Išči
Generic filters
sreda, 27 oktobra, 2021
Brezplačno, uvodno predavanje v tečaj risanja mandal za začetnike 8

Brezplačno, uvodno predavanje v tečaj risanja mandal za začetnike

BREZPLAČNO, UVODNO PREDAVANJE, KI BO  SEPTEMBRA 2021 ob 17.30 uri, V

TEČAJ RISANJA MANDAL ZA ZAČETNIKE, NA PODLAGI SVETE GEOMETRIJE

PREKO ZOOM APLIKACIJE

Mandale se nahajajo v vseh religijah in kulturah po svetu. Beseda mandala je staroindijska beseda, ki pomeni krog.

Krog nas spremlja povsod v naravi, tako v mikro kot makrokozmosu. Že od praveka je bila glavni simbol za koncentracijo, meditacijo, osebnostni zrelostni proces, zaščito in lastno zdravljenje.

Ob risanju mandal  se v ustvarjalcu odpro nova vrata v njegovo kreativno notranjost in širino duhovnega zaznavanja. Obenem se v njem prebudi globok mir in pride do izraza lastni talent estetskega izražanja. Poveča se lastno samospoznanje in s tem samozavest. Na zahodu je risanje mandal, priljubljen način sproščanja.

Tečaj risanja mandal za začetnike je namenjen vsem, ki jih tovrstna umetnost nagovarja in bi si želeli skozi lastno govorico navdiha naučiti risati svoje mandale.

Na tečaju rišemo mandale po principu svete geometrije. Vsako mandalo narišemo s šestilom in ostalimi pripomočki ter jih pobarvamo. Na enem srečanju narišemo dve do tri različne mandale, glede na njihovo velikost. Za lažjo razumevanje narisanega, se sproti pogovorimo o namenu mandale in teoretični del zapišemo.

V tem šolskem letu 2021/2022 bomo risali mandale od vibracije števila 1 do vibracije števila 7. Posvetili se bomo tudi različnim tehnikam barvanja, senčenja, globini, poudarjanju kontur, krasilni umetnosti… V drugem letniku snov razširimo na nove pristope, ki jih omogoči risanje mandal od vibracije števila 8 do vibracije števila 13.

Sproti zapisujemo teoretični del namena in vibracije obravnavane številke mandale.

Pri risanju ves čas zapisujemo številke korakov kakor smo mandalo postopno  risali, ves postopek risanja opremimo z vsemi puščicami in opombami. Ob naslednjem srečanju skupaj pogledamo in se pogovorimo o med tednom narisanih in pobarvanih mandalah, ki so nastale na podlagi  naučenega. iz preteklega tedna.

Srečanja bodo potekala na daljavo preko video konference na Zoomu, vsako sredo, od 17.30 do 19.30 ure. Na mesec so to štiri srečanja, vsakič po 2 uri  in več (ena ura traja 60 minut).

Ob prijavi na tečaj, boste po Epošti prejeli video povezavo na Zoom srečanje in sezam stvari, ki jih potrebujemo za risanje mandal (šestilo, ravnilo…).

Dobrodošli v skupini ustvarjalnih duš.

Organizator: Risanje mandal s.p.

Irena Jarc, prof. ped.,

https://www.mandala.si

Predhodne prijave pošljite na:

Email: irenajarc9@gmail.com

GSM 031 670 392

Datum

Sep 15 2021
Expired!

Ura

17:00 - 19:30

Cena

Brezplačno
Kategorije
VEČ INFORMACIJ

Priporočamo

Ni izbranega dogodka!

Dobrodošel nazaj!

Pijavi se v svoj račun

Ustvari nov račun!

Izpolni obrazec za registracijo

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.