Išči
Generic filters
nedelja, 24 oktobra, 2021
Integralni intenziv razsvetljenja 7

Integralni intenziv razsvetljenja

Integralni intenziv razsvetljenja- 11.3. do 13.3.2022

“Poznavanje drugih je inteligenca. Poznavanje sebe je razsvetljenje.“ ( Lao Tze )

Integralni intenziv razsvetljenja je tridnevni umik, ki ima cilj, da skozi diadno tehniko meditacije spoznaš pravo naravo resničnosti, katere del smo mi sami.

Človek je bitje, ki informacije prejema preko čutil. Ko doživljamo vsakodnevno realnost okoli nas, se to dogaja s pomočjo enega od čutil: vida, sluha, vonja, okusa, otipa in intuicije. Za tako vrsto doživljanja je značilno, da obstaja subjekt (ta, ki nekaj doživlja) in objekt (to, kar poskušamo doživeti) in sam proces, ki se odvija med objektom in subjektom. Na intenzivu razsvetljenja presegamo subjekt in objekt in poskušamo doživeti resnico obstoja vsega, kar obstaja okoli nas in v nas.

Končni cilj večine duhovnih praks in učenj je samospoznanje, prebuditev, nekateri temu pravijo tudi »razsvetljenje«.

Večino stvari, ki jih v življenju doživljamo in občutimo niso resnično naše, temveč so samo produkt našega uma in čustev. Pretirana identifikacija z različnimi elementi naše osebnosti nam onemogoča življenje videti tako, kot v resnici je. Pogosto so to etikete in nalepke…jaz sem pameten/na…jaz sem depresiven/na…jaz sem bogata…jaz jaz sem star in nemočen…jaz imam probleme…

Integralni Intenziv Razsvetljenja je celovitejši pristop, saj zajema poleg originalnega Intenziva Razsvetljenja Charlesa Bernerja še učenje Advaite Vedante, ene najstarejših duhovnih poti. Vključuje učenja velikih mojstrov in razsvetljenih učiteljev: Ramane Maharshija, Nisargadatte Maharaja in Roberta Adamsa.

Cilj, ki ga ima Intenziv Razsvetljenja je odgovor na to vprašanje…Kdo sem jaz? Kaj sem jaz? Kaj je življenje?
Ko spoznate kdo ste, imate v sebi novi center. Pridobite v sebi sposobnost, da razlikujete sebe od svojih identitet in identifikacij, od svojega čustvenega in mentalnega naboja, kar vam bo omogočilo boljše razumevanje sebe in svoje vloge v tem svetu.

Intenziv omogoča direktno izkušnjo resnice. V nekem trenutku  intenziva razsvetljenja se mentalni in čustveni elementi našega uma spraznijo. In v tem stanju je možno doseči direktno izkušnjo resnice in doživeti svojo resnično naravo, ki je edini resnični in trajni vir sreče.

Intenziv Razsvetljenja je ena od najhitrejših metod s katero lahko v kratkem času spoznamo svojo resnično naravo, ki ni pogojena, ki ni opisljiva…ki samo je. Čista zavest, brez objekta in subjekta.

Posamezniki, ki so spoznali samega sebe veliko hitreje napredujejo v svojem življenju na vseh področjih. Raziskava, ki je bila narejena na večjem vzorcu ljudi, ki so se udeležili intenziva razsvetljenja to potrjuje.

Kako Intenziv izgleda?

Struktura Intenziva je kakor govori že ime- intenzivna. Začeli bomo v petek popoldne in končali v nedeljo okoli 16:00 ure. Z intenzivom začnemo že zgodaj zjutraj, diadne meditacije so razporejene čez cel dan, v soboto končamo ob 22.00 uri. Intenzivno delo je namenjeno direktnemu soočanju z vsebinami našega uma. Edina komunikacija je mogoča med delom v diadah. Med ostalim časom prakticiramo tišino in kontempliramo na koane (vprašanja na katerega delamo na intenzivu, za začetnike je to »Kdo sem jaz«). Na ta način omogočamo minimalno izgubo pozornosti in energije, ki se z govorjenjem ponavadi porablja. V intenzivnem delu imajo udeleženci možnost, da zavestno in voljno prakticirajo tehniko intenziva in da imajo enega ali več spoznanj, oziroma direktnih uvidov.

Kakšne koristi imaš od Intenziva Razsvetljenja?

 • pristnejši občutek poslanstva in življenjskega smisla
 • večja zmožnost globlje povezave z drugimi ljudmi -­ družina, partner, prijatelji…
 • lajša možnost oprostiti sebi in drugim
 • preseganje strahov in problemov… strah pred samoto… občutek, da nisem dovolj dober…strah pred umiranjem in lastno minljivostjo
 • brezpogojna ljubezen…. popolno sprejemanje sebe in drugih
 • spoznanje svoje resnične nepogojene narave
 • mir uma… veselje…. občutek sreče brez razloga…

Komu je Intenziv namenjen?

Vsem iskalcem resnice, ki želijo spoznati svoja lastno nepogojeno naravo in so pripravljeni na to potovanje.

Intenziv ni primeren za posameznike, ki imajo daljšo zgodovino psihičnega in mentalnega neravnovesja, hujše srčne bolnike in posameznike z epilepsijo.

Več o Intenzivu Razsvetljenja…

https://www.slohipnoterapija.org/intenziv-razsvetljenja
Čas in kraj Integralnega Intenziva Razsvetljenja:

od petka 12.11. z začetkom ob 17:30 uri pa do nedelje 14.11.2021 (končamo ob 16:00 uri) v Zenji (Dolnje Ležeče 19, Divača)

Cena: 210 evrov (2 nočitvi je mogoče plačati s turističnimi boni), cena vključuje vodenje intenziva in 2 polna penziona

Integralni Intenziv Razsvetljenja bo vodil Grega Gregorec, ki se je svojega prvega Intenziva Razsvetljenja udeležil leta 1991.

Prijave sprejemam do zasedbe mest.

Vse informacije in prijave na 051/783-072

ali preko e-pošte: grega.gregorec@gmail.com

 

Dogodek je v teku.

Datum

Mar 11 - 13 2022

Ura

8:00 - 18:00

Cena

290 €

Lokacija

Divača
Divača
Kategorije
NOVA Alkimija

Organizator

NOVA Alkimija
Telefon
051/783-072
Email
grega.gregorec@gmail.com
Spletka
https://www.slohipnoterapija.org/
VEČ INFORMACIJ

Predavatelj

 • Grega Gregorec
  Grega Gregorec

  Rojen je leta 1970, v Ljubljani. Od leta 1991 (udeležbe na prvem Intenzivu Razsvetljenja) se poglobljeno ukvarja z različnimi metodami samorazvoja in samopomoči, ter različnimi oblikami meditacij. Njegov način dela je celosten in integralen, v svojem delu združuje modrost in intuicijo vzhodnega pogleda na svet, ki jo učinkovito združuje z razumom in intelektom zahoda. Na svoji poti je bil v stiku z različnimi učitelji in učenji, katere celostno vključuje tudi v svoje terapevtsko delo. Vodi tudi različne delavnice in seminarje samorazvoja in samopomoči. Poučuje tudi različne oblike meditacij in prakse čuječnosti (mindfulness), individualno ali skupinsko. Svoje znanje nenehno dopolnjuje in nadgrajuje, tako doma, kot v tujini.

Priporočamo

Ni izbranega dogodka!

Dobrodošel nazaj!

Pijavi se v svoj račun

Ustvari nov račun!

Izpolni obrazec za registracijo

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.