marec, 2020

17mar19:2319:23Delavnica divja hrana19:23 - 19:23 Organizator: Žarek PE Sončni dvori

Podrobnosti Dogodka

Divje in še bolj divje z Dariem Cortesejem: letos se veselimo lepega vremena in nepozabnega ‘divjanja’ . Letošnji koncpet bo kulinarično nadgrajen. Vsi udeleženci boste prejeli interno gradivo, ki je že vključeno v samo ceno.

v soboto, 9. maja 2020 se bomo ob 10.00 uri dobili na parkirišču pred samostanom Stična. Pot nas bo vodila po markirani poti do Gradišča, do Lavričeve koče. Predviden čas trajanja do 16.00 ure.

Nabirali bomo užitne rastline (vlažnih) travnikov in gozdnih robov; omenjeni bodo tudi pleveli kot hrana in zdravilo. Ne bodo samo omenjeni, tudi preizkušali jih bomo! Za lačno malico in kosilo v divjini bo poskrbljeno.

Kontakt za prijavo in informacije: Helena 031 614 898 ali po e-pošti info@zarek-hc.si. Minimalno število udeležencev je 15. Cena delavnice je 37 € z vključenim davkom.

Delavnice se odvijajo v vsakem vremenu, zato poskrbite za primerno obleko in obutev; hoje ni veliko (v veliki večini ne več kot uro do dve) in niti naporna ni, toliko več pa je postankov in pretikanja med grmovjem; kdor želi shraniti rastline, naj ima s seboj nekaj starih časopisov za vlaganje primerkov rastlin, mapo zanje, ki bo čvrsto držala vse skupaj ter beležko in svinčnik za zapisovanje. Torej je to že začetek zasnove lastnega divjega herbarija.

Zaradi omejenega števila udeležencev in velikega zanimanja za delavnice ste vsi prijavljeni naprošeni za odgovornost do svoje prijave, torej se delavnice, za katero ste se prijavili, tudi udeležite.

Kajti lakota se nadaljuje, saj je brez konca. Mi drugi pa prav tako. Še dobro. Torej dober tek! Na najdaljše proge. Še naprej.

V naši trgovinici lahko že sedaj dobite “divje in lačne” knjige Daria Corteseja: Nekaj divjega, Nekaj divjega v drugo. Divja hrana 2, Kalčki, Semena, Sadje – moč naravne hrane, Suho sadje. Te dni pa smo dodali še eno Zdravi z naravo – 386 receptov ljudskega zdravilstva. V kolikor bi želeli imeti kakšno od teh knjig, nas obiščite v naši trgovinici, lahko nas pokličete ali nam napišete vaše naročilo s podatki. Poslali vam bomo predračun in po plačilu tega boste prejeli želeno knjigo.

Veselimo se ponovnega srečanja z vami!

Ura

(Torek) 19:23 - 19:23

Lokacija

Žarek PE Sončni dvori

Brezje pri Grosupljem 75a, Grosuplje, Slovenia

Organizator

Žarek PE Sončni dvori059 929 815, 031 614 898 Brezje pri Grosupljem 75a, Grosuplje