Išči
Generic filters
Previous
Next

Dobra ideja – Odkritje neizživetih danosti

Vir
Oglas

Vsaka izvirna ideja ima tendenco, da jo razumemo kot napačno, ko je hkrati tako graciozna, da neustavljivo vabi k premisleku. Če ne drugega, nam ustvarja podobo nečesa možnega…, nečesa, česar še nismo ponotranjili in izkusili.

Pri vprašanju, kaj lahko naredimo, da bi ponotranjili in zaživeli lastno gracioznost…, ki je pri človeku ostala na nivoju ideje ali so jo do neke stopnje zaživeli le redki…, odgovarjam: ‘umetnost’…, ki pa nima nič opraviti s preoblikovanjem stvari. Za boljše razumevanje tega pojma je zaželeno branje prejšnjih Hostinih prispevkov o Šamanu, za zdaj pa recimo, da je gracioznost učinek žive umetnosti…, je eter, ki ga za seboj pušča izvirnost (iz vira). Umetnost je vlečenje Iz-Vira, je duhovno prerojevanje, pri kateri je človek-umetnik hkrati tudi umetnina. Močno primanjkuje gracioznosti, t.j. izvirnih ljudi, ki bi življenjski logiki dovoli, da iz njih izkleše umetnino.

Ideja gracioznosti ni v nasprotovanju slabim idejam, ampak v porajanju dobrih idej, sicer slabe ideje narekujejo igro, ki iz nas naredi zveste nasprotnike…, nepogrešljive igralce na peklenski gugalnici, ki jo z nasprotovanjem zanihamo. Tisočletja… in nismo prva civilizacija, ki to počne…, že nasprotujemo obstoječi vladavini racionalne mehanske misli in zlepa se ne damo prepričati, da s takim ravnanjem hranimo točno to, proti čemur se borimo. Še vedno si ne priznamo, da je to skrajno nezadovoljiva izkušnja, ki jo toleriramo zaradi strahu, lenobe, udobja ali pa preprosto zaradi globoke uspavanosti, iz katere vidimo svet rožnat, ker imamo polno mizo in streho nad glavo.

Vsak izmed nas ima v sebi neskončen notranji Vir… inteligence, modrosti in lepote. Če bi sprevideli to danost in jo znali ponotranjiti in zaživeti, če bi svoj čas posvetili negovanju tega Vira raje kot nasprotovali obstojajočim slabim vizijam…, bi naša izkušnja bivanja postala utelešena lepota, graciozna eleganca, sijoča zdravost. I-Ching nas že tisočletja vabi na pot modrosti: ‘Kadar se z zlom soočimo neposredno, bo izpopolnil orožja, s katerimi se brani.’ Z neposrednim nasprotovanjem hudemu, ga zrcalimo, mu odsevamo njega samega in ga informiramo za vse bolj izpopolnjeno manipulacijo.

Mogoče te zanima  Veliki načrt - teorija vsega

Strategija mora tako biti prikrita, neznana celo nam samim, zato izpolnitve in dokončanja ne moremo najti ali doseči znotraj znane kulturne paradigme, izobraževalnega sistema, znanstvene misli, duhovne tradicije… ali tako, da sledimo temu, kar mislimo in vemo. Pomembno sporočilo za ljudi našega prostora, ki si bolj ali manj želijo vstopiti v domeno izvirnosti in postati del nove zemlje…, ne da bi jim bilo treba sedeti ob ognju z golimi domorodci…, je to, kar imenujem moč neposredne izkušnje. Dobra ideja ni izum, ne more priti iz uma, dobra ideja je odkritje neizživetih življenjskih danosti in dovoljevanje, da se izživijo po nas.

Sledi:

Umetnost bivanja – Znanost neposredne izkušnje

Telo – Okno v neskončno

Izbira ljubezni – Razjasnitev pojmov

Ponižnost – Vstopnica v življenje

Človeški svet – Beg pred silovitostjo življenja

Razpoka v večnost – Točka notranje tišine

Z Avtentičnostjo do Žive Inteligence

Naroči v Trgovini Duhovnost

Ali ti je bil članek v pomoč?

Marjeta Šumrada: Soustanoviteljica in idejni vodja Gozdne šole Hosta, ki povezuje in navdihuje ljubimce življenja..'Spoznala sem, da je gozd in tiha neokrnjena narava, v kateri se znamo zadrževati v tišini in samoti, največje darilo, ki si ga lahko damo. Skozi odmik in tišino lahko dostopamo do ne-slutenih sposobnosti,. Vodim daljše gozdne odmike za otroke, mlade in odrasle, na katerih s telesom začutimo veličino življenja in naše vpetosti vanj. Navdihe in uvide gozdnih odmikov delim tudi na celoletnih izobraževanjih, gozdnih delavnicah, ognjenih večerih, treningih, vadbah in pisanjih.
No Tab Selected

PONUDBA TRGOVINE DUHOVNOST

Izpostavljeni svetovalci

Edita Tomič

Edita Tomič

Ni Komentarjev
Aleksandra Winkler Drole

Aleksandra Winkler Drole

Ni Komentarjev
Žarek, Helena Cesar s.p.

Žarek, Helena Cesar s.p.

Ni Komentarjev

Zadnji članki

Numerološka napoved 4. 8. 2021

Numerološka napoved 4. 8. 2021

Astrološka napoved za Avgust 2021: Mesec mogočne transformacije

Astrološka napoved za Avgust 2021: Mesec mogočne transformacije

Numerološka napoved 3. 8. 2021

Numerološka napoved 3. 8. 2021

Astrološka napoved 2. 8. 2021

Astrološka napoved 2. 8. 2021

Prižgi zlato žensko v sebi

Prižgi zlato žensko v sebi

SPOROČILA VESOLJU

0
Deli to s prijateljem