nedelja, 3 julija, 2022

V košarici ni izdelkov.

Zdravi, prijazni do živali in okolja - ČS Moste 7

Zdravi, prijazni do živali in okolja – ČS Moste

BODIMO ZDRAVI, PRIJAZNI DO ŽIVALI IN OKOLJA

Kdaj? Sreda, 18.5.2022 ob 18.00
Kje? Četrtna skupnost Moste, Preglov trg 15 (1. nadstropje – soba 23), 1000 Ljubljana
Cena? BREZPLAČNA udeležba in degustacija

Dani Sušnik, strokovnjak za prehrano, nam bo predstavil osnove dietetike, vsebnost beljakovin, železa in drugih pomembnih hranil v različno sestavljenih jedilnikih. Na podlagi teh informacij bo udeležencem razložil sestavo preprostega jedilnika, ki temelji na rastlinski hrani in zmanjša tveganja za mnoga obolenja (srčno-žilna obolenja, diabetes tipa 2, določene vrste raka, debelost).

Ker želimo poskrbeti tudi za to, da bodo naši nasledniki imeli kje živeti, bomo pregledali porabo površine, vode in drugih virov za vsako skupino živil, primerjali vpliv mešane in rastlinske prehrane na okolje. Prikazali bomo primerjavo okoljskega vpliva konvencionalnega kmetijstva v primerjavi z ekološko in lokalno pridelavo.

Razpravljali bomo o tem, iz kje izhaja odločitev glede zauživanja mesa, gre tu za racionalno zadevo ali temelji zgolj na tradiciji in sklicevanju na subjektivne trditve. Poglobili se bomo v tematiko širjenja sočutja do drugih ter pogledali, kako lahko drugim pomagamo z enostavnimi dejanji.

Na koncu nam bo Maja Hrovat predstavila še osnovne trike veganske kuhinje kot so priprava domačega rastlinskega mleka, jajčne alternative v sladkem in slanem pecivu, skrivnosti aquafabe ter priprava okusnega drobljenca za različne hranljive jedi. Prejeli boste zloženko s kar 28 recepti in zbirko informacij o predavanih tematikah.

*Podatki, vključeni v predavanje, izhajajo iz stališč najbolj priznanih in največjih organizacij na področja prehrane, zdravja in okoljevarstva (AND, WHO, UN in FAO).

Datum

Maj 18 2022
Expired!

Ura

18:00

Lokacija

Četrtna skupnost Moste, Preglov trg 15 (1. nadstropje - soba 23), 1000 Ljubljana
Preglov trg 15, 1000 Ljubljana
Kategorije
Slovensko vegansko društvo

Organizator

Slovensko vegansko društvo
Telefon
068 645 622
Email
info@vegan.si
Spletka
http://vegan.si/
Predhodne prijave niso potrebne.

TOP DOGODEK

Ni izbranega dogodka!

Dobrodošel nazaj!

Pijavi se v svoj račun

Ustvari nov račun!

Izpolni obrazec za registracijo

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.