Išči
Generic filters

Vrsta dogodka

Online
Fizični

Opis

 

Qi gong je starodavna kitajska metoda vodenih gibov. Gibanje omogoča energiji, da prosto teče. Qi gong, (izgovorjava čigong) je stara in zelo učinkovita zdravilna metoda, ki ima mnogo različnih stilov in oblik. 

Pri qi gongu premikamo življenjsko energijo, či, v telesu in ob telesu na preprost, nežen in nevsiljiv način.

Koncept qi gonga povezuje gibanje s sproščenim, pozornim dihanjem. Gre za stoječe telesne vaje, pri čemer prečistimo tudi emocije in se znebimo nadležnih misli. Pravijo mu tudi stoječa meditacija.

Izvajamo set osemnajstih vaj, deset vaj dolgoživosti, pomladni qi gong, vaje poimenovane po živalih kot so let divje gosi, medvedov korak, primite bikov rep, želva,… itd.

S sekvencami gibov združujemo telo in duh ter umirjamo um. Redno izvajanje pomeni tudi prakticiranje duhovnosti in, kot rečeno, izboljševanje zdravja. 

S sproščenimi rokami in z dlanmi, oblikovanimi v plitko skodelico, ki jih premikate ob telesu navzgor in navzdol, dobesedno čistite energijo svojega telesa, jo prečesavate in osvežujete svoje energijsko in tako tudi eterično in fizično telo. Dlani so lahko usmerjene navzdol, ko zajemate zemeljsko energijo in navzgor, ko zajemate kozmično. Premikate jih počasi, kot da bi božali zrak.

Z redno vajo v skupini izboljšujete zdravje, zmanjšujete stres, krepite koncentracijo, imunski sistem, uravnavate krvni pritisk in širite zavest. 

Vaje so lahke, izvajajo se stoje, primerne so za vse starostne skupine in tudi začetnike.

Video

Program dogodka

0