ponedeljek, 4 marca, 2024

V košarici ni izdelkov.

Dramilo 7

Dramilo

Ljudje smo igralci, ki nastopamo v v številnih igrah v svojih življenjih.

Na delavnici boste s pomočjo izkušnje spoznali predvsem svoje lastne mehanizme, ki vam omogočajo, da boste lahko tudi na odru, pred ljudmi, v družbi, … taki, kot hočete biti.

Dramska igra je pot samo-spoznavanja skozi interakcije z drugimi ljudmi, skozi različne situacije in vloge. Ni treba, da si igralec in da te dramska igra dejansko zanima. Jaz sem prišel do “method actinga” preko glasbe, ker sem iskal način, kako bi bil na odru bolj sproščen.

Na delavnici bomo v skladu z udeleženci postavljali različne situacije v družini, v družbi, v življenju, v našem notranjem doživljanju, tako da je delavnica namenjena tudi tistim, ki bi radi na igriv, ustvarjalen način spoznavali sebe, se postavili v določenih situacijah na pravo mesto in bili to, kar SO. Suvereno, prisotno, ljubeče.

Delavnica je namenjena mladim in starim. Ljudem, ki jih zanima pristna dramska igra, ljudem, ki so na poti samouresničitve, ljudem, ki bi se radi v življenju več igrali. Namenjena je tako igralcem, bodočim igralcem, kot tudi umetnikom, glasbenikom, komurkoli, ki življenju nekaj daje skozi sebe.

Delavnica ima več praktičnih sklopov:

  • Sproščanje, ozaveščanje telesa in njegovih funkcij
  • Vaje za kultiviranje čuječnosti
  • Vaje čutnega in čustvenega spomina
  • Skupinske igre postavljanja različnih življenjskih situacij

Delavnico sistematično ponavljamo, saj poglabljamo svoje razumevanje in čutenje, odkrivamo sebe skozi različne situacije, ki se nam odigravajo na odru – kjer ni pravil (takih, kot v življenju). Tako se delavnica ponavlja na 14 dni.

Dan za minljivko

Če se bo pokazalo zanimanje, bomo vsake toliko časa namenili en dan za skupno Minljivko.
Minljivka je oblika dramskega dela, kjer glavni igralci določijo samo najširši okvir zgodbe. V igro potem vstopijo vsi, tudi “gledalci”, ki jo pomagajo oblikovati s svojo prisotnostjo in igrami, ki jih sami prinesejo v sredo. Ker minljivka ni vnaprej določena, se lahko v tej zgodbi zgodi marsikaj nepričakovanega, pojavljajo se nenavadni zapleti in razpleti. Seveda se v minljivki pojavljajo tudi zelo nenavadni ljudje. Cilj igre je, da se vsi, ki sodelujejo izrazijo v polnosti.
Kot v življenju. Vsak prispeva svoje. Minljivke je zasnoval Alejandro Jodorovski iz Čila, ki je med drugim avtor zelo zanimivih knjig.

Method acting

“Method acting” je, kot že samo ime pove, igranje na odru, s pomočjo metode. Do vsakega rezultata vodi neka pot. Če je ta pot znana, potem nam je delo olajšano. Če moramo pot na novo odkrivati, nam to vzame veliko časa in energije. Ker so te poti že bile odkrite s pomočjo Stanislavskega, Strasberga, in ker so to poti, ki so iz psihološkega vidika tudi naše lastne, bomo uporabili te poti – mehanizme, ki delujejo, na njih pa seveda nanesli svoje barve, svoje materiale, svoje občutke, svoje besede, svoje vizije.

Razvoj “method actinga” se je začel v Rusiji, kjer je Stanislavski zasnoval sistem, metodo, ki nam pomaga, da smo na odru pristni, da izhajamo izključno iz svojih izkušenj. Ravno zato smo bolj prepričljivi, ker dejansko verjamemo to, kar igramo. Za razliko od ljudskega gledališča, kjer je celotna igra eno samo pretvarjanje. Učenja Stanislavskega je v Holivoodu uporabil Ian Strasberg, ki je v svoji igralski šoli izobrazil ogromno število kvalitetnih ameriških igralcev, ki jih v filmih cel svet občuduje po njihovi naravnosti.

Dramska igra je pot samo-spoznavanja skozi interakcije z drugimi ljudmi, skozi različne situacije in vloge. Ni treba, da si igralec in da te dramska igra dejansko zanima. Jaz sem prišel do “method actinga” preko glasbe, ker sem iskal način, kako bi bil na odru bolj sproščen.

Začemo: sreda 18.1 ob 20.00 do 23.00; dogodek se ponavlja na vsake 14 dni.

Kraj: KUD Trzin

Izmenjava za 3h delavnico: 30€

Prijava na: himalaya.rebirthing@gmail.com

Zadnji članki

Novi izdelki

Dobrodošel nazaj!

Prijavi se v svoj račun

Ustvari nov račun!

Izpolni obrazec za registracijo

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.