četrtek, 13 junija, 2024

V košarici ni izdelkov.

Sai Tapasya: SKUPINSKA MEDITACIJA 7

Sai Tapasya: SKUPINSKA MEDITACIJA

Pridružite se nam na skupinskih meditacijah – vsak torek ob 18:30 v prostorih zavoda Sai Tapasya na Slamnikarski 4 v Domžalah!

Po vzhodni filozofiji je um opica, katere narava je, da skače sem ter tja in nam nagaja. Naša pozornost je skozi vsakodnevne aktivnosti stalno razpršena navzven in povzroča trošenje energije. Ko se obračamo navznoter, s tem omogočimo fizično in mentalno sprostitev, omogočimo dotok nove energije, da se notranji procesi harmonizirajo.

Meditacija ni ‘sproščanje’, čeprav je to prvi korak in njen pomemben del. Gre za discipliniranje uma ter vzgajanje čuječnosti, s čimer spreminjamo svojo perspektivo. Z meditacijo prehajamo v stanje točke nič, kjer dovolimo, da se preobrazijo naši stari vzorci, strah in karma. Sčasoma svoje občutke in misli lahko razumemo na drugačen način in na njih zavestno vplivamo. Odprejo se nam nova področja zavedanja, nove modrosti – nove razsežnosti življenja. V meditaciji gojimo resnični stik s seboj, kjer je neskončen izvir uvidov, navdiha in usmeritev za naslednje korake.

Če nas osrečuje prizor cvetlic na našem vrtu, je to prav tako oblika meditacije. Je vse kar je lepo in pri čemur za trenutek pozabimo razmišljati. Potrebno je le nekaj vztrajnosti, saj se pravi rezultati meditativne vadbe se pokažejo šele, če znamo biti malce potrpežljivi. Udeležba skupinskih meditacij nam pomaga ohranjati konstantnost, skupinska energija, osredotočena na isti cilj, pa pomaga posamezniku, da se hitreje spusti.

Kako potekajo naše meditacije?

Na naših meditacijah ubiramo raznolike pristope, saj se vedno ravnamo po energiji dneva in celotne skupine. Na ta način preko kratkega uvoda vstopimo v meditacijo, ki je lahko vodena, v tišini, ob glasbi, s petjem ali ob branju svetih spisov.Vsakdo lahko najde nekaj zase, kar lahko sam integrira tudi v v svoj vsakdan. Skupaj ustvarjamo močno polje energije, kjer si v prisotnosti mojstrov in med seboj pomagamo osvobajati vzorcev, ki ne služijo več naši rasti.

Za več informacij obiščite našo spletno stran www.saitapasya.si, pokličite nas na 031 209 410 ali pa nam pišite na info@saitapasya.si.

 

Izpostavljen dogodek

junij 2024
Ni izbranega dogodka!

Datum

Apr 25 2023
Zaključen!

Ura

18:30 - 19:45

Cena

10 €

Lokacija

Domžale
Kategorije

Zadnji članki

Novi izdelki

Dobrodošel nazaj!

Prijavi se v svoj račun

Ustvari nov račun!

Izpolni obrazec za registracijo

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.