Opis

Abraham, Izak in Jakob
Trije rodovi življenja, tri invencije duha

izkustvena delavnica, 25. 1. 2020 (9:00 – 14:30)

Abraham, Izak in Jakob so trije patriarhi Stare zaveze in osrednji konstitutivni del judovsko-krščanske mitske geneze. Ded, oče in sin predstavljajo razvoj rodu, vendar pa so hkrati tudi močan simbol naše lastne notranje geneze, naše lastne invencije duha. V kabali predstavljajo tri sefire na Drevesu življenja, ki so povezane z ustvarjanjem, oblikovanjem in uravnotežanjem, in na ta način predstavljajo naša lastna stanja na poti individuacije. Abraham, povezan z znamenjem Leva ter planetom Jupitrom, predstavlja naš notranji klic in pogum za odhod na novo pot; Izak, ki je povezan z znamenjem Bika ter planetom Marsom, predstavlja posebno, edinstveno stvaritev, to je, naš lasten način življenja, ki si ga izborimo, in nazadnje Jakob, povezan z znamenjem Škorpijona in planetom Soncem, kaže na osebni prostor in svobodo, ki jo pridobivamo, ko pravilno uravnotežamo vse vidike svojega življenja.

Na delavnici si bomo pobližje pogledali simboliko treh patriarhov, zlasti z vidika energijske dinamike znotraj nas. Preko metode IPAL, ki zajema aktivno imaginacijo, meditacijo in pravilno razumevanje simbolov, ki jih bomo umestili tudi v lastno astrološko karto, bomo skušali dobiti globlji vpogled v to, kakšno pot kreiramo v svojem življenju in v kakšno obliko se razvijamo, na osebni, psihološki in tudi transcendentni ravni. Skušali bomo videti, kaj nas na tej poti spodbuja, kaj pa moramo morda tudi zavreči in omejiti, da bi lahko stopili še globlje na individuacijsko pot. Kdo so Abraham, Izak in Jakob v naših življenjih? Skušali jih bomo razumeti v novi luči in skozi starodavno simboliko, hkrati pa morda sprožiti nov način, novo invencijo njihove manifestacije v naših življenjih.

Za delavnico ni potrebno nobeno predznanje, delavnica je izkustvene narave, kjer bo vsak posameznik zase, na svoj način in tudi s pomočjo vpogleda v lastno natalno karto odkrival, kako simboli govorijo skozi njega.

Delavnico bo izvedla Neda Baćić, cert. IPAL.

Prijava: 040 518 045, info@ipal.si

Kotizacija: 50,00 € (za plačila do 15.1.2020 velja 10% popust)

Slika: Pixabay