Ozaveščanje skozi gib in ples: Metoda Feldenkrais in svobodni ples 7

Ozaveščanje skozi gib in ples: Metoda Feldenkrais in svobodni ples

Izkustvena delavnica, v soboto 11.2., od 16h do 20.30h, v Ljubljani, v Višji Vibraciji.

Raziskovali bomo povezanost gibanja, čutenja, misli in čustev preko lekcij 𝑂𝑧𝑎𝑣𝑒𝑠̌𝑐̌𝑎𝑛𝑗𝑎 𝑠𝑘𝑜𝑧𝑖 𝑔𝑖𝑏 po metodi Feldenkrais ter svobodnega plesa.

Tema vsake lekcije se bo nadaljevala v plesno raziskovanje in ples nas bo pripeljal zopet v mirovanje in v novo utelešeno izkušnjo …

Tokrat bomo potovali v Prostor Srca.
Naše srce leži na trebušni preponi, nanjo je tudi pritrjeno preko osrčnika. Gibanje trebušne prepone tako močno vpliva na srce, kot tudi na naravno gibanje organov v trebušni votlini. Vse je med seboj zelo povezano, tudi medenično dno deluje sinhrono s trebušno prepono v zelo koordiniranem plesu, ki ohranja optimalen pritisk znotraj telesa. Ob tem sta pomembna tudi mišični tonus ter gibkost hrbtenice, ki omogočata rebrom, da se v skladu z ritmi dihanja svobodno premikajo.

Celotno telo se odziva na naša mentalna in čustvena stanja, pogosto tudi z napetostmi in omejujočimi navadami, ki vplivajo na to naravno notranje gibanje. Posledično se lahko zgodi, da ko naše dihanje nima dovolj prostora tudi srce nima dovolj prostora.

V prvem delu delavnice bomo najprej raziskovali povezavo gibanja medeničnega dna in trebušne stene, prepone ter prsnega koša. V drugem delu pa se bomo osredotočili na zgornji del s prsnico in rebri, hrbtenico. Skupaj s plesom bomo začutili in ozavestili prostor srca, ga razbremenili in polneje zadihali.

Med izplesanim boste povabljeni tudi v vaje, da podkrepimo čutenje in živost srca.

Cena 44€

Za prijavo izpolni obrazec:
https://forms.gle/NkgjXDEWPDbSMqzi6

Zelo se že veseliva novih izkušanj z vami in vam v novem letu želiva čim več lahkotnega bivanja v sproščenem in vitalnem telesu ter ravno prav prijetnih povezovanj z drugimi telesi 🙂

Do kmalu, Mateja in Andreja

TOP DOGODEK

Ni izbranega dogodka!

Datum

Feb 11 2023
Zaključen!

Ura

16:00 - 20:30

Cena

44 €

Lokacija

Društvo Višja vibracija
Cesta Andreja Bitenca 68. Ljubljana
Kategorije

Zadnji članki

Dobrodošel nazaj!

Pijavi se v svoj račun

Ustvari nov račun!

Izpolni obrazec za registracijo

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.