Jutranja joga - Šola izvorne joge (Jana's Yoga Mandira) 7

Jutranja joga – Šola izvorne joge (Jana’s Yoga Mandira)

Izboljšanje zdravja z navdihom za zdravo življenje

Z usmerjanjem pogleda navznoter lahko ignoriramo ali preprosto zaobidemo vse moteče okoli sebe. Introspekcija zveni zahtevno, toda pomislite, koliko nadzora lahko najdemo v mislih. Mar ni nesmiselno iskati zunanjega krivca za neuspehe in vse drugo, kar nas teži? Poskušajmo najti nadzor v nas samih! V 21. stoletju je joga ne samo potreba posameznika, temveč tudi boj proti družbenim anomalijam.

S pravilnim prehranjevanjem, globokim dihanjem in osnovnimi asanami lahko ublažimo kronične bolečine, nelagodja, omilimo nasprotja v zapletenih odnosih in zmanjšamo druge težave, ki so povezane z življenjskim slogom.  Joga je lahko preprosta, treba se je le odločiti, da greš po njeni poti. Vabimo vas, da vstopite v mandiro, tempelj joge in njen dom.

Živeti jogijsko življenje pomeni biti prežet z vitalnostjo in zdravjem. Hektičen način življenja, za katerega so značilni zasvojenost z internetom, stalna izpostavljenost negativnim novicam, sedenje, mobilni telefoni, hiperpotrošniška družba, osebne in poklicne zahteve, še bi lahko naštevali, nas zdaj bolj kot kdaj koli prej vabi, da usmerimo pogled navznoter – k jogi in k načelom jogijskega življenja, ki deluje na mnoge plati človeka: fizično, psihično, duhovno, vitalno, duševno, čustveno …

Jutranja joga - Šola izvorne joge (Jana's Yoga Mandira) 9

Z usmerjanjem pogleda navznoter lahko ignoriramo ali preprosto zaobidemo vse moteče okoli sebe. Introspekcija zveni zahtevno, toda pomislite, koliko nadzora lahko najdemo v mislih. Mar ni nesmiselno iskati zunanjega krivca za neuspehe in vse drugo, kar nas teži? Poskušajmo najti nadzor v nas samih! V 21. stoletju je joga ne samo potreba posameznika, temveč tudi boj proti družbenim anomalijam.

S pravilnim prehranjevanjem, globokim dihanjem in osnovnimi asanami lahko ublažimo kronične bolečine, nelagodja, omilimo nasprotja v zapletenih odnosih in zmanjšamo druge težave, ki so povezane z življenjskim slogom. Joga je lahko preprosta, treba se je le odločiti, da greš po njeni poti. Vabimo vas, da vstopite v mandiro, tempelj joge in njen dom.

Jutranja joga - Šola izvorne joge (Jana's Yoga Mandira) 10

V hindijščini Jana pomeni »ljudje«. Poleg tega je mojim ljubim indijskim prijateljem laže izgovoriti »Jana« kot Tatjana, kar je sicer moje ime. Mandira pa je izraz za tempelj, dom, v širšem smislu mandira pomeni pobožno mesto” ali božje prebivališče.

V šoli izvorne joge- Janinem templju joge – vam bomo pomagali, da harmonijo dosežete s prakso asan, pranajame, mudre, šatkarme in meditacije. Vse te tehnike očistijo telo, um ter energijski sistem, ki so prvi pogoj za razvoj duhovne prakse. Jogijsko življenje nam lahko pomaga voditi zdravo življenje brez stresa in zablod, telo postane polno vitalnosti in moči, um pa lahek, kreativen, radosten in uravnotežen. Ta način življenja je izkušnja, ki je ni mogoče intelektualno razumeti in bo postala živo znanje samo s pomočjo prakse in izkušenj.

Naš slog je tradicionalen, varen, skrben in ljubeč, s popolno zavzetostjo za vrhunska tradicionalna učenja joge skozi starodavna besedila, obenem pa smo dovzetni za spremembe in inovacije, ki jih narekuje sodobno življenje. Udeležencem ponujamo individualizirana navodila, ki jim omogočajo, da uresničujejo lastne želje in dosegajo svoje osebne cilje. Naše poslanstvo je navdahniti in vzgojiti jogije – da skupaj z nami izkoristijo svoj največji potencial, da zaživijo zdravo, uravnoteženo in srečno, da v sebi poiščejo radost.

O JANI

Sem certificirana mednarodna učiteljica joge (RYT 500, Yoga Alliance USA).

Jogijsko pot sem začela z jogo Iyengar, nadaljevala sem s tradicionalnima jogama hatha in vinyasa ter prana vashyo, novo šolo yoge. Moj prvi pravi učitelj joge je znameniti Yogacharya Vinay Kumar, M.P., izjemen v svoji skromnosti, zahteven pedagog in psiholog ter globok človek, verjetno eden največjih svetovnih jogistov. Jogo uči v svetovno znanem jogijskem središču Mysore, mestu v indijski državi Karnataka.  Na pot učiteljevanja pa sta me spravila velemojstra joge,  brata Ajay Verma in Praveen Kumar Verma, ki trenutno učita v Hisarju,  mestu v indijski Haryani na severozahodu Indije, sicer pa sta dolgoletna učitelja v Vietnamu.

KONTAKT:
https://www.joga-mandira.si/

Datum

Apr 21 2022
Zaključen!

Ura

07:00 - 08:30

Lokacija

Društvo Višja vibracija
Cesta Andreja Bitenca 68. Ljubljana
Kategorije
Jana's Yoga Mandira

Organizator

Jana's Yoga Mandira
Spletka
https://www.joga-mandira.si/kontakt/

Dobrodošel nazaj!

Pijavi se v svoj račun

Ustvari nov račun!

Izpolni obrazec za registracijo

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.