita? Vabljeni na njegov vselej čudovit in navdihujoč program! Vstop prost!

Pridržujemo si pravico do spremembe datuma, zato bodite pozorni na našo spletno stran ali pokličite.

Organizator: Amma Slovenija: http://www.amma.si

Informacije: tel: 040 816027 (Polonca). E-mail: amma.slovenia@gmail.com