Išči
Generic filters

Vrsta dogodka

Online
Fizični

Opis

Cvetoči križ katarov

Od trpljenja k radosti

Sreda, 5. maja 2021, ob 19.30  uri

 

Srednjeveško skupnost katarov ter njihove ideale ponovno odkrivamo v fragmentih kulturnega izročila zahodne Evrope. Stari apologeti sodobnih demokratičnih vrednot, teh niso samo proučevali, temveč po njih tudi živeli. Nad posameznikovo avtonomijo, enakostjo ter bratsko ljubeznijo je bila v katarski skupnosti postavljena vera v človekovo dobro, v katerem je kljub vsemu prisoten božanski princip.

Katari so bili znani po svoji skromnosti, predanosti in ljubečem služenju. V njihovi materialni zapuščini veliko pozornosti vzbujajo cvetoči križi. Ob klasičnih togih upodobitvah križa človeka spomnijo na povezavo s silo ljubezni.

Na večeru se bomo pogovarjali o različnih pomenih križa ter raziskali od kje so katari črpali moč in navdih, da so kljub težkim življenjskim okoliščinam in preganjanju v sebi ohranjali radost.

Ohranjanje radosti je tudi vedno večji izziv današnjega časa.

 

Prisrčno vabljeni na Zoom povezavi:

https://us02web.zoom.us/j/81190425068

Predavanje organizira

Mednarodna šola zlatega rožnega križa, LRC

Celovška c. 280

1000 Ljubljana

Spletna stran: https://www.lectorium.si/

Facebook: https://www.facebook.com/lectoriumrosicrucianum.org.si/

Za vsa vprašanja nam lahko pišete na Epošto: dvzaslo@gmail.com

 

 

Založba Rosa d.o.o.

Znotraj šole (LRC), na istem naslovu, deluje omenjena založba, ki se ukvarja s prevajanjem in tiskanjem knjige z gnostično vsebino.

Spletna stran: https://www.zalozba-rosa.si/

Facebook Založba Rosa:  https://www.facebook.com/zalozba.rosa.5

Email: zalozba.rosalrc@gmail.com

 

 

Mednarodni časopis LOGON z duhovno, gnostično, kulturno in znanstveno vsebino, lahko spremljate na brezplačnih spletnih straneh:

v angleščini – https://www.logon.media/en

v nemščini – https://www.logon.media/de

 

 

 

 

  • Članki
Program založbe Rosa d.o.o. zajema dela iz klasične in sodobne gnostične literature. Knjige, ki jih prevajamo iz tuje literature, odpirajo vpogled v človekovo notranjo pot spoznanja, iskanje in najdenje osebne resnice, ki je hkrati univerzalna.

Program dogodka

0