FeaturedOsebna rast

Disciplina – Pot iz kaosa

Letošnje leto je zaznamovano z močnimi in potenciranimi energijskimi valovi, ki jih nekateri lahko zaznavamo zelo neposredno. Poletni meseci so s seboj prinesli nov val prizemljevanja energij z višjih ravni. Za nas to pomeni, da zaradi tega občutimo še več pritiskov. To se dogaja zato, ker nova energija, ki nosi visoko vibracijo (srčnost, ljubezen, mir, sodelovanje, obilje …), pritiska na tiste energije v nas, ki nosijo nizko vibracijo (jeza, manipulacija, zavist, žalost, ljubosumje, tekmovanje, pohlep …). Da bi se uskladili z novimi energijami in jih lahko sprejeli, je treba najprej transformirati svoje nizke energije. Obvladovanje teh pa potem vodi v želene spremembe.

Energija kaosa zajame področja naših nepredelanih negativnih vzorcev in občutkov. Ta kaos potem spremlja kopica skrbi, strahov, razpršenih misli in neprizemljenosti. Energija kaosa je nasprotna energijam reda in urejenosti, zato je treba k stvarem, ki so v našem življenju kaotične, pristopiti z dejanji discipline.

Kaj pomeni disciplina?

Če govorimo o fizičnem telesu, nam je to popolnoma jasno. Če hoče športnik (profesionalni ali rekreativni) biti uspešen in imeti kondicijo ter moč, je logično, da bo vsak teden ali vsak dan redno treniral, imel urnik svojih vaj za razvoj določenih spretnosti: od fizične moči pa do vzdržljivosti, gibljivosti in tako naprej. Že od nekdaj pa je tudi znano, da je človek več kot le fizično telo. Celoten človekov sistem sestavljajo še druga telesa (čustveno, mentalno, duhovno itn.), okrog njih pa se razprostira energijsko polje, ki mu pravimo avra. Zato je zelo pomembno, da poleg fizične kondicije skrbimo tudi za ´energijsko´ kondicijo in harmonijo ter s tem za uravnoteženost celotnega sistema.

Kaos, ki ga občutimo znotraj sebe, je sestavljen iz mešanice občutkov. Nakopičeni (potlačeni) občutki ustvarjajo napetosti, zmedo ter impulzivna, nepremišljena dejanja. Naše pretekle izkušnje se kot odtisi vtisnejo v našo avro, saj je ta kot nekakšen pomnilnik izkušenj.

Nepredelani in potlačeni občutki na avri ustvarjajo energijske poškodbe,
da je lahko ta na določenih mestih celo luknjasta.

Najboljše zdravilo, ki zdravi tovrstne poškodbe, pa je redno izvajanje energijskih tehnik. S temi tehnikami si povrnemo izgubljeno energijo, ki je ujeta v nepredelanih občutkih, dogodkih, odnosih in vezeh. Tako kot vsak dan skrbimo za fizično telo, se umijemo, počešemo, negujemo s kremo, se uredimo in čisto oblečemo, podobno skrbijo energijske tehnike za energijski del našega telesa. Vsakodnevno ´energijsko´ umivanje naj postane del osebne higiene.

Naša energija je že v osnovi v neravnovesju. Pri nekaterih bolj, pri drugih manj. Odvisno od tega, kakšne izkušnje je imel kdo v svojem življenju ter s kakšno karmo je prišel na ta svet. Neravnovesje v energiji se kaže v oslabljenem delovanju energijskih centrov (čaker in meridijanov) in njihovi nepovezanosti. Kaže se v ločenosti med spodnjim in zgornjim delom energijskega telesa (umom in čustvi) ter v razkolu med moško in žensko energijo (levo in desno stranjo našega energijskega telesa). Disciplina izvajanja energijskih tehnik in redna meditacija nam pomagata vzpostaviti red – iz stanja kaosa v stanje zbrane energije, jasnih misli in širšega razumevanja naših notranjih bojev.

Naši notranji boji predstavljajo boj med temo (energije, ki nas vlečejo v stagnacijo in vrtenje v začaranih krogih) in svetlobo (ki nenehno čuti, da se mora izboljševati in premagovati notranje ovire). Gre za boj med nižjim (ego) in višjim jazom, med tistim, kar je ljubezen, in tistim, kar to ni. Oziroma bolje rečeno, nižji jaz je v nenehnem boju s tistim, kar je boljšega in svetlejšega v nas. Nižji jaz se vseskozi bojuje za svoj obstoj, svoj prav, postavlja obrambe okrog sebe in skuša ščititi svoje pomanjkljivosti. Z disciplino se naučimo obvladovati svojo energijo in nižji jaz, kar nam pomaga, da vzamemo vajeti svojega življenja zopet v svoje roke.

Disciplina pa ni ločena samo na šport in izvajanje energijskih tehnik. Zelo pomembno je, da smo disciplinirali tudi čez dan, v vsakdanjem življenju, v zavedanju samega sebe, svojih občutkov in reakcij. Skušamo delovati tako, da ne izgubljamo energije po nepotrebnem (pretirano delo, pomanjkanje počitka, prepuščanja lenobi in sanjarijam, pomanjkanje ciljev, čakanje na zunanje spremembe itd.).

Pomembno je, da ne odlašamo z vsakodnevnimi opravili (npr. s pospravljanjem, učenjem itd.), ker potem tudi naša energija odlaša z nami in nas pusti čakati. Šteje doslednost v majhnih vsakodnevnih stvareh, to pa potem lahko vodi do večjih sprememb.

Disciplina nam pomaga spreminjati tok naše energije in je zato ključnega pomena za duhovnost v praksi.

Duhovno prebujanje se ne dogaja samo v glavi, ampak je v ta proces zajet naš celotni energijski sistem, vse do ravni DNK-ja. Ta proces s seboj prinaša močne fizične čistke, psihične in čustvene turbulence, za to pa je potrebo imeti močno telo in voljo. Energijske tehnike in meditacije nam pomagajo prebuditi notranjo moč ter omogočajo zavestno in aktivno transformiranje spominov, starih vzorcev in destruktivnih občutkov.

Avtorici: Klara Dev in Tala Bevk

O Magičnost Gibanja

MAGIČNOST GIBANJA je skupina posameznikov, ki raziskujejo sebe in svoje sposobnosti, da bi se osvobodili omejujočih navad, vzorcev negativnega razmišljanja in delovanja ter zaživeli s polno zavestjo. So iskalci znanja in resnice ter neprestano razvijajo orodja za razrešitev problemov. Ta so energijske gibalno-dihalne in meditacijske tehnike, ki jih učijo na individualnih in skupinskih delavnicah po vsej Sloveniji. S pomočjo teh tehnik lažje obvladujejo čustvene in mentalne izzive in jih uporabljamo v dobro sebe in drugih.

Moja spletna stran
Vsi članki

E-Novičke

Naroči se na naše E-novičke.

Veseli smo, da si se nam pridružil-a

Nekaj je šlo narobe

Tagi
Pokaži več

Sorodne objave

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Close

Deli to s prijateljem

NAROČI SE NA NAŠE E-NOVIČKE ;)
Bodi med prvimi obveščen(a) o novostih, ugodnostih in akcijah.
  Kadar koli se lahko odjaviš !