PRIPOROČAM: WATSU tečaj v SLoveniji 18.-19.8. in 20-23.8. v Termah Čatež

Dragi ljubitelji masaž, vodnih terapij, užitkov sproščanja in tudi tisti, ki delate z ljudmi s posebnimi potrebami, s starejšimi, z invalidi…

Predstavljam vam posebno metodo, ki je že dalj časa priznana v svetu in tudi v Sloveniji so jo že nekaj let nazaj pričeli uporabljati.

Gre za WATSU – breztežno lebdenje v topli vodi.

Čudovito sproščanje, ki lahko odpira tudi globoke občutke notranje povezanosti in povezanosti s planetom, vesoljem…

Tečaj za vse, ki želite to sami preizkusiti, uporabiti v partnerstvu, za sorodnike, prijatelje, domače, ali pa želite to uporabiti naprej za ljudi, s katerimi delate (invalidi, ljudi s posebnimi potrebami, starejši, otroci, ljudje s čustvenimi potrebami…)

Tečaj se bo odvijal od 18.8. do 23.8. v Termah Čatež

Vodita: priznana terapevtka Watsu Dariya Kuznik (živi že vrsto let v Auroville-u, Indiji) in Keli Proccopio (rojena in bazirana v Italiji).

Vsa navodila so spodaj in na straneh:
Več info o tečaju: goo.gl/W9pfx6
Več informacij o pozitivnih vplivih WATSU na spletnem naslovu: goo.gl/YYLeRM .

Prijave čimprej, sicer pa do 1. avgusta.. na info@zvocni-spa.si (kopija na dariya@auroville.org).

Se veselim, če se vidimo, prav srčno priporočam!

Tjaša

***

WATSU – VODNI SHIATSU

Breztežno lebdenje v topli vodi

Watsu in druge vodne terapije, je oblika dela na telesu, ki ga prakticiramo v topli vodi (idealnih je 35C).

S popolnim občutkom prisotnosti in pozornosti terapevt drzi, giba, razteguje in masira telo klienta, ki lebdi na površini vode (pri drugih vodnih terapijah,če je zaželjeno tudi pod vodo). Terapvetska seansa ponuja priložnost in vzpodbuja globoko sprostitev in prepustitev; poglobitev zaupanja; primerno za rehabilitacijo po fizičnih poškodbah…(glej prilozen list pozitivnih ucinkov Watsu) – in končno za nepozabljivo sprostitev telesa, uma in duha v toku, ki je edinstven za vsakega posameznika in vsako posamično seanso…

Watsu je primeren takorekoc za vsakogar pri katerikoli starosti.

Watsu Basic & Transition Flow = Watsu 1

(tecaja sta svetovno priznana in registrirana na WABA-worldwide aquatic bodywork association)

Vodita:

Basic: Dariya (Slovenija-zivi v mednarodni skupnosti Auroville, Juzna India) Transition flow; Dariya in Keli Proccopio (Italija)

Watsu Basic – 16ur

Na tem tečaju boste experimentirali in se učili med dajanjem in prejemanjem seans; vadili prisotnost in prizemljenost; naučili se boste osnovnih tehnik in kvalitet kako gibati telo nekoga v vodi, ustvarjali boste prostor za globoko sprostitev telesa, uma in duha…

Ta tečaj je osnova vseh ostalih nivojev in zvrsti vodnih terapij ter nudi okolje za individualno in skupinsko notranje popotovanje in rast.

Watsu Transition Flow – 34ur

Ta del je nadaljevanje Basic Watsu in skupaj dopolnita Watsu 1. Naučili se boste razširiti osnovnih gibov in polozajev, z dolgimi in tekocimi prehodi v in iz glavnih pozicij Watsu. Naucili se boste več o tem, kako se prilagoditi ljudem vseh velikosti in dispozicij. Naucili se boste več o lastni mehaniki gibanja in uporabljanja telesa – kako v vodi podpirati in gibati vsako osebo, z najmanj truda, kot je le mogoče.

Kraj: Terme Čatež

Datumi:

BASIC WATSU: 18 – 19 Avgust 2015

TRANSITION FLOW: 20-23 Avgust 2015

(OPOMBA: v slucaju da ne bi bilo dovolj zanimanja za Watsu Transition flow, minimalno 6 participantov, bi se Watsu Basic prestavil na vikend 22-23 Avgusta)

Čas: od 9h prvega dne do 18h zadnjega dne vsakega tecaja

Cena tecajev:

Watsu Basic; 128evro oz 15% popusta oz. 119evro, ce se placa do 18.julija

Transition Flow; 272 oz 15% popusta oz 232evro, ce se placa do 20 Julija

WATSU 1 (BASIC+Transition Flow); 400evro oz 15% popusta oz. 360evro, ce se placa do 18.Julija

V ceno je vkljucena registracija na svetovni register WABA, DVD s celotno seanso, ter prirocnik v fotografijah in besedilu v anglescini.

Kdorkoli ki je kateri koli tecaj ze naredil (in je le ta registriran na WABA) in zeli ponoviti ter znanje osveziti zdaj ali v prihodnjosti ima 50% popusta!!!)

Več info o tečaju: goo.gl/W9pfx6
Več informacij o pozitivnih vplivih WATSU na spletnem naslovu: goo.gl/YYLeRM

V ceno ni vkljuceno bivanje, hrana in vstop v bazene.

Pri tem so nam dane razlicne moznosti:

1. bivanje v hotelu Catez s polpenzionom (Buffet zajtrk in vecerja); cena bazenov vkljucena: 41 evro na dan/na osebo v dvoposteljni sobi

-z moznostjo da tretja oseba placa -15%

2. Bivanje v Kampu ali po lastni izbiri; pri tem je dnevna cena za uporabo bazenov 9,80 evro na osebo

Jezik: Slovenščina in Angleščina

Registracija in formalnosti: od 8h – 8.30 na prvi dan pred zacetkom tecaja

Informacije in rezervacije: Tjaša Cepus, tjasa.cepus@gmail.com , (+ phone)

TEČAJ JE PRIMEREN TAKO ZA TERAPEVTE, STARSE OTROK S POSEBNIMI POTREBAMI, KOT OSTALE ZAINTERESIRANE ALI RADOVEDNE POSAMEZNIKE ALI PARE

Ze Basic WATSU bo ponudil dovolj moznosti svojim bliznjim ponuditi nekaj neverjetnega.

Moznost; Po želji lahko udeleženci na zadnjo seanso povabijo nekoga svojih dragih (ne glede na starost!) in z le tem podelijo svojo prvo pravo seanso.J

Več info o tečaju: goo.gl/W9pfx6
Več informacij o pozitivnih vplivih WATSU na spletnem naslovu: goo.gl/YYLeRM

Kratka biografija:

Dariya (Darja Kužnik) rojena v SLO, a živi v Aurovillu – Indija od 1991. Je mati 23 letnika.

– Nudi seanse v vodi – kombinacija Watsu, WaterDance in Liquid flow od 2002, ter vodi tečaje Liquid Flow in Watsu; (Water & Dance; Aquatic body work for Couples, Watsu&meditation, Watsu &Breathing) od 2004.

– Na kopnem nudi individualne seanse ‘The Journey’ (Brandon Bays), Klinične hipnoterapije z dodatki EFT ter Reconnective Healing & The Reconnection.

– Vodi ali pa je vodila tedenske delavnice ‘Dance Space’ (ples kot meditacija ali izraz notranje realnosti ter s tem samozdravljenje
…) in pa skupino NVC (Marshal Rosenberg); tedenski
Ženski Tempelj. (Awakening Women Institute).

– Vodi tudi delavnice samo ozaveščanja ‘Celebrating Life’ – Deepening awareness’ (meditacija, kontemplacija in art terapija).

– Je soustanovitelj Watsu India inštituta leta 2004.

Keli Proccopio je rojena in bazirana v Italiji. Je osebna svetovalka specializirana na delo z dihanjem in Watsu, nudi individulne seanse ter poučuje Watsu 1 in 2, delo na čustvenih procesih in Tantsu.

– Kot Oshosanyasin od leta 1988 je začela svojo osebno in strokovno rast zelo mlada. Učila se je veliko tehnik, med drugimi Shiatsu in delo z dihanjem.

– Srečanje s Harold Dull-om očetom Watsu pred več kot 20 leti, je bil
začetek njene poti v vodi.

– Je s oustanovitelj šole Watsu v Italiji ( Watsu Italia) in trenutno poučuje v Italiji, Evropi in različnih tropskih krajih, kjer je čista voda dodaten vir navdiha.

– Njen pristop dela v vodi je usmerjen v doživlja nje občutkov in čustev, povezanih z dihanjem in meditacijo, kar nudi potencial za poglobitev ozaveščenosti v zvezi z elementom vode.