petek, 19 aprila, 2024

V košarici ni izdelkov.

Stoične vaje za razvoj osebnosti 7

Stoične vaje za razvoj osebnosti

V sredo, 6. 3. 2024, od 18. do 21. ure na Wolfovi 8 v Ljubljani!

Mark Avrelij (121-180 n. št.) je bil rimski cesar in filozof.  Bil je stoik, kar pomeni, da je sledil stoicizmu, filozofski šoli, ki poudarja etiko in duhoven razvoj posameznika.

Stoiki so verjeli, da je človekova sreča odvisna od našega razumevanja naravnega reda stvari in sprejemanja tega reda. Mark je v svojih “Meditacijah” opisal številne vaje, ki jih je izvajal, da bi razvil svoj značaj in duhovno moč. Nekatere od teh vaj vključujejo:

–  Jutranje razmišljanje: Vsako jutro je razmišljal o svojih ciljih in vrednotah ter se odločil, kako bo ravnal v dnevu, ki je pred njim.

– Večerna refleksija: Preden je šel spat, je razmišljal o preteklem dnevu in ocenil, ali je ravnal v skladu s svojimi vrednotami. To mu je pomagalo, da je prepoznal svoje napake in se odločil, kako se bo izboljšal.

– Vaje sprejemanja: Verjel je, da je treba sprejeti vse, kar se zgodi, in se ne upirati naravnemu redu stvari. Izvajal je vaje, ki so mu pomagale, da je sprejel težave in izzive, s katerimi se je srečeval.

– Vaje hvaležnosti: Verjel je, da je treba biti hvaležen za vse, kar imaš, in ceniti vsak trenutek. Tudi hvaležnost do drugih ljudi je treba vaditi.

– Vaje samokontrole: Menil je, da je treba nadzorovati svoje misli in čustva ter se odločiti, kako ravnati v skladu s svojimi vrednotami.

– Vaje sočutja: Verjel je, da je treba biti sočuten do drugih in se truditi razumeti njihove stiske in težave.

Mark je verjel, da so te vaje ključne za razvoj značaja in duhovne moči ter za dosego sreče in zadovoljstva. Njegove “Meditacije” so še danes priljubljeno branje za tiste, ki iščejo modrost in kontrolo nad samim sabo.

***

Cena delavnice je 20 € za vse udeležence. Udeležbo lahko poravnate prek spletnega nakazila ali osebno (z gotovino) v naših prostorih ob začetku tečaja.

Izpostavljen dogodek

junij 2024
Ni izbranega dogodka!

Datum

Mar 06 2024
Zaključen!

Ura

18:00 - 21:00

Cena

20 €

Več info

Več

Lokacija

Ljubljana
Ljubljana

Zadnji članki

Novi izdelki

Dobrodošel nazaj!

Prijavi se v svoj račun

Ustvari nov račun!

Izpolni obrazec za registracijo

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.