Tukaj sem - delavnica prisotnosti 7

Tukaj sem – delavnica prisotnosti

Dolgo sem živel v stresu, ker se nisem mogel postaviti zase. Da bi imel vsaj malo občutka varnosti, sem se odel v tišino in bil čim bolj neopazen. Postal sem nedostopna praznina, na katero je lahko kdorkoli projiciral, kar je hotel in pozabil nanjo, ko je ušla iz zornega kota. Moje telo je obstajalo v prostoru, vendar nisem bil prisoten.
Kaj pa je prisotnost? To je občutek, ko si dovoliš zapolniti prostor, ko dovoliš svoji energiji, da nemotene teče in te povezuje z vsem, kar te obdaja. Prisotnost na katero mislim, ni nastopaštvo, niti ni opazovanje dogajanja iz kotička, v katerem se počutiš varno. Prisotnost je samozavest, ki pravi:”Dovolim si biti jaz. Dovolim si biti v tem trenutku in občutiti vse, kar se pojavi.” Ko ti v tem stanju postane dovolj udobno, lahko narediš naslednji korak in si dovoliš izraziti čisto vse, kar si. Ne skrbi te, ali si preveč ali premalo. Veš, da si dovolj.
Želiš delovati spontano in živeti v trenutku? Želiš zlesti iz svoje lupine in uživati v temu, kar si? Hočeš raziskovati, kje so tvoje zdrave meje v varnem in sprejemajočem okolju? Se hočeš povezati s svojimi občutki in bolj pozorno zaznavati, kaj se dogaja v tebi in okolici? Se hočeš izogniti čustvenim nevihtam? Če je tako, te vabim, da se mi pridružiš na enourni delavnici Tukaj sem.
Zasnovana je tako, da se najprej osredotočimo na telo in čute, da svojo begajočo pozornost usmerimo v sedanji trenutek. To dosežemo s sproščanjem napetosti, z ljubečim stikom z občutki in s pozornim zaznavanjem okolice. Cilj je, da nam je v lastnem telesu prijetno ne glede na okoliščine. Telesno zavedanje nato nadgradimo z zavedanjem svojega osebnega prostora. Z vajami v parih in v skupini raziskujemo, kako se naš prostor širi in oža, sprejema in zavrača ter kako se odzivamo na različne meje ljudi okrog nas. Tako spoznamo, da je prisotnost odraz naše volje.
Delavnica bo v Sežani prvič potekala 13. oktobra med 19:00 in 20:00 v večnamenski dvorani v kleti Obrtno-podjetniške zbornice na Kraški ulici 6. Udobno se obleči in po želji prinesi blazino za meditacijo (na lokaciji so sicer na voljo tudi stoli). Zaželen prispevek za delavnico je 10 EUR.
Zaželeno je, da svojo udeležbo sporočiš na drustvo.steblo@gmail.com, ali na številko 031 486 689.
Izvajalec in organizator delavnice: Adrijan Bandelj

Datum

Okt 13 2022
Zaključen!

Ura

19:00 - 20:00

Cena

10 €

Zadnji članki

Dobrodošel nazaj!

Pijavi se v svoj račun

Ustvari nov račun!

Izpolni obrazec za registracijo

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.