petek, 19 aprila, 2024

V košarici ni izdelkov.

Hampaya - Obred Iniciacije Glasu Plemena Huni Kuin 7

Hampaya – Obred Iniciacije Glasu Plemena Huni Kuin

HAMPAYA – OBRED INDICIACJE GLASU PLEMENA HUNI KUIN

Nedelja 3.3.2024 ob 16:00 – 20:00
Četrtek 7.3.2024 ob 18:00 – 22:00
Nedelja 10.3.2024 ob 9:00-13:00
PRLEKIJA ( točna lokacija ob prijavi)
Prispevek: prispevate po svojih zmožnostih ali 40eur minimalen/ ali 50eur za veselje/ali 60eur za obilje
Informacije in prijave: kaxinawa.si@gmail.com

Hampaya je znan kot iniciacija odpiranja glasu plemena Huni Kuin, domorodnih prebivalcev brazilskega amazonskega deževnega gozda.

V tem obredu vodja prikliče duha ptice Txana, ptice, ki lahko posnema vse zvoke gozda, najboljšega pevca. Na jezike udeležencev nanese posebno pasto iz zdrobljenih čili paprik (pimenta do reino), hkrati pa za vsakega udeleženca zapoje tradicionalno molitev v svojem maternem jeziku, za podporo procesu odpiranja glasu. To omogoča odpiranje in krepitev glasu udeleženca, boljše petje in izražanje ali celo učenje jezika. Po nanosu paste, jezika ne vzamemo nazaj v usta, dokler skoznje ne pride vsa slina.

Hampaya je ritual, povezan s txanami, pevci, in deluje tako, da njihov glas postane jasen in močan ter da lahko zelo dobro in jasno izvajajo napeve in pesmi.

Za vse nas je velik privilegij, da se nam ponuja možnost sprejeti to starodavno metodologijo za izboljšanje zdravilne kakovosti naših glasov.

Podajte se na sveto glasbeno potovanje s Txano Sia in Txano Yube Huni Kuin, predstavnikoma ljudstva Huni Kuin, ki prihajata iz osrčja amazonskega pragozda.

Na tej zelo cenjeni in mistični delavnici vas Txana Sia in Txana Yube vabita, da raziščete starodavno tehnologijo glasovnih molitev in pesmi skozi tradicionalne pesmi njunega ljudstva.

Sia nad Yube kot varuha modrosti njunih prednikov bosta podelila pomen molitvenih pesmi v svoji tradiciji, ki sega vse do njihovega nastanka. Delavnica se osredotoča na napeve, povezane z naravnimi silami elementov in gozda.
Te svete molitve, ki se prenašajo skozi generacije, so ključ do priklica duhov zdravilnih rastlin, da prinesejo zdravljenje in harmonijo.

Txana Sia in Txana Yube se bosta poglobila v tri bistvene faze priklica molitve iniciacije odpiranja glasuklicanje sile (Pãe txanimá), priklic vizij (Hawã Dau Tibuya) in uravnovešanje sile (Kaya Tibu). Vsak spev služi posebnemu namenu, prispeva k zdravljenju, čiščenju in harmonizaciji posameznikov in prostora.

Txana Sia in Txana Yube bosta razkrila zapletene pomene svetih besedil in poudarila njihovo vlogo pri povezovanju z duhovi in usmerjanju energije v namene zdravljenja.

Txana Sia in Txana Yube nas bosta popeljala v korenine napeva “Eskawata Kayawei” – Kaya Tibu, ki kliče zdravljenje in preobrazbo. Ta močna molitev kliče elemente narave, od vode in zemlje do sonca in zvezd, ki se usklajujejo s Stvarnikovo energijo. Sia in Yube vrstico za vrstico učita pesem in poglobljeno razlagata njen pomen, nato pa pokažeta, kako jo igrati na kitaro.

Pridružite se Txana Sii in Txana Yube poglobljenemu raziskovanju glasu in molitev, saj delita modrost, ki je bila v tradiciji Huni Kuin varovana že generacije, in pridobite orodja za povezovanje z duhom v svojem vsakdanjem življenju.

S seboj prinesite inštrumente: ropotulje, bobne, kitare,… za skupno sokreacijo.

Delavnica je namenjna mladim, otrokom in odraslim, vsem, ki želijo imeti dober glas, inteligenco, dober spomin in biti dobri pevci.

Nedelja 3.3.2024 ob 16:00 – 20:00
Četrtek 7.3.2024 ob 18:00 – 22:00
Nedelja 10.3.2024 ob 9:00-13:00
PRLEKIJA ( točna lokacija ob prijavi)
Prispevek: prispevate po svojih zmožnostih ali 40eur minimalen/ ali 50eur za veselje/ali 60eur za obilje
Informacije in prijave: kaxinawa.si@gmail.com

Več o celotnem gostovanju predstavnikov plemena Huni Kuin si lahko preberete na:http://kjepakaj.blogspot.com/p/txana-yube-paje-batani-huni-kuin.html

So alegria!!!
HAUX HAUX

Izpostavljen dogodek

junij 2024
Ni izbranega dogodka!

Zadnji članki

Novi izdelki

Dobrodošel nazaj!

Prijavi se v svoj račun

Ustvari nov račun!

Izpolni obrazec za registracijo

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.