Predstavitvena ura: Hormonska joga terapija 7

Predstavitvena ura: Hormonska joga terapija

30.01.2023 / Ponedeljek / 19:0020:00

Vodi Saša Perpar, mednarodno licencirana učiteljica Hormonske joge

V devetdesetih letih je metodo Hormonske joge / “Hormone Yoga Therapy” kot učinkovito naravno alternativo za lajšanje vseh vrst težav, ki jih povzročajo hormonska nihanja, zasnovala prof. Dinah Rodrigues iz Sao Paola, Brazilija. Z dolgoletnimi študijami in raziskavami je svojo vadbo kot preventivo namenila predvsem ženskam po 36. letu. Prepričljive rezultate pa da tudi ženskam v drugih starostnih obdobjih.

Hormonska joga terapija predstavlja naravno pomoč pri vzpostavitvi hormonskega ravnovesja. Je zelo učinkovita naravna alternativa za vse vrste težav s hormonskimi nihanji (predvsem v srednjih letih), pa odlična pomoč mlajšim ženskam z določenimi težavami kot so PMS, policistični jajčniki, neredna menstruacija, težave z zanositvijo in podobno. Prvi rezultati vadbe se pokažejo takoj, najkasneje pa po dveh mesecih redne vadbe. Vaje so enostavne,  predznanje joge ni potrebno.

S hormonsko jogo spodbujamo in uravnovesimo žleze z notranjim izločanjem in s tem ohranjamo optimalno raven hormonov v našem organizmu. Gre za aktivno samo-terapijo, brez vnosov identičnih ali bioidentičnih hormonov.

Program vaj obsega:

  • Pranayame – ciljane dihalne tehnike
  • Asane – postavitve in poglobljene joga vaje
  • Mudre – določene postavitve oziroma drže telesa (npr. prsti, dlani, jezik)
  • Bandhe – kontrakcije telesa oz. energetske zapore
  • Usmeritev energije-Tibetanska energetska tehnika
  • Yoga nidra / vaje za premagovanje stresa

 

Indikacije (komu je metoda namenjena)

  • ženske pred in po 36. letu preventivno,
  • težavam žensk v srednjih letih, kot so vročinski valovi, nihanja razpoloženja, suhost sluznice, upadanje in nihanje libida, vznemirjenost, povečanje utripanje srca, motnje spanja, bolečine v sklepih, malodušje, panika, nenadzorovana jeza, nemotiviranost, inkontinenca, inpd,
  • težavam mlajših žensk, kot so predmenstrualni sindrom – PMS, neredni ciklusi in s tem povezane nevšečnosti, policistični jajčniki, prezgodnja menopavza, prekomerne krvavitve, hormonsko pogojena neizpolnjena želja po otroku (težave z zanositvijo).

Kdaj Hormonske joga terapije NE izvajamo:
nosečnost, hormonsko pogojen rak na prsih ali rodilih, takoj po estetski operaciji dojk, večji miomi, endometrioza, po srčni operaciji/ bolezni srca, težave s slepim črevesjem, huda osteoporoza, nediagnosticirana bolečina v trebuhu, tromboza.

*ob posvetu z zdravnikom se lahko delajo določene vaje. V primeru, da niste prepričani, se posvetujte!

Prispevek za predstavitveno delavnico: 15 €

Če se odločite za celoten sklop 8ih delavnic, prispevek odštejemo od celotnega zneska.

Cena sklopa 8ih delavnic: 180 €/ celoten sklop (v ceno so všteti vsi materiali, ki jih dobite za vzpostavitev lastne prakse) – možno je plačilo v enem, dveh ali treh obrokih.

Obvezne prijave na sasa@avocado-center.si
Mesto si zagotovite s plačilom.
Delavnice bodo izvedene v primeru zadostnega števila prijavljenih!

Predstavitvena ura: Hormonska joga terapija 9  Predstavitvena ura: Hormonska joga terapija 10  Predstavitvena ura: Hormonska joga terapija 11  Predstavitvena ura: Hormonska joga terapija 12

Datum

Jan 30 2023
Zaključen!

Ura

19:00 - 20:00
Avocado center

Lokacija

Avocado center
Logatec
Spletka
https://www.avocado-center.si/DOGAJA_SE.php

Zadnji članki

Dobrodošel nazaj!

Pijavi se v svoj račun

Ustvari nov račun!

Izpolni obrazec za registracijo

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.