SPREJEMANJE EROSA V SEBI: O spolnosti, sramu in užitku (delavnica za ženske)

Imaš tudi ti občutek, da imajo ostale “pogruntano” vse v zvezi s spolnostjo in seksom? Čutiš sram glede svoje situacije, pa bi si želela počutiti sexy in uživati v svoji spolnosti?

“Ženska seksualnost je kombinacija klitorisa in tega, kar je dovoljeno v družbi, v kateri živimo.” Dr. Wednesday Martin

V naši družbi smo ženske v čutenju svoje senzitivnosti, spolne energije in užitka še vedno pogosto zares same, teme pa so tabuizirane. To prinaša sram, nesigurnost v raziskovanju sebe in izražanu svoje avtentične energije, neredko pa tudi telesne težave in bolečine v področju medenice in spolnih organov, tako med spolnostjo kot v vsakdanu.

Ko se odkrito pogovarjamo z drugimi ženskami ugotovimo, da nas ima večina zelo podobne težave, želje in zadržke. Da nas ima veliko občutek, da je z nami nekaj narobe in da smo edine, ki se spopadamo s temi vprašanji. Ugotovimo, da smo pravzaprav skoraj vse v “istem čolnu”. V čolnu, v katerem nismo po naši krivdi, ampak zaradi družbe v katerem živimo.

Moja želja je, da več žensk izve, da smo normalne, v vsem kar smo. Da smo ok, točno take kot smo. In da lahko v svoji spolnosti “porušimo zidove”, sledimo radovednosti in si pustimo uživati v sebi. Ne glede na starost, dosedanje, morda tudi neprijetne ali boleče izkušnje in morebitno nesigurnost.

Prav vsaka od nas ima pravico, da res uživamo v svojem telesu, v seksualnosti, v svoji spolni energiji in v vsem njenem spektru, od otopelosti do kinkov in vsega vmes. Lahko pustimo svojim iskricam, da so prisotne v nas. Svoji pravi energiji, da se izrazi. Se počutimo zadovoljne in srečne v sebi, s svojimi oblinami, občutki, čustvi, izkušnjami in mislimi.

Čutiš “JA!” v sebi? Pridi na delavnico! 

V delavnici bomo združile vaje ki nam pomagajo začutiti in sprejemati sebe in svoje telo v vsem kar smo: 

Meditacije nam bodo pomagale umiriti naše telo in se sprostiti v tem kar smo. Sprejeti to kar čutimo in zaznavamo v sebi. Povabile bomo zavedanje, da smo ok, take kot smo.

  • Preko Feldenkrais lekcij bomo prenesle pozornost na občutke v telesu, na medenico in medenično dno, ter se čutenju tega področja posvetile z ljubečo pozornostjo in sprejemanjem sebe. Stopile bomo v stik z delom telesa, ki ga zaradi sramu, bolečin in nesigurnosti pogosto odrežemo iz pozornosti in otopimo.

  • Vizualizacije nam bodo pomagale stopiti v stik z našimi skiritimi željami in vizijo. Z vsem česar si morda zavedno še ne moremo predstavljati, vendar globoko v sebi vemo, da je mogoče. Naše vizije bomo povabili v naše telo in stopili v stik s potencialno novo realnostjo.

  • Delo z dihom (breathwork) nam bo pomagalo stopiti v stik s čustvi in občutki, ki nam omejujejo zaznavanje sebe. Na nežen in prijazen način jih bomo povabili da so prisotni, da jih lahko začutimo in tako stresnim ciklom, ki so ostali zataknjeni v telesu pustili, da se sprostijo.

  • Preko pogovora in sprejemanja bomo rušile zidove tega kaj je normalno, ter vzpostavljale sprejemajoč, podporni, čaroben in iskren krog.

  • Dodale bomo glasbo, ples (ali zibanje ob glasbi, kar ti je ljubše) in smeh, in tudi tako povabile sproščenost in užitek v nas.

 

MNENJA UDELEŽENK

Dobrodošle v magični krog, kjer se sram, strah in predsodki prevesijo v razkrito ranljivost, ki povezuje. Mateja

Ko si v krogu z drugimi ženskami in spoznaš, da se vse soočamo s podobnimi vprašanji in težavami se ti odvali ena skala in na koncu tunela posije luč.  Nina

Deliti zgodbe med ženskami, odkrito spregovoriti o spolnosti, je že samo po sebi zdravilno.

Lepa izkušnja koliko dobre energije in sprejemanja si lahko ženske podarimo med seboj, ko smo iskrene in ranljive. Saša

Največ mi je pomenilo, da sem doživela sprejemajočo povezanost med ženskami, vsaka s svojim sramom, pogumom, ljubeznijo in strahovi. Čutila sem, da nisem sama. Bila sem nekajkrat kar precej ganjena. Kako podobne “težave” imamo, kako se lahko razumemo med seboj in koliko pomeni že samo biti slišana in imeti nazaj prikimavanje, saj se je čutilo, da se nosimo in podpiramo v teh naših ženskih temah. Aneta

Dajte si možnost za odkrivanje tem, ki so pomembne. Našle boste prostor za vašo zgodbo in ugotovile, da niste same in edine v tem, kar vas morebiti obremenjuje.

Na teh delavnicah zares izkusiš, da nisi edina. 🙂

 

KDAJ, KJE, KOLIKO IN PRIJAVA

3 Nedelje: 15.10., 22.10. in 5.11., vedno od 16:00 do 19:00

Center za duhovni razvoj Višja Vibracija

120€ za 3 srečanja

Prijava preko spletne strani https://www.spelablenkus.com/accepting-your-eros?lang=sl

 

Pozor:
Delavnica ni psihoterapevtska skupina in je v tej vlogi ne zamenjuje.
Se želiš udeležiti, pa nisi sigurna ali je ta skupina primerna? Piši nam, oziroma se posvetuj s svojim terapevtom.

Datum

Nov 05 2023
Zaključen!

Ura

16:00 - 19:00

Cena

120 €

Več info

Več

Lokacija

Društvo Višja vibracija
Cesta Andreja Bitenca 68. Ljubljana

Zadnji članki

Dobrodošel nazaj!

Pijavi se v svoj račun

Ustvari nov račun!

Izpolni obrazec za registracijo

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.